Horoskoop bespreking

Presidentskandidaat 2016: Donald Trump 

                                                 

 

Menu

 

Home

 

 

Mail

 

Home > Horoskopen > trump.html

 

Presidentskandidaat 2016: Donald Trump

 

Met de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen in aantocht en de spannende race tussen de democratische presidentskandidate Hillary Clinton en de republikein Donald Trump, lijkt het mij een aardig idee om de huidige situatie voor Donald Trump eens te bekijken. Van Trump zijn de geboortegegevens nauwkeurig bekend, de gegevens zijn in eerste instantie via Astrodata gebruikt, waarna ik een correctie heb toegepast aan de hand van diverse gebeurtenissen in zijn leven. Ik vergelijk hier niet Trump met Clinton, omdat de geboortegegevens van Hillary eigenlijk onbekend zijn. Er circuleren diverse geboortetijden en de werkelijke tijd is erg moeilijk te achterhalen.

Dus hier alleen een astrologische analyse van deze opmerkelijke man die een gooi probeert te doen naar het hoogste ambt binnen de Verenigde Staten van Amerika.

 

 

Zie aanvulling per 2 oktober 2016

 

Wij weten dat Donald Trump werd geboren op 14 juni 1946 om 10 uur 54 in de ochtend in het Jamaica Hospital te New York. De cordinaten van deze plek zijn natuurlijk erg nauwkeurig te achterhalen via Google-Maps en die zijn: 73.48.57 West en 40.42.03 Noord. Van zijn geboorte is een certificaat bekend en die ziet u hieronder afgebeeld.

 

 

 

Op basis van ongeveer 15 gebeurtenissen uit zijn leven heb ik de correctie op zijn geboorte-uur toegepast, uiteraard gebruik makend van het min-1-systeem van Gieles en de zeer nauwkeurige planeetstanden, elk zeer ruim onder de 1 boogseconde. Het eindresultaat ziet u hieronder: de gecorrigeerde geboortetijd bedraagt 10 uur 53 minuten en 52 seconden, lokale tijd. De tijdsoort naar UT bedraagt + 4 uur, zodat de UT 14.53.52 wordt.

 

 

De figuur Trump is ons allemaal intussen bekend. De man met zijn grote bek en zijn gewaagde- en tegenstellingen uitlokkende uitspraken is al vele maanden achtereen bekend van TV. Hij deinst er niet voor terug om zijn tegenstanders voor rotte vis uit te maken, ongeacht de waarheid of de juistheid van zijn uitspraken. Dit wordt hem bepaald niet in dank afgenomen, zelfs niet meer door zijn partijgenoten uit de Republikeinse hoek, die moeten hem eigenlijk niet. Maar Trump heeft al zijn tegenstanders min of meer weggevaagd via de voorverkiezingen en de getallen liegen niet: Trump is de kandidaat met de meeste stemmen en als niets hem meer in de weg staat, zal hij het gaan opnemen tegen Hillary Clinton.... ALS niets hem meer in de weg staat, maar dat geloof ik niet.

 

In deze druk bezette horoskoop met planeten die veel aspecten maken, wijzen heel veel aspecten en planeetbezettingen op zijn grote succes als ondernemer, maar nu zijn ster z hoog is gerezen en hij een gooit doet naar het hoogste ambt, treden er andere krachten op. Die krachten heeft hij zelf opgeroepen door zijn zeer controversile uitspraken. En nu komen die andere krachten in de horoskoop naar voren: destructieve krachten, die in dezelfde planeten, aspecten en vaste sterren opgesloten zaten, maar die nu vrij komen, omdat Trump boven zichzelf wil uitstijgen en dat zal zijn ondergang worden.

 

 

De succesvolle zakenman Donald Trump

 

U moet zelf maar op Google of Wikipedia gaan lezen naar wat deze man heeft bereikt, maar hier volgt een zeer summiere samenvatting.

"....  Donald John Trump (New York, 14 juni 1946) is een Amerikaans vastgoedmagnaat, ondernemer, schrijver, televisiepersoonlijkheid en politicus. Hij is de directeur en voorzitter van The Trump Organization en de oprichter van Trump Entertainment Resorts. Trump is een beroemdheid geworden vanwege zijn promotie-inspanningen, carrire, verschijningen in de media en boeken. Hij was de presentator van The Apprentice, een Amerikaans televisieprogramma op NBC.
Trump is de zoon van Fred Trump, een vastgoedontwikkelaar uit New York. Toen Donald Trump naar de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania ging, werkte hij voor het bedrijf van zijn vader, Elizabeth Trump & Son, en in 1968 sloot hij zich officieel bij zijn vaders bedrijf aan. Hij kreeg de macht over het bedrijf in 1971 en veranderde de naam in The Trump Organization. Trump is nog steeds een belangrijk persoon binnen de Amerikaanse vastgoedhandel en een mediapersoonlijkheid.
Op 16 juni 2015 stelde Trump zich officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016 als Republikein. Het eerste stadium van zijn campagne bracht hem veel populariteit, tot verontrusting van de leiders van de Republikeinse Partij. Sinds het einde van juli 2015 staat hij bovenaan in de peilingen voor de Republikeinse nominatie, en sinds mei 2016 is hij daarvoor de enige overgebleven kandidaat....".

Trump is multi-miljardair geworden met zijn succesvolle ondernemingen in de vastgoed in de afgelopen decennia. Een paar maanden geleden was er een tv-uitzending over zijn leven en daaruit blijkt dat Trump via keiharde onderhandelingen rijk is geworden. Hij heeft nooit mededogen gehad met zijn zakenpartners, maar ook niet met huurders van zijn appartementen. Maar u weet het, in Amerika kun je daar mee weg komen en kun je stinkend rijk worden over de ruggen van duizenden mensen, in Europa kan dat natuurlijk ook nog steeds. Via zijn manier van zakendoen heeft hij zijn imperium opgebouwd en als u verder leest op het Internet dan krijgt een u compleet beeld over Donald Trump. Of men zijn manier van zakendoen waardeert of niet, hij is uiteindelijk een van de zeer succesvolle zakenmensen in Amerika geworden.

 

Maar een succesvol zakenman is natuurlijk geen garantie voor een succesvolle president. Trump is allereerst een zakenman en geen politicus, dat is erg belangrijk om te onthouden. Er komen straks ALS hij eventueel president wordt, duizenden problemen op hem af en dan moet hij de juiste afwegingen maken. Vooral de buitenlandse politiek zal hem enorm gaan opbreken, want hij heeft ZERO ervaring op dit terrein. Huizen bouwen, appartementen of hotels neerzetten of mensen hun huizen uitgooien is n ding en daar kun je heel goed in worden, maar een land leiden en de belangen verdedigen van miljoenen Amerikanen, k als het zijn eigen belang niet pers dient, is een heel andere kwestie en daar kan hij zich over gaan breken.

 

 

De analyse van de gecorrigeerde geboortehoroskoop

 

Ik zal u straks de correcties laten zien die aan deze horoskoop ten grondslag liggen, maar wij kunnen nu alvast een kijkje nemen in de menselijke "rntgenfoto" die een nauwkeurige geboortehoroskoop nu eenmaal is.

 

Zon oppositie Maan

 

Deze constellatie is voor mij de "heerser" van de horoskoop, zie ook de lessenserie in mijn E-magazine Zaniah over de vaststelling van de heerser van een horoskoop, meer kunt u vinden op de website bij producten. De heerser is vaak niet n planeet, daar kan men geen compleet leven aan vast hangen. Een planeet is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met andere planeten via de aspecten, dus doorgaans is juist een aspect de heerser van een horoskoop. Een aspect loopt over meerdere huizen heen en betreft op zijn minst twee planeten, het is juist hierdoor dat zo'n heersend aspect al een groot deel van het leven van een geborene beheerst.

Hier staan twee heel belangrijke planeten, Zon en Maan tegenover elkaar op een afstand van nog geen 2 graden. Bovendien staan beide planeten in hoekhuizen en die maken de dienst uit in elke horoskoop. En dr nog bovenop is de Zon ook de heerser van de Ascendant, dus die Zon is sowieso al erg belangrijk. En als sluitstuk maakt de Zon ca. 10 aspecten en de Maan maakt er 9, inclusief de parallellen, die mag u nooit vergeten in elke horoskoop.

 

Trump's Zon staat in het zakelijke 10e huis, maar ook het huis van de ouders en de grootouders. De hele ouderlijke afstamming is te vinden in de huizen 10 en 4. Zoals u weet, heeft Donald de zaak van zijn vader Fred overgenomen. Zon oppositie Maan levert voor Trump altijd problemen op met vrouwelijke figuren die in zekere zin zijn tegenstanders worden. Maar omdat de Maan bij hem driehoek Ascendant staat en zijn Zon sextiel Ascendant, worden de problemen doorgaans opgelost en de zaken weer bijgelegd. Maar toch blijft die oppositie hem altijd plagen. Het geeft ook problemen aan met de "gewone man", die de Maan doorgaans vertegenwoordigt. In zakelijk opzicht wist hij die problemen altijd op te lossen, want hij had de macht in handen in zijn concern. De gewone man had nooit iets te vertellen, die werd zijn huis uit gezet of flink onder druk gezet om te betalen en dat ging er niet zacht aan toe.

 

Straks ALS Trump gekozen zou worden, krijgt hij de "gewone man" tegenover zich, dat zijn dan de minder bedeelden, de kleurlingen, vluchtelingen en eenvoudige lieden die zich in het leven moeilijk staande kunnen houden. De Maan staat in Boogschutter, dat zijn per definitie "buitenlandse" mensen, dus niet-Amerikanen in deze horoskoop. De Maan staat in het vierde huis en slaat op huisvesting en de problematiek van de grote steden in de VS. Trumps Zon staat machtig in het 10e huis, daarom kan hij zich als een tiran gedragen, als een heerser.

 

 

Zon conjunct Draconis, conjunct Uranus

 

Draconis heeft vrijwel altijd te maken met materile zaken, met bezittingen, met geld. Conjunct zijn Zon geeft het een drang naar materie, naar bezit en financile middelen. In combinatie met Uranus doet hij dat natuurlijk op zijn eigen onconventionele manier. Uranus maakt tegelijk vernieuwend en verfrissend als het gaat om de inhoudelijke kant van de zaken, dus de bouw van mega-projecten op innoverende wijze. Als het gaat om uitoefenen van de macht zal hij niet altijd eerlijke manieren gebruiken, want Uranus staat k oppositie Maan. Ergens is er dan tch een steekje bij hem los en wijkt hij af van alle regels en normen. Uiteindelijk staat Zon samen met Uranus, twee tegengestelde krachten, omdat Uranus de natuurlijke tegenhanger is van de Zon (as Leeuw-Waterman).

Dan worden de vastgesteld wetten en normen (Zon) met voeten getreden, want Uranus wil zich aan geen enkele regel houden en alles op zijn eigen manier doen. Hij is dan ook een "vat vol tegenstrijdigheden", om Multatuli maar eens aan te halen. Voor de politiek is deze stand gevaarlijk, want tegendraadsheid en minachting van wetten en regels is een politieke doodzonde. Deze stand kan in "normale" functies goed werken, maar ergens zit er toch dynamiet in verborgen. Dat dynamiet kan juist in een publieke functie als president funest werken. Hij krijgt dan het parlement (Uranus) tegen zich geplaatst. zijn opvattingen zijn t extreem en dat zal bijna niemand meer willen accepteren.

 

 

Pars Fortuna oppositie Ascendant en vierkant MC

 

Als Zon en Maan tegenover elkaar staan, dan staat per definitie het Pars Fortuna tegenover de Ascendant, met dezelfde afstand als er tussen de Zon en de Maan bestaat. Deze stand is eigenlijk niet erg bijzonder, want het is het logische gevolg van een Zon oppositie Maan en men wordt niet "dubbel gestraft" doordat men Zon oppositie Maan heeft staan. Wat wl kenmerkend is het feit dat dit Pars (berekend volgens de aanwijzingen van Ptolemeus) vierkant het MC staat met 4 graden orb, dat is dan ook het maximum wat gehanteerd mag worden, want het zijn beide slechts berekende punten en hun resp. orb is minimaal. Het duidt wel op een geheel eigen manier gebruiken voor het bereiken van doelstellingen. De eigenzinnige- en in zekere zin gevoelloze Waterman moet nu de Zon-, Maan- en Ascendantsinvloed in zich dulden via dit Pars Fortuna, wat natuurlijk vol zit met tegenstellingen (door Zon en Maan). Dat uit zich in zijn dagelijks werk (zesde huis) en geeft veel spanningen. Deze lijn van spanningen loopt via het zevende-, achtste- en negende huis en dus raakt dit zijn huwelijksleven, maar ook de geldelijke zaken die daarmee gepaard zijn gegaan. Zijn twee echtscheidingen hebben hem handenvol geld gekost, hopelijk wordt hem dit bespaard in zijn derde huwelijk.

 

 

Zon sextiel Mars

 

Dit is een zeer sterk aspect, omdat Mars ontvangen wordt door de Zon, terwijl hij ook het sextiel krijgt van de Zon, de Zon loopt ook in op dit aspect en de Zon maakt dit aspect, staande in het belangrijke 10e huis. Mars staat in het 12e huis wel wat minder goed, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het halfsextiel dat hij maakt met Venus en het halfsextiel met Saturnus. Het hele twaalfde huis staat in het open teken Leeuw. Dit maakt Trumps acties minder geheimzinnig. Hij is open en geeft zijn mening recht op de man af, ook al is die mening controversieel en tenenkrommend. Mars staat goed in Leeuw en maakt open in opvattingen. Het ondersteunende halfsextiel naar Venus is erg belangrijk, want Venus staat weer sextiel het MC en dat is Trumps beroepsleven, althans de eer en roem als gevolg van zijn beroepsleven.

Mars halfsextiel Saturnus maakt hem een doorzetter en geeft hem creatieve ideen, omdat Steenbok volledig in het 5e huis staat. Zo heeft Trump zijn imperium kunnen opbouwen door steeds hard door te werken, maar k met harde hand te regeren. Het is n van de betere aspecten in deze horoskoop.

 

 

Venus conjunct Saturnus in Kreeft

 

Venus is de vertegenwoordiger van Trumps optreden naar buiten (het MC). Behalve ouders en beroepsleven geeft het MC bij iedereen het optreden naar buiten aan. Hoe kom je over? In combinatie met de Ascendant zijn dit d twee belangrijke huizen voor iemands overkomen. Venus in Kreeft heeft met woningzaken te doen en dat is precies Trumps core business geweest: overnemen en verbouwen van appartementen en dure complexen.

Saturnus is d planeet van bouwen en verbouwen, huizen, hotels, appartementen, gronden, etc. Maar Saturnus staat in Kreeft niet erg goed. Het maakt geslepen, sluw en minder sociaal, net als Saturnus in Ram geeft het een soort "bord voor je kop", doordrammen tegen beter weten in. Saturnus staat in Kreeft precies tegenover zijn eigen teken Steenbok en dan worden zijn wegen minder doorgrondelijk en worden sluwe plannen gemaakt om de doelstellingen te behalen. Dat kwam Trump op veel kritiek te staan tussen 1988 en 1991 toen zijn onderneming failliet ging en hij persoonlijk ook bijna failliet was. uit de Wikipedia: 

"... In 1989 hadden slechte zakelijke besluiten ervoor gezorgd dat Trump zijn leningen niet meer kon terugbetalen. Trump financierde de rest van de bouw van zijn derde casino, de $1 miljard kostende Taj Mahal, voornamelijk met junk bonds met hoge rentes. Hoewel hij zijn bedrijven had versterkt met extra leningen en de rentebetalingen had uitgesteld, resulteerden de toenemende schulden in 1991 in een zakelijk faillissement. Ook was hij persoonlijk bijna failliet. Banken en obligatiehouders hadden honderden miljoenen dollars verloren, maar zij kozen ervoor Trumps schuld te herstructureren om te voorkomen dat zij in de rechtbank nog meer geld zouden verliezen. De Taj Mahal kwam uit het faillissement op 5 oktober 1991, toen Trump een aandeel van 50% in het casino aan de obligatiehouders gaf in ruil voor een lagere rente op de schuld en meer tijd om de schuld terug te betalen....". 

Dus alsnog gered en wel door de banken die uit eigenbelang het beter achtten om Trump te helpen dan failliet te laten gaan. Dt is Venus sextiel MC en Venus "gevoed" door Saturnus (slechte besluitvorming), maar tch alsnog gered.

 

Een ander aspect van deze conjunctie tussen Venus en Saturnus is de manier waarop hij met vrouwen omgaat. In de klassieke astrologie is de combinatie Venus-Saturnus geen prettige en wijst veelal op overspel, ontucht en op een "bepaalde" manier met vrouwen omgaan. Zijn drie huwelijken en de manier waarop hij over zijn vrouwen spreekt, laat duidelijk de invloed van deze conjunctie zien.

 

 

Pluto half sextiel Mercurius

 

Het kleine aspectje van 30 graden is voor Trump voldoende om steeds terug te kunnen komen. Pluto als heerser van het vierde huis geeft zijn priv woonomstandigheden aan, maar ook zijn "zielerust", een stuk "geweten" kan men stellen. Mercurius is vanaf zijn zesde jaar tot aan 1986 ERG belangrijk geweest, want het MC liep toen in Tweelingen en Maagd was de Ascendant, dus Mercurius beheerste twee hoekhuizen.

In die periode nam hij zijn vaders zaak over en bouwde aan zijn imperium. Mercurius kon steunen op dat kleine, maar steeds opladende aspect met Pluto. Pluto is belangrijk als heerser van zijn 4e huis. Het maakt hem ook resoluut in zijn handelen en geeft hem zijn zakelijke voelhorens. Hij weet intutief de goede zaken beet te pakken. MAAR.....

 

 

Mercurius vierkant Neptunus

 

Met een orb van 3 graden is dit een nauw vierkant en Neptunus staat retrograde. Dit is een a-sociaal aspect te noemen. Het maakt minder oprecht in bepaalde zakelijke transacties, want Neptunus staat in het 2e huis en zo kan hij veel geld verliezen, zie het stukje uit de Wikipedia hierboven. Maar Mercurius is ook de manier van communiceren, van omgaan met anderen en daarin is hij discriminerend, want dit is een aspect tussen twee tegengestelde planeten. Hiermee kan hij liegen en verhalen verzinnen en iedereen gelooft hem. 

De bedrijven van Trump die failliet zijn gegaan zijn: Trump Taj Mahal (1991), Trump Plaza Hotel (1992), Trump Hotel and Casino Resorts (2004) en Trump Entertainment Resorts (2009). Trump heeft daarover het volgende gezegd: "I've used the laws of this country to pare debt. We'll have the company. We'll throw it into a chapter. We'll negotiate with the banks. We'll make a fantastic deal. You know, it's like on 'The Apprentice'. It's not personal. It's just business."

Het "dealen en wheelen" gaat hem makkelijk af onder dit aspect en men kan zich vragen stellen over zijn ethisch besef over dit alles. Neptunus retrograde probeert natuurlijk de zaak te flessen en voor Trump betekent dit twee zaken: bedonderen n bedonderd of teleurgesteld worden.

Het belangrijkste deel van het 7e huis wordt door het teken Vissen beheerst en daarvan is Neptunus de heer. Dat betekent teleurstellingen in het huwelijks leven n natuurlijk meerdere huwelijken, ondanks dat Waterman op de cusp staat, maar dat zijn de laatste vier boogminuten, de rest van het zevende huis is allemaal Vissen. Hier een stukje uit Wikipedia betreffende zijn huwelijken:

 

".... In 1977 trouwde Trump met de Tsjechische Ivana Zelnckov en ze kregen samen drie kinderen, Donald Jr. (31 december 1977), Ivanka (30 oktober 1981) en Eric (6 januari 1984). Ze scheidden in 1992. In 1993 trouwde Trump met Marla Maples en ze kregen samen n kind, Tiffany (13 oktober 1993). Na ruim vijf jaar scheidden ze op 8 juni 1999. In februari 2008 zei Trump tijdens een interview in het programma Nightline het volgende over zijn ex-vrouwen: "I just know it's very hard for them [Ivana en Marla] to compete because I do love what I do. I really love it."

Op 26 april 2004 vroeg Trump de Sloveense Melania Knauss ten huwelijk. Trump en Knauss trouwden op 22 januari 2005 in de Bethesda by the Sea Episcopal Church in Palm Beach (Florida). De bruiloft werd gevolgd door een receptie in Mar-A-Lago, een landgoed van Donald Trump. Samen kregen ze een zoon, Barron William Trump, op 2 maart 2006. Het was Donald Trumps vijfde kind...".

 

Met Marla Maples had hij al een verhouding toen hij nog getrouwd was, ook hierover is veel geschreven op het internet en de Amerikaanse kranten. Ondanks alles zegt hij min of meer in alle openheid hoe hij de zaken ziet, ook over zijn vrouwen zegt hij wat hij wil. Hier kun u zien dat Mars in het 12e huis toch een soort openheid geeft, wellicht een openheid achteraf, ook Leeuw in het 12e huis maakt de zaken opener en komen verhalen makkelijk naar buiten. Toch zal zijn "loslippigheid" tegen hem werken met het aspect Mars vierkant MC.

 

 

Mars vierkant MC (met de ster Algol daarmee conjunct)

 

Ondanks de "mazzel" die Mars halfsextiel Venus en Mars halfsextiel Saturnus geeft en natuurlijk Mars sextiel Zon, is er dat hele vervelende aspect Mars vierkant MC. Dit is een potentieel gevaar voor Trump, want het wijst op geweld (Mars) in verband met een hele hoge functie (MC). Juist op het MC staat op korte afstand de vaste ster Algol, dat is wellicht n van de meest nare sterren. Uit de oudheid zijn er de volgende betekenissen:
Volgens Ptolemeus is de werking die van Jupiter en Saturnus. Het veroorzaakt ongeluk, geweld, onthoofding, elektrocutie of lynchpartijen. Hij geeft de persoon een hardnekkig en nors karakter met een gewelddadige natuur die zorgt voor de dood bij de geborene of bij anderen door zijn toedoen. Culminerend: Dit geeft moord, plotseling sterven en zelf moorddadig zijn. Als tegelijkertijd Zon, Maan of Jupiter hiermee conjunct staan, geeft hij overwinningen op anderen in oorlogstijd aan.

De positie van Mars in Leeuw is op zich wel goed, maar hier in deze horoskoop wordt Mars behoorlijk beschadigd doordat dit een daghoroskoop is, want de Zon staat boven de horizon. En Mars is een nachtplaneet. Voor een uitgebreide uiteenzetting van dag- en nachtplaneten kunt u n van mijn twee boeken lezen over dit onderwerp, namelijk "De Tripliciteiten in de klassieke astrologie" of "Klassieke Astrologie Basisboek", elders op deze website vindt u de verwijzingen naar deze boeken. In een daghoroskoop staan alle nachtplaneten (Maan, Venus, Mars) minder goed. Hier staat Mars dubbelop minder goed, want hij staat ook nog eens in dezelfde helft van de horoskoop waar ook de Zon staat. Naarmate de Zon stijgt aan de hemel, komt Mars ook hoger te staan en daarmee steeds slechter te staan. In deze slechte situatie staat Mars dus vierkant op het MC, een MC waar dus ook een slecht werkende vaste ster, Algol staat. De ster Algol is een onderdeel van de constellatie Perseus, dat is de mythologische figuur die ten strijde trekt tegen het zeemonster Ceteus. Op een eerdere "krijgstocht" hakt hij het hoofd af van Medusa, het verschrikkelijke hoofd waaruit honderd slangen ontspruiten. Iedereen die naar dit hoofd kijkt, zal op slag verstenen. Perseus kon dit hoofd afhakken door een masker voor zijn eigen hoofd te houden, terwijl hij zijn daad verrichtte, hij kreeg dit masker eerder van Hermes. Met dit verschrikkelijke hoofd in een zak gestopt, trekt hij ten strijde tegen Ceteus, een enorm zeemonster dat op het punt staat om Andromeda aan te vallen en te verscheuren. Juist op tijd arriveert Perseus op de bewuste plaats op zijn vliegende paard Pegasus. Hij haalt het hoofd uit de zak en houdt dit voor de kop van Ceteus, die enige seconden hierna volledig versteent en verbrokkelt en in zee volledig in duizenden stukken uiteenvalt. Perseus bevrijdt hierna Andromeda en zij worden hierna een stel. Andromeda is de dochter van koning Cepheus en koningin Cassiopeia. Dit verhaal en vele andere mythologische verhalen, die verbonden zijn aan de constellaties en vast sterren, kunt u lezen in het boek "De Vaste Sterren in de Astrologie, een praktische toepassing", van mijn hand.

De ster Algol heeft dus veelal te maken met het "verliezen van je hoofd", in figuurlijke zin veelal, maar ik heb talrijke voorbeelden in mijn boek genoemd van personen die zijn onthoofd, exact op een progressief aspect naar de ster Algol toe. Als men dus zo'n potentieel gevaarlijke ster heeft staan op het MC, het huis van naam, faam en reputatie, dan is daar dus een potentieel gevaar aanwezig dat vroeg of laat tot uiting komt. Tot nu toe had Trump daar geen last van, want hij deed "zijn ding" waar hij als jongeman mee was begonnen, de zaak van zijn vader draaiende houden. Maar nu, ik zei het al eerder - wil Trump boven zichzelf uitstijgen, en nu roept dit andere krachten op, die sluimerend aanwezig zijn, maar die eerder nog niet tot wasdom kwamen. Controversieel was hij al wel en hij heeft ook vreselijke dingen gedaan in zakelijk opzicht en heeft hij velen gedupeerd, maar nu wil hij op het scherpst van de snede gaan opereren. Hij wil de VS gaan leiden en in de aanloop daar naartoe roept hij dingen en maakt hij plannen die miljoenen mensen tegen hem gaan bewegen.

De ster Algol heeft de natuur van Saturnus en Jupiter volgens Ptolemeus en dan bedoelt Ptolemeus 70% Saturnus en 30% Jupiter, want de eerstgenoemde ster had de grote overhand. Men moet dan niet klakkeloos de algemene Saturnus- en Jupiterbetekenis gaan nemen, maar de individuele uit deze horoskoop, dt is de reden waarom elke vast ster steeds weer anders werkt en daar verkijkt bijna iedereen zich op. Zelfs een 100% Jupiter-ster kan averechts werken als Jupiter in de betreffende horoskoop beschadigd is, hierover heb ik uitgebreid in mijn boek geschreven. Dus Algol in deze horoskoop heeft voor 70% een Saturnuswerking, Saturnus zoals die in deze horoskoop staat en geaspecteerd is. Saturnus staat hier in Kreeft in vernietiging en maakt hij het gevoelsleven (Kreeft) hard en zakelijk. Ook het huiselijk leven is dan niet altijd even prettig met deze malefic in Kreeft. Zijn goede aspecten maken wel wat goed van deze werking. Om zijn "fortuin" binnen te halen en van zijn beroep een succes te maken (11e huis is niet alleen vrienden, hoop en verlangens, maar ook het "fortuin" dat hij kan halen uit zijn beroepsleven, als 2e huis vanaf het MC gerekend. Dit fortuin bereikt hij via harde zakelijke onderhandelingen (Saturnus in Kreeft) in zijn bouw- en woonprojecten.

Als Saturnus erg slecht geraakt gaat worden, wat met deze gecorrigeerde horoskoop gaat gebeuren in de periode van eind juli tot medio augustus 2016 (Ascendant vierkant Saturnus), dan zal dat zijn eer- en aanzien raken, maar dan op bijzonder onprettige manier. Hierover later meer bij de progressieve aspecten. Hij kan dan zijn hoofd verliezen, in figuurlijke zin dan, maar vooral verliest hij erg veel reputatie.

Ascendant op de laatste boogminuten Leeuw, conjunct Regulus

Het gebeurt af en toe dat de Ascendant op de allerlaatste boogminuten staat van een bepaald teken. Hier is dat ook het geval en wel in het teken Leeuw, maar het is juist hier dat de vaste ster Regulus ook te vinden is en wel op 29 05' Leeuw, dat is minder dan 1 graad en daarom is deze ster maximaal werkzaam bij Trump. Ik laat u hieronder de afbeelding zien, zoals u dit aan de sterrenhemel zou kunnen zien op 14 juni 1946. 

De rode stippellijn is de baan van de Zon, de Ecliptica. De Ascendant is getekend als een bol, die precies op de ecliptica ligt. De Ascendant ligt juist pal onder de ster Regulus, wat betekent dat de declinatie van de Ascendant nt iets kleiner is dan de declinatie van deze ster. Wij spreken hier van een maximale invloed. " Volgens Ptolemeus is Regulus van een Mars-Jupiter invloed, maar andere auteurs geven hem uitsluitend een Marsinvloed. Volgens Alvidas is de invloed van de Zon in een goed aspect met Uranus. De ster werkt gewelddadig, destructief, geeft militaire eer, echter van korte duur, gevangenschap of gewelddadige dood. Tevens geeft de ster succes, hoge idealen en een krachtige geest. Hij maakt groothartig, vrijheidslievend, vrijgevig, ambitieus, belust op macht, men wil graag de leiding hebben en is graag onafhankelijk."

Dit typeert Trump ten voeten uit, het geeft helemaal aan hoe Trump is, want de Ascendant is natuurlijk n het fysieke lichaam n ook altijd de mentale gesteldheid. Tot nu toe is uitsluitend succes de oogst geweest van Trump, die hiervoor - laten wij zeggen - hard gewerkt heeft. Deze invloed neemt de Ascendant altijd mee in zijn progressieve voortgang, vergeet dat niet. Nu gaat die Ascendant op 4 augustus 2016 vierkant Saturnus lopen, uiteraard uitgaande van de gecorrigeerde tijd van 10.53.54,2. Verderop ziet u de gebruikte gebeurtenissen en de daarbij behorende correcties. Onderling verschillen de correcties niet erg veel, maar het kan natuurlijk nt genoeg zijn om dit aspect op een andere datum te laten krijgen. En extra seconde kloktijd van de geboorte geeft hier ca. 10 boogseconden extra op de Ascendant en dat is ca. 1 dag progressief voor het aspect ASC vierkant Saturnus.

Het is voor mij 1000% zeker dat Trump's Ascendant in Leeuw moet staan, dat kan nooit, maar dan ook nooit Maagd zijn. U kent Trump's uitstraling, zijn voorkomen, zijn bluf, zijn uitspraken, zijn controverses uitlokkende meningen. Als zou er dus nog zo'n maximaal 20 seconden kloktijd bij zijn geboorte bij moeten, dan ng is dat 20x10=200 boogseconden = 3' 20" op de Ascendant erbij. Die zou dan maximaal op 2956'04" + 03'20" = 29 59' 24" kunnen komen. Ziet u dit spel dat hier "gespeeld" wordt? Op het randje van de afgrond staan wij: 29.59.24. nt geen 0.00.00, anders zou Maagd op de Ascendant komen en dat kan nooit waar zijn. Dus er kunnen nooit meer dan 20 seconden kloktijd bij komen, daarom ga ik ook uit van de door mij gehanteerde correctie op basis van de gebeurtenissen, zie verderop op deze pagina.

DUS. Hebben wij de Koninklijke ster Regulus staan met een invloed van Mars en Jupiter, natuurlijk ook hier 70% Mars en 30% Jupiter, dus moeten wij goed kijken hoe Mars er bij staat en dat is hierboven al eerder verklaard. Qua teken goed, maar als nachtplaneet staat hij erg slecht in een daghoroskoop n in dezelfde helft waar ook de Zon staat. Mars kan voor groot geweld gaan zorgen in zijn vierkant met het MC. Als dus de progressieve Ascendant (met de meegenomen Regulus-invloed) vierkant Saturnus komt te staan, moet Trump een grote nederlaag lijden.

De ster Regulus is er bekend van dat deze personen tot de grootste hoogten kan laten stijgen, de allerhoogste posities kan geven, maar dat de val onherroepelijk komt als gevolg van opstanden, noem het maar muiterij uit eigen gelederen. Conjunct met de Leeuw-Ascendant geeft het: "... Regulus met de Zon: Geeft macht, autoriteit en grote invloed, eer en rijkdom, maar ook geweld, moeilijkheden en uiteindelijk schandalen en faillissement, ziekten, koortsen, voordelen blijven zelden aanhouden....".

Er komen onherroepelijk schandalen rond Trump los op het moment dat zijn ster nog hoger zou rijzen. Regulus is een ster die vooral hoge commandanten geeft, hoge bevelhebbers, maar veelal werden die in de Oudheid om het leven gebracht door eigen lieden, eigen soldaten die aan het muiten sloegen. Werden ze niet gedood, dan werden ze verbannen, dat was dan hun uiteindelijke afloop in het leven. Zoiets kan Trump ook overkomen wanneer hij niet weet in te binden en zijn eigen domme standpunten blijft verkondigen. Hij kan dus door zijn eigen Republikeinse partij aan de kant worden gezet. Als die maximale 20 seconden kloktijd er inderdaad bij zouden moeten komen (wat ik niet direct geloof), dan staat de Asc. dus hoger in graad en komt hij eerder aan bij het vierkant met Saturnus. Dat is dan ca. 20 dagen eerder dan de berekende 4 augustus en dat wordt ongeveer 15 juli of daaromtrent. Dat kan heel makkelijk qua tijd overeen komen met de Republikeinse Conventie die gehouden wordt tussen 18 en 21 juli 2016 in de VS. Daar zou het zo maar kunnen gebeuren dat Trump wordt "afgezet".

Mars is de heerser van het 9e huis en dat is het huis van buitenlandse aangelegenheden. Omdat Mars zo slecht staat, kan deze veel schade berokkenen als Trump gekozen zou worden als president in november 2016. Hij is in staat om met zijn ongezouten uitspraken vele wereldleiders tegen het harnas te jagen. Dat zou zo maar kunnen escaleren als het om China, Rusland of Noord-Korea gaat. Die pikken dat niet en op zijn minst geeft de onrust in de hele wereld.

 

Aspectentrapje

De belangrijkste aspecten tussen de planeten ziet u hieronder in het aspectentrapje. Majeure aspecten zijn gefilterd op een maximale orb van 4 graden, mineure aspecten krijgen 2 graden, parallellen iets meer dan 1 graad, evenals de vaste sterren die binnen 1 graad conjunct moeten staan met de radix planeten. Het zijn computer-bepaalde aspecten, dat wil zeggen dat u altijd zlf hier handmatig doorheen moet gaan om te beoordelen of die aspecten wel geldig zijn of niet.

... wordt nog vervolgd met enkele andere analyses van aspecten uit de horoskoop ....

 

 

De correctie van de horoskoop van Trump

 

De opgegeven geboortetijd van 10.54 uur in de ochtend met een AA+ rating volgens Rodden is al een zekere garantie dat de werkelijke geboortetijd nooit ver van deze opgegeven tijd af kan liggen. Het is alsnog de moeite waard om een aantal gebeurtenissen uit Trumps leven te vergelijken met de progressies volgens de horoskoop. In een min of meer chronologische volgorde worden hier een aantal van die gebeurtenissen getoond met de daarbij meest aannemelijke progressies, toegepast met het min-1-systeem van Gieles. Daarbij wordt ook aangegeven wat de geboortetijd zal zijn als die progressie exact op datum wordt gesteld. Daarna volgt de uiteindelijke analyse voor de "definitieve" geboortetijd.

 

7 april 1977, Trump trouwt met zijn eerste vrouw, de Tsjechische Ivana Zelnckov en ze kregen samen drie kinderen:

 

 

Progressieve cusp-11 (hoop en verlangens, realisatie van wensen) conjunct Venus. Afstand 1' 49".  Met 7 seconden kloktijd achteruit loopt dit op datum vol. Geb. tijd is dan 10.53.45.

 

 

31 dec. 1977, eerste zoon Donald junior wordt geboren.

 

 

Progressieve Ascendant sextiel Saturnus. Afstand 7' 26". Saturnus is heer van het 5e huis: kinderen. Met 29 seconden kloktijd erbij loopt dit aspect op datum. Geboortetijd wordt dan 10.54.21. Ascendant wordt dan 0.03 Maagd en dit is onmogelijk gezien het uiterlijk en Trumps extraverte levenshouding.

 

 

6 jan. 1984, geboorte van zoon Eric.

 

 

Progressieve Ascendant loopt op de boogseconde nauwkeurig sextiel met Saturnus-progressief, dus een onderling sextiel. Dit aspect is later gebruikt voor de correctie van de horoskoop. Uiteindelijke geboortetijd is daarmee 10.53.52,4. Saturnus is heer van het 5e huis: kinderen.

 

 

30 oktober 1981, geboorte van dochter Ivanka.

 

 

Progressieve Zon (min-1-systeem !!) conjunct Venus, afstand is 1' 24", die wordt binnen 1 week afgelegd door de progressieve Zon en komt 1 week later tot uiting. Dit is geen aspect waarop gecorrigeerd kan worden, maar het toont heel erg mooi de blije gebeurtenis van een dochter(Venus). Venus staat in het 11e, huis, dat is het 5e huis vanuit de echtgenote gezien, dus weer kinderen. Merk op dat uitsluitend het min-1-systeem deze Zonnestand geeft, geen enkel ander systeem is daartoe in staat.

 

 

20 december 1993, Trump trouwt met zijn 2e vrouw, Marla Maples en ze kregen samen n kind, Tiffany (13 oktober 1993). Na ruim vijf jaar scheidden ze op 8 juni 1999.

 

 

Progressieve Ascendant staat op 9' en 15" afstand conjunct Neptunus progressief. Als dit aspect op de dag nauwkeurig vol zou lopen, dan moet er kloktijd bijgeteld worden en komt de geboortetijd op 10.54.39 en daarmee zou de Ascendant op 0.05 Maagd komen te staan, wat ik voor onmogelijk houd. De trouwdag zlf is niet maatgevend, dat is die vrijwel nooit voor een horoskoopcorrectie. Het is meer de dag dat besloten wordt om te gaan trouwen en die dag weten wij niet.

 

Wat wij wl weten, is de geboortedatum van dochter Tiffany, 13 oktober 1993, dus bijna twee maanden vr het huwelijk.

 

 

De progressieve Ascendant staat tussen Neptunus radix en de progressieve Neptunus in. Mocht op die dag het aspect Ascendant conjunct Neptunus radix zijn vol gelopen, dan wordt de geboortetijd: 10.52.51 uur. Heel erg waarschijnlijk is dit niet, het lijkt er eerder op dat Trump aan zijn relatie met Maples begon, omdat Neptunus als heerser van het teken Vissen vrijwel het gehele 7e huis beslaat en zijn nieuwe partner aanduidt. Er moeten diverse zaken in het geheim zijn bekokstoofd, want Neptunus retrograde geeft nooit eerlijkheid aan, er is altijd iets te verbergen.

Vergeet u niet dat Trump net het faillissement van "Trump Plaza Hotel" achter de rug had in 1992 en dat dit financieel nog stevig nagalmde voor Trump en zijn bedrijf. Neptunus staat in het 2e huis van bezittingen, geld, waardepapieren, aandelen, etc. Een dergelijk aspect met Neptunus duidt dan bijna altijd op een zeepbel die uit elkaar spat, veelal door eigen toedoen en handelingen die ongeoorloofd zijn of die dicht tegen de grens van het toelaatbare liggen.

En als dit aspect het begin van de relatie met Maples zou aangeven, dan begint dit zeker onder een "slecht gesternte", want Neptunus retrograde in Weegschaal is doorgaans funest voor overeenkomsten, afspraken en verhoudingen.

 

 

Dat blijkt ook wel, want het begint mis te gaan in mei 1997zie 2  en dit leidt uiteindelijk tot een officile scheiding tussen Trump en Maples op 8 juni 1999. Dus wij kijken naar 2 mei 1997 zoals genoemd wordt in het artikel.

 

 

Progressieve Ascendant vierkant Mercurius, het einde van een relatie, maar in het genoemde artikel leest u ook dat Trump maar eventjes 2 miljoen dollar moest betalen, logisch want de Ascendant in het tweede huis slaat sterk op financile zaken en bij een dergelijk moeilijk aspect moet er dan gedokt worden.

Afstand tussen Ascendant en Mercurius bedraagt precies 3 boogminuten. Als dit aspect precies op datum had gelopen, moet er een beetje kloktijd bij en wordt het geboorteuur: 10.54.07,5 uur.

 

 

Op 26 april 2004 verlooft Trump zich met Melania Knauss, een Sloveense. Trump heeft blijkbaar iets met vrouwen uit de Slavische landen. Op 22 januari 2005 traden ze in het huwelijk, Trumps derde huwelijk.

 

 

Progressieve Zon (min-1-systeem) loopt sextiel Uranus, de heer van Waterman, het teken op het 7e huis, al is het de heer van de laatste vier boogminuten. Afstand van dit aspect bedraagt 2' 52" en die afstand wordt afgelegd in ca. 18 dagen, feitelijk liep dit aspect 18 dagen eerder vol dan 26 april 2004. Hier kan geen correctie op plaatsvinden, dat kan overigens nooit tussen twee planeten onderling, tenzij men uitgaat van een onbekende geboortetijd, want dan kunnen correcties van uren mogelijk zijn om een geboortetijd te bepalen, maar hier is dat niet van toepassing.

 

 

Op 16 juni 2015 wordt Trump uitgeroepen als de Republikeinse presidentskandidaat.

 

 

De progressieve Ascendant loopt op 18 boogseconden nauwkeurig driehoek de Zon, die in zijn politieke 10e huis loopt, het hoogste ambt symboliserend, Dit aspect is gebaseerd op de reeds gecorrigeerde geboortetijd van 10.53.52,4.

Maar merk op dat de progressieve Ascendant ook al bezig is om binnen de 1 graad orb vierkant Saturnus te lopen, de planeet die in het 11e huis staat en zeer sterk gericht is op parlementaire zaken. Twee jaar later loopt de progressieve Ascendant vierkant Venus radix, allemaal in Kreeft en dat zijn huiselijk leven volkomen omkeren.

 

Merk ook op dat de progressieve Jupiter op 23.32.58 Weegschaal bezig is om vierkant te gaan lopen met zijn radix Saturnus. Dit aspect wordt gevormd vanuit cardinale tekens en dit aspect hakt er keihard in, zeer hard en dit doet zijn politieke loopbaan geen goed.

Zijn progressieve Mercurius gaat binnenkort over Pluto radix heen lopen, een conjunctie in het 12e huis in Leeuw. Hiermee "dwingt" Trump als het ware zijn overwinning af. Hij is dan "de koning", hij vaagt zijn tegenstanders weg, die macht heeft Pluto wel, want die kleine, maar dwingende planeetje is heerser van zijn belangrijke 4e huis, een cardinaal huis dat grote kracht heeft. Dit huis gaat niet alleen over zijn eigen woonomstandigheden, de eigen familiezaken, maar het is ook een psychisch huis, samen met het 8e en het 12 huis. Schorpioen op cusp4 kan als het ware "hypnotiseren", hij brengt massa's mensen "in vervoering" en zijn ongezouten uitlatingen spreken toch velen aan.

 

 

In maart 2016 krijgt Trump 50% national support als presidentskandidaat, hiermee kan hem zijn definitieve kandidatuur niet meer ontgaan... TENZIJ er op de Republikeinse Conventie in juli rare dingen gaan gebeuren.

 

 

Ik heb dit moment op 15 maart genomen, omdat ik niet precies weet wanneer dit gebeurde. Maar met een kleine speling links en rechts, loopt de progressieve Maan juist het parlementaire-, politieke 11e huis binnen in Tweelingen. Dan wordt er veel gesproken (Tweelingen), maar ook veel geroddeld en gaat het echte moddergooien naar Clinton beginnen. Hillary's mail-vergissingen worden breeduit gemeten en vervelende lasteringen beginnen dan. De laatste graden van elk teken zijn ERG vervelend, zie een zeer lang artikel in Zaniah, enkele jaren geleden.

 

 

Op 18 juni 2016 wordt een mogelijke moordaanslag op Trump vroegtijdig verijdeld. De pleger werd tijdig opgepakt en hij kon niets aanrichten. De aanslag werd dus nooit gepleegd, maar het gevaar was er dus wel, maar Trump liep onder gunstige aspecten:

 

 

Trumps progressieve Ascendant liep JUIST de progressieve Jupiter voorbij, met een afstand van 24 boogseconden. Die afstand wordt afgelegd in ca. 3 dagen. Dit aspect is ook gebaseerd op de reeds gecorrigeerde geboortetijd van 10.53.52,4 uur. Jupiter is de grote beschermplaneet. Hij kn niet eens gevaar lopen. Maar vergeet nu niet dat slechts ZES boogminuten verder het vierkant met Saturnus wacht.

Dan is er geen bescherming meer. Dat aspect gaat lopen tussen 20 juli en 15 augustus, de marge is afhankelijk van de exacte horoskoopcorrectie.

 

 

Hoe nu verder?

 

Uit alle bovengenoemde gebeurtenissen komen de volgende mogelijke gecorrigeerde geboortetijden naar voren:

 • 10.53.45 =eerste huwelijk = Cusp-11 conjunct Venus

 • 10.54.21 = 1e zoon = Asc. driehoek Saturnus radix

 • 10.53.52 = 2e zoon = Asc. driehoek Saturnus onderling

 • 10.52.51 = 1e dochter = Asc. conjunct Neptunus

 • 10.54.08 = scheiding van tweede vrouw = Asc. vierkant Mercurius

 • 10.53.52 = kandidatuur president = Asc. driehoek Zon

 • 10.53.52 = 50% national support = Maan conjunct cusp-11

 • 10.53.50 = verijdelde aanslag op Trump = Asc. conjunct Jupiter

Vier van de acht gebeurtenissen lopen exact op datum bij de geboortetijd van 10.53.52 uur. De overige wijken enigszins af, veel is het niet, maar met het aankomende moeilijke aspect Ascendant vierkant Saturnus komt het werkelijk op aan welke van de mogelijke correcties de juiste is. Laten wij aannemen dat de tijd van 10.53.52 uur de juiste geboortetijd is. De horoskooptekening helemaal bovenaan was hierop al gebaseerd.

 

De aspecten voor de komende periode voor Trump zijn dan de volgende, uiteraard gebaseerd op het min-1-systeem.

 

 

Zoals alles er nu uitziet, is heel de maand augustus voor Trump een zeer moeilijke- en zelfs gevaarlijke periode met drie aspecten die de boventoon voeren:

 

 • Progressieve Ascendant vierkant Saturnus. Het is een uitgaand aspect, dat is nog een geluk anders zou de impact veel heviger zijn geweest. Voor Trump is dit een gevaarlijke tijd, omdat aanslagen op zijn leven mogelijk zijn. Het geeft ook heel veel maatschappelijke onrust, omdat Saturnus in Kreeft staat en dit duidt op grote groepen mensen, de bevolking dus, althans een groot deel van de Amerikaanse bevolking die Trump niet ziet zitten. Saturnus is een loodzware planeet en het vooruitzicht van de presidentsverkiezingen, de strijd tegen Clinton en zijn gewaagde en vaak geweld uitlokkende uitlatingen, zullen dit aspect als loodzwaar doen voelen. Lood is ook het metaal van Saturnus.

 • Progressieve Zon conjunct Regulus. Dat is zeker een gevaar voor Trump, zie de uiteenzetting eerder over deze vaste ster. Deze geeft doorgaans altijd eerst een grote opgang aan, waarna vrijwel altijd een soort afgang volgt.

 • Maan vierkant Neptunus, dit geeft teleurstellingen aan en men laat Trump in de steek. Neptunus in het 2e huis, geeft ook tegelijk financile verliezen aan. De campagnegelden kunnen op raken en Trump komt op de een of andere manier in "geldproblemen", als dat een relatief begrip voor hem.

 

De laatste twee aspecten blijven op datum lopen, ook al zou de geboortetijd 1 minuut veranderen. Voor de progressieve Ascendant is dat echter een heel ander verhaal.

 

ALS dit lastige en nederlaag uitlokkende aspect op 8 november 2016 zou vallen, dus op de dag van de verkiezingsuitkomst, dan zou de bijbehorende geboortetijd gelijk moeten zijn aan: 10.52.51 uur.

Er is echter slechts n gebeurtenis waarbij deze geboortetijd een exacte synchroon lopen geeft. Dit is eigenlijk zeer onwaarschijnlijk. Van de acht gebeurtenissen op datum is er dan n die precies klopt. De kans dat Trump op de verkiezingsdag dit aspect heeft, is erg klein.

Het ligt daarom voor de hand dat dit moeilijke aspect juist VR de verkiezingen loopt.

 

Het zou er dan op kunnen duiden dat Trump niet eens door gaat naar 8 november en dat een andere Republikeinse kandidaat wordt gekozen. die kans is 50%, omdat vier van de acht gebeurtenissen precies op datum liepen met de huidige geboortetijd van 10.53.52 uur.

 

Let's wait and see!

 

Johan Ligteneigen

 

 

 

Verwijzingen:

 

 1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

 2. http://www.nydailynews.com/archives/news/marla-caves-prenup-battle-pact-takes-2m-divorce-article-1.831793..

 

Artikel begonnen op 10 juli 2016 () J Ligteneigen. 

 

 

Aanvulling en voorspellingen voor de verkiezingsuitslag  (per 2 oktober 2016)  

 

IN HET GEVAL DAT TRUMP DE VERKIEZINGSDATUM VAN 8 NOVEMBER HAALT........

 

De horoskoop van Donald Trump loopt vooralsnog goed. Ik heb vrijwel geen afwijkingen gezien van de beschrijvingen die ik eerder gaf. Ik had de progressieve Ascendant vierkant Saturnus iets rampzaliger voorgesteld dan het in werkelijkheid is verlopen. De Republikeinse Conventie van juli was n grote aanfluiting, dat hebben wij allemaal kunnen zien op TV en zo was het door mij exact beschreven. Men moet Trump werkelijk niet, zelfs binnen de eigen republikeinse gelederen blijft hij tot op vandaag een omstreden figuur. Zelfs oud-president Bush gaat op Clinton stemmen, dat zegt wel genoeg, lijkt mij. 

De progressieve vierkant Ascendant naar radix Saturnus blijft nog volop werken, maar het is een uitlopend vierkant en dat is in zekere zin zijn redding, omdat de kracht ervan veel minder is dan bij een ingaand vierkant. Ook scheelt het enorm dat Saturnus in Kreeft in val staat n Saturnus staat retrograde, daarom is Saturnus qua kracht behoorlijk geminimaliseerd en daarom heeft dit vierkant geen desastreuze uitwerking. Maar de loodzware belastende invloed is er wel degelijk, want de planeten blijven natuurlijk wel hun werking uitvoeren. Die loodzware belasting blijft Trump wel degelijk achtervolgen en zo zullen allerlei schandalen nog over hem neerkomen, zoals de belastingaftrek over zijn miljardenverlies van de afgelopen 20 jaar, maar ook zal men blijven graven in Trumps verleden, zoals zijn "investeringen" in Cuba, waar het zwaar verboden was voor elk Amerikaans bedrijf om met Cuba zaken te doen tijdens de periode van het embargo. Saturnus is een langzame planeet en is loodzwaar. Daarom zullen allerlei beschuldigingen jegens Trump de komende 12 maanden nog steeds voorbij komen en hem gaan raken.

 

Hieronder volgt een overzicht van de allerbelangrijkste gebeurtenissen in de aanloop naar de verkiezingsuitslag op 8/9 november 2016.

 1. Het tweede rechtstreekse televisiedebat tussen Hillary Clinton en Donald Trump op 9 oktober 2016 te St. Louis.

 2. Het derde rechtstreekse televisiedebat tussen beide kemphanen op 19 oktober 2016 te Las Vegas.

 3. De verkiezingsdag op 8 november 2016 met de uitslag in de nacht van 8 op 9 november.

Het eerste rechtstreekse televisiedebat tussen Clinton en Trump vond plaats op 26 september jl. Over het algemeen bestaat de indruk of overtuiging dat Clinton hier de winnaar was, ook dit is uitgebreid in alle nieuwsprogramma's aan de orde geweest. Dit is duidelijk te zien in de lijst van progressies die ik hieronder geef (uiteraard min-1-systeem). Bij Trump liep op dat moment progressieve Maan vierkant Neptunus onderling Neptunus uit de cardinale tekens Kreeft en Weegschaal. Neptunus duidt bij vierkanten doorgaans op grote teleurstellingen en als u hieronder in de aspectenlijst kijkt, dan ziet u dat dit aspect volgt op het blok "1" waar de drie zware aspecten liepen, die natuurlijk hun nawerking nog enige maanden behouden.

 

 

In het kader van de hier boven genoemde belangrijke gebeurtenissen tussen nu en 8 november en een eventuele winst bij de verkiezingen, zal ik nu de aspectenlijst bespreken aan de hand van de in de lijst genoemde aandachtspunten 1 tot en met 6.

 

Aandachtspunt-1: Ascendant vierkant Saturnus, Zon conjunct Regulus en Maan vierkant Neptunus.

Dit is hoofdzakelijk al besproken in de analyse, eerder in dit artikel. Zon conjunct Regulus is het snelst voorbij, want de progressieve Zon raakt net in de genoemde periode de exacte graad, minuut en seconde van deze ster en die invloed verdwijnt in enkele weken daarna. Het geeft nog steeds de bluf en de brutaliteit aan waarmee Trump opereert. Hij is natuurlijk superzelfverzekerd met zijn progressieve Zon in Leeuw op zo'n belangrijke graad. Nog n graad slechts en dan zal de Zon voorgoed zijn intrede doen in het ondergeschikte teken Maagd en moet Trump uit een heel ander vaatje gaan tappen. Maan vierkant Neptunus loopt door totdat de progressieve Maan tevens de progressieve Neptunus in een vierkant heeft benaderd. Dat gebeurt rond 26 september tijdens het eerste grote televisiedebat met presidentskandidate Hillary Clinton.

 

Aandachtspunt-2: progressieve Maan vierkant progressieve Neptunus, met andere woorden vierkant Neptunus onderling.

Dit aspect is achter de rug en liep voor Trump precies tijdens het eerste televisiedebat met Clinton. Natuurlijk is Trump daarbij de verliezende partij.

Dit aspect is altijd een teleurstelling, maar k geeft het een dreiging aan op financieel gebied, want Neptunus staat in het 2e huis en dat zijn de bezittingen of zijn geld of beide. Werkingsduur is ca. 1 maand, want dan loopt de progressieve Maan 1 volle graad weg uit de graad die Neptunus bezet.

 

Aandachtspunt-3: Progressieve MC inconjunct Pars Fortuna. Dit aspect loopt precies rond het derde televisiedebat met Clinton dat gepland staat op 19 oktober 2016. Ook dit debat zal niet gunstig verlopen voor Trump, want dit raakt zijn persoonlijke eer en zijn reputatie, want het MC is er bij betrokken. In het Pars Fortuna zijn de Ascendant, Zon en Maan betrokken, dus zijn persoon als geheel staat ter discussie Alles waar Trump voor staat in zijn leven is samengevat in de Ascendant, Zon en Maan en dus in zijn Pars Fortuna. Hij krijgt dan sterk te maken met regeltjes en wetten die heeft overtreden in het verleden. Het lijkt er sterk op dat bepaalde schandalen nt voor of na dit debat worden geopenbaard en dit brengt Trump in diskrediet. Aangezien Pars Fortuna ook nog eens oppositie de radix Ascendant staat, zal dit progressieve aspect Trump zwaar gaan raken. Ook zijn gezondheidstoestand kan hem parten spelen in deze tijd en bepaalde hartklachten of een te hoge bloeddruk kunnen optreden.

 

Er lopen geen aspecten tijdens het 2e televisiedebat op 9 oktober 2016. Dan moeten wij kijken naar de aandachtspunten-2 en 3, dat is n aaneengesloten periode van mislukkingen, zelfoverschatting en schandalen voor Trump. Het kan echter wel betekenen dat hij Trump het aanmerkelijk beter gaat doen tijdens dit debat in vergelijking met het 1e debat, juist omdat er tijdens 9 oktober geen aspecten lopen, maar de algehele teneur is toch negatief voor Trump.

 

Aandachtspunt-4: Progressieve Maan vierkant Mars onderling, ook weer uit de cardinale tekens Kreeft en Weegschaal.

Dit loopt dan twee dagen vr de verkiezingsdag van 8 november 2016. Mars is een echte ruziemaker in Weegschaal, hij staat daar totaal verkeerd en dit geeft ordinaire ruzies aan en beschuldigingen jegens de tegenpartij Clinton. Dit is een ingaand aspect van de progressieve Maan die vanuit Kreeft sterk werkt. Mars zelf is zwak in Weegschaal dat het eindresultaat is gematigd, maar wel met een gemene inhoud. Trump's  verkiezingscampagne kan op dat moment financieel in de problemen zijn geraakt, want hij mag zijn eigen vermogen niet in de campagne stoppen, dat moet door anderen gefinancierd worden en daar kunnen dus de problemen ontstaan. Trump zal zichtbaar vermoeid zijn en kan bepaalde gezondheidsproblemen krijgen als gevolg van de verkiezingsinspanningen van de afgelopen twee jaar.

 

Alle tekenen wijzen op een zeer slechte aanloop naar de verkiezingen van 8 november 2016 voor Trump.

 

De verkiezingsdag en de uitslag in de avond van 8 op 9 november 2016

Aandachtspunt-5 is van toepassing:. Progressieve Zon sextiel cusp-11 n progressieve Maan conjunct Mercurius 7 dagen later.

Deze aspecten zijn tot stand gekomen door zes seconden van de geboortetijd af te halen. Er wijzigt zich nagenoeg niets in deze horoskoop, alleen gaan de huizencuspen er allemaal circa 1 en 30" op achteruit en ook het Pars Fortuna. Voor de planeten wijzigt er helemaal niets.

 

 

Het is logisch om het zo te bekijken, want op 9 november moet er een winnaar uit de bus komen TENZIJ hertellingen nodig zijn en de definitieve uitslag pas 1 week later komt. Maar voorlopig houd ik het even bij deze situatie.
Ik ben er zelf helemaal niet blij mee, want ik ben helemaal geen aanhanger van Trump en ik verwerp zijn persoon en zijn manier van handelen totaal, maar dit zijn toch de aspecten die er lopen.

 

Dit lijkt op een compleet onverwachte overwinning voor Trump, omdat zijn Zon natuurlijk in eigen teken supersterk staat en vooral de allerlaatste graad ongelooflijk sterk werkt met de achterliggende invloed van Regulus, de "Koningsster". Het is een uitgaand aspect, maar wl met een zeer sterke planeet naar Cusp-11, die het politieke toneel aangeeft, het Parlement en het Congres en alles wat met campagnevoeren te maken heeft. Het lijkt dus op een onverwachte winst na een zeer zure strijd die eraan vooraf is gegaan.

 

Progressieve Maan loopt 7 dagen later naar de conjunctie met Mercurius in het 11e huis en geeft alle commotie en communicatie rondom de verkiezingsuitslag. Omdat Mercurius in Kreeft niet erg stabiel staat en zeer veranderlijk is, kn het betekenen dat de uitslag per 1 week later definitief wordt, als in bepaalde staten van de USA het aantal stemmen erg dicht bij elkaar ligt en hertellingen nodig mochten zijn. De conjunctie in het hoofdsteken Kreeft is erg belangrijk en werkt zeer sterk uit.

 

ALS dit waar mocht zijn, dan moet men ook vooruit kijken naar een eventuele inauguratie, want de gekozen president moet eerst nog worden ingehuldigd, voordat zijn werkelijke ambtstermijn ingang krijgt. Die inauguratie is gepland voor 20 januari 2017, dat staat al vast.

 

 

Jupiter sextiel cusp3 onderling is een gunstig aspect om blij van te worden. Cusp-3 heeft te maken met communicatie, met speeches, met inaugurele redevoeringen en Jupiter is de planeet van ceremonieel gedoe. De progressieve Maan halfsextiel Mercurius onderling op 15 januari wijst ook op speeches en voorbereidingen. Mercurius progressief staat in het 10e huis en de Maan maakt vanuit het 9e huis dit halfsextiel naar de lopende Mercurius, ook de Maan moet men nu progressief intekenen, dus in het 9e huis.

 

Het aspect Jupiter vierkant Saturnus is zeer zorgelijk en dit zou eventueel kunnen lopen in de eerste maand van Trump's ambt als president.

Dan neemt hij de verkeerde besluiten en komt hij absoluut in zware problemen en die problemen gaan vele jaren duren, want Jupiter loopt met 1 boogminuut per maand progressief in het vierkant met Saturnus. Dit geeft heel erg veel problemen voor Trump of met Trumps bedrijf en het kan betekenen dat zijn bedrijf een miljardenboete krijgt opgelegd wegens ontduikingen of andere zaken die absoluut niet door de beugel konden.

Politieke vrienden gaat hij bepaald niet maken onder dit aspect en dit kan ook serieuze gezondheidsproblemen gaan geven.

 

 

Gaat Trump ook werkelijk winnen?

 

Dit kan eigenlijk pas goed beantwoord worden als ook de horoskoop van Hillary Clinton bekend zou zijn. Dan kan men alle aspecten met elkaar vergelijken en bepalen waar de nadruk op komt te liggen. 

Momenteel circuleren er 4 geboortetijden van Clinton: 26 oktober 1947 hebben ze allemaal natuurlijk, maar de tijden die circuleren, zijn:

 

 1. Rond 8 uur in de ochtend

 2. Rond 8 uur in de avond

 3. Rond 2.10 in de ochtend

 4. Tijd van 2.18 uur in de ochtend

En dan zijn er nog enkele varianten van mindere betekenis. In mijn horoskoopbespreking van Clinton uit 2009 ben ik uitgegaan van 8 uur in de avond en heb ik een correctie toegepast op basis van gebeurtenissen uit haar verleden. De tijd van 8 uur 's avond is aannemelijk, omdat Clinton die tijd altijd zelf heeft genoemd als het haar werd gevraagd in allerlei interviews van de laatste 10 jaar.

Men veronderstelt ook nog in astrologische kringen dat ze opzettelijk een verkeerde tijd noemt, omdat zij niet wil dat astrologen haar winst of juist verlies zouden kunnen bepalen. Zo is er de theorie dat 8 uur 's ochtends de juiste is en dat Clinton er opzettelijk 8 uur 's avonds van heeft gemaakt om iedereen om de tuin te leiden.

 

De werkelijke geboortetijd van Hillary Clinton?

 

Recentelijk heeft ene Marc Penfield uit Amerika beloofd om binnenkort met de werkelijke geboortetijd in de openbaarheid te komen. Dat zou hij gaan doen NA de belangrijke astrologische ISAR conferentie in Amerika. Dit is zo'n beetje de grootste astrologische conferentie ter wereld op het gebied van de astrologie met vele sprekers uit binnen- en buitenland. Onderdeel van die conferentie is een astrologisch Forum, waarin vooraanstaande astrologen zitting hebben. Die gaan dan hun voorspellingen geven wie er gaat winnen bij de Amerikaanse verziekingen. Dat gaan ze allemaal verdedigen met hun eigen methoden uit de moderne- of uit de klassieke astrologie.

En dan als iedereen zijn zegje heeft gedaan op basis van de geboortetijden die momenteel gangbaar zijn, dan zou de voorzitter van de ISAR bekend maken wat de wrkelijke geboortetijd is van Hillary Clinton. Dit is dan voor het eerst sinds de twintig jaar durende discussie over haar geboortetijd.

 

Persoonlijk vind ik dit een bijzonder nare manier van handelen, om eerst iedere astroloog op basis van veronderstelde geboortetijden van Clinton een voorspelling te laten geven over de verkiezingsuitslag en dn pas met de veronderstelde werkelijke tijd te komen. Wij moeten dan nog maar aannemen of dit is gebaseerd op een geboortecertificaat of niet. Maar zelfs als de bron een geboortecertificaat is en het is momenteel al bekend, laat ze dan dit aan de astrologen geven, zodat ze een echte vergelijking kunnen maken met de horoskoop van Trump, waarvan er wl een geboorteakte bekend is zie begin van het huidige artikel. Dan is men pas goed bezig. Nu laten ze eerst iedere astroloog "afgaan" en komen ze doodleuk met de werkelijke geboortetijd.

 

Voorlopig - ik heb ook geen andere gegevens - ga ik uit van de gecorrigeerde tijd van 19.57.33 uur lokale tijd, tijdsoort is +6 uur.

Op basis van deze gegevens heb ik ook een soortgelijke aspectenlijst gemaakt en die ziet u hieronder en kunt u dan gaan vergelijken met de lijst van Donald Trump.

 

 

Aandachtspunt-1: Progressieve Venus driehoek Neptunus. Dit speelde rond het eerste televisiedebat dat Clinton glansrijk won, volgens velen.

Maar k liep dit aspect gedurende de herdenking van nine-eleven toen Clinton even onwel werd en een longontsteking werd geconstateerd.

Neptunus regeert ziekenhuisopnames en gaat over "water-achtige" ziekten. Ze is wonderbaarlijk snel opgelapt en dat is mogelijk onder een dergelijk mooi aspect tussen Venus en Neptunus, maar toch blijft Neptunus zijn werk doen en ook geruchten blijven circuleren.

 

Aandachtspunt-2: het 2e en 3e televisiedebat op 9 en 19 oktober 2016. Dit loopt niet erg geweldig voor Clinton onder al die verdelende progressieve Maan halfvierkanten met Mercurius (spreken en debatteren). Trump zal zeker bij het 2e debat zijn best gaan doen om zijn fouten van het eerste debat weg te werken, daar zal hij volgens mij in gaan slagen, want in Trump's lijst staan er geen nederlagen op 9 oktober. Het 3e televisiedebat zal ook voor Clinton niet geweldig verlopen, Maan 45 Saturnus onderling werkt vervelend uit en haar longontsteking kan weer parten gaan spelen. Waarschijnlijk wordt het een slecht debat met veel vuilspuiterij en beiden gaan verlies lijden

 

Aandachtspunt-3: Dit is een erg slecht aspect en voorspelt niet veel goeds voor Clinton. Mercurius en Neptunus zijn elkaars aartsvijanden en dit ziet eruit alsof er schandalen over Clinton loskomen. Het is zeker niet goed voor haar reputatie, maar vooral niet voor haar gezondheid, want Neptunus is de planeet die de longen aantast, een soort embolie kan aangeven of iets besmettelijks als een acuut virus. Ook dit aspect komt uit cardinale tekens Steenbok en Weegschaal en gelukkig is het een uitgaand aspect, dus wellicht loopt het enigszins met een sisser af.

Maar volgens mij kan Clinton hier nooit mee winnen, dit is een eersteklas teleurstellings aspect.

Clinton heeft momenteel de beste papieren, maar rond 8 november wordt het een zeer beroerde tijd voor haar. Als het een gezondheids aspect is, dan kan Trump winnen, niet zozeer door zijn eigen toedoen, maar door problemen bij Clinton, dat zou kunnen verklaren, waarom Trump het mooie aspect Progressieve Zon sextiel Cusp-11 krijgt rond 9 november.

 

Aandachtspunt-4: Dit aspect is een primaire directie van cusp-3. Cusp-3 schuift voorbij Neptunus progressief. In feite betekent dit dat Neptunus achterwaarts het tweede huis van de progressieve horoskoop binnen loopt. Omdat cusp-3 ook met communicatie te maken heeft en Neptunus zeer vaak negatieve zaken weerspiegelt, zou het kunnen zijn dat Clinton via dwang al haar E-mails bekend moet gaan maken over de tijd dat zij minister was. Dat zijn dan de E-mails die via haar persoonlijke mail-account zijn verstuurd, maar die eigenlijk volgens de wet via de beschermde server van de Amerikaanse overheid verstuurd hadden moeten worden. Zij heeft wellicht als minister Amerika in een gevaarlijke positie gebracht door zo onzorvuldig die mails te versturen.

Dit zou dan volgens de berekeningen rond 30 november moeten doen, maar als er een tiental seconden bij de geboortetijd bij moeten, dan kan dit aspect evengoed vallen op 9 november en dn kan de overwinning als president nog wel eens dichterbij komen, want Cusp-3 geeft altijd verrassende mededelingen. Dit aspect is zeker niet n van de beste en meest aansprekende voor een winst als president van Amerika.

Het andere effect is dat Neptunus vanaf dit moment in het tweede huis zal verblijven tot het einde van haar leven en dan kan Neptunus vervelende gevolgen geven voor Clinton's financile situatie.

 

MOCHT Hillary Clinton toch onverwachts tot president worden gekozen, dan moeten wij natuurlijk ook kijken naar de inauguratiedatum van 20 januari 2017. Dan moeten er toch mooie of prettige aspecten lopen die tot tevredenheid stemmen.

 

In dat geval is aandachtspunt-5 van toepassing dat volgens de berekeningen loopt op 2 februari, maar met enkele seconden verschil in geboortetijd direct naar 20 januari kan gaan. Saturnus sextiel cusp-11 onderling is natuurlijk een "heel mooi" aspect.

 

 

Dit plaatje is voor verjaardag 2016 (26 okt). Cusp-11 loopt iets naar voren in januari 2017 en Saturnus loopt iets naar achteren, want deze loopt retrograde. Op een zeker moment ontmoeten beide elkaar via een sextiel.

Zo "heel mooi" is het ook weer niet, want Saturnus staat oerslecht in Leeuw en zijn retrogradestand in huis-12 geeft heel veel te verbergen, veel geheime afspraken ofwel "deals" aan en is zeker niet oprecht. Niettemin is het een soort overwinning, maar wel een zure overwinning, eentje met een negatief randje.

 

 

Nu is natuurlijk de hamvraag wiens horoskoop sterker werkt.

 

 • Is het Trump's Zon sextiel Cusp-11 op 8 november op basis van zijn gecorrigeerde geboortetijd (minus zes seconden) en tegelijk Clinton's Mercurius vierkant Neptunus op 3 november?

 • Kan Clinton winnen met Mercurius vierkant Neptunus tussen 3 en 8 november, terwijl er verder geen belangrijke aspecten lopen? Mercurius loopt rond 11.22 Steenbok en Mercurius loopt nt achter de Zon aan, die progressief op 11.36 Steenbok te vinden is. Samen staan ze in huis-7, het huis van de openlijke tegenstanders. Mercurius conjunct Zon symboliseren Trump op dit progressieve moment in Clinton's horoskoop. Die staan oersterk in Steenbok.

 • Kan Trump worden genaugureerd op 20 januari 2017 onder Jupiter sextiel Cusp3 onderling, terwijl kort daarna Jupiter vierkant Saturnus volgt? Ja, dat kan, want de inauguratie is een feestelijk evenement op zichzelf, terwijl Trump de dagen daarna als president meteen met de grote wereldproblemen wordt geconfronteerd onder Jupiter vierkant Saturnus. Jupiter vierkant Saturnus hoeft een inauguratie niet in de weg te staan.

 • Kan Clinton een inauguratie krijgen onder Saturnus sextiel Cusp-11 onderling? Ja, dat kan heel goed, ondanks Saturnus retrograde in Leeuw, maar dan betekent het dat de inauguratie al wordt omgeven door vele problemen in de wereld die voor haar deur staan de kloppen.

 

Alles is mogelijk onder de hierboven genoemde mogelijkheden en ondanks dat ik sterk voor Clinton ben, heb ik toch de indruk dat Trump wel een heel erg onverwachts met de eer kan gaan strijken.

 

 

Maar nogmaals......  dit is allemaal gebaseerd op de oorspronkelijke geboortetijd van 8 uur 's avonds en daarna bijgesteld n.a.v. correcties. Als Marc Penfield met een gefundeerde andere geboortetijd komt, dan staan we allemaal voor aap.... inclusief ikzelf.

 

 

 

Aanpassingen geschreven op 2 oktober 2016 en geldig tot eind november 2016. () J Ligteneigen. 

 

 

Teller: 

 

web
    analytics

 

______________________________________________

Pagina voor het laatst bewerkt op / Page maintained on:   09/10/2016