Mirsad Mesic - Sarajevo Rollers in Limburg.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mirsad Mesic

Duivenbezoek

Een speciale bladzijde wil ik opdragen aan mijn Bosnische duivenvriend Mirsad Mesic.
Bij toeval hebben we mekaar in 2004 leren kennen en sindsdien is er een goede band ontstaan.
Ik kan stellen dat het niet alleen een duivenvriend is maar dat hij en Izama en hun 3 kinderen ook echte vrienden geworden zijn van ons gezin.  

Hij is meteen na onze ontmoeting voor mij op zoek gegaan naar de duiven welke ik zo graag had.
Hij zocht in zijn taal op internet hetgeen vele voordelen had daar deze duiven alleen nog in zijn geboorteland op beperkte schaal voorhanden waren. Hij kreeg site's welke ik niet zag of niet verstond.
Zo regelde hij onze reis naar Zweden na eerst contact te hebben gelegd met Nail Basic.

Bij een bezoek aan zijn grootouders in Bosnië  bezocht hij de café's waar duiven verhandeld werden en ging de opgegeven adressen bezoeken ook al was het 200 km. ver. Ondanks een volle auto wist hij toch nog plaats te vinden om enkele duiven mee te brengen. Maar door mijn enthousiasme voor dit ras werd hij ook door het virus besmet en ging er ook mee verder.
Hij nam namens mij contact op met Dr. Milan Gilic en Suad Sokolovic en was dolblij dat ik hem naar zijn geboorteland wilde vergezellen.
Op deze reis was Mirsad echt goud waard en "onbetaalbaar".
Door zijn taalkennis was hij een geweldige tolk voor ons en niet alleen bij de duivenvrienden maar ook bij de grensovergangen wist hij meteen het ijs te breken. En ondanks onze grote leeftijdsverschillen van een kleine 40 jaar verliep alles vlekkeloos. Ik kan alleen maar zeggen, en ook namens de beide meereizende Fonsen, Mirsad heel heel hartelijk dank,  jako puno hvala het was voor ons een geweldige ervaring die ik best nog eens wil meemaken.                   

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu