Reis Zweden - Sarajevo Rollers in Limburg.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reis Zweden

Duivenbezoek


Duiven halen in Zweden

Vrijdag 6 mei 2005 om 5.00 uur 's-morgens kwam Mirsad Mesic, samen met Alfons Coenen, bij mij de oprit op rijden. Na een paar kopjes koffie werd de bagage in mijn auto geladen en vertrokken we richting Alsdorf waar we Dieter Tödtemann ophaalden. Om 6.00 uur vertrokken we richting het noorden naar Putgarden. Vandaar met de veerboot naar Denemarken en toen via de 16 km. lange brug naar Zweden waar we rond 22.00 uur in Herrljunga bij Thomas en Carolain Sankari aankwamen.
Thomas is een duivenvriend van Dieter en hij had ons onderdak in zijn huis aangeboden. Het maakte hem niets uit met hoeveel personen en ook het aantal dagen was niet belangrijk.



Herrljunga.

Ons reisdoel was Göteborg maar de afstand bedroeg slechts 60 km. Vandaar dat we van zijn aanbod gretig gebruik maakten. Na een stevige maaltijd kregen we een rondleiding door het huis dat vanaf nu tot onze beschikking was. We kregen alle slaapkamers en zelf sliepen zij, met zoon en dochter, op zolderkamertjes. Ook de keuken stond voor ons open. Verder deelden we het huis met een stuk of 6 rothweilerpuppys. Wat een gastvrijheid !  Zaterdags 's-morgens werd contact opgenomen met de man waar we voor gekomen waren Nail (Nino) Basic, van origine Bosniër, maar woonachtig in Göteborg. Afgesproken werd mekaar te ontmoeten op een plein dat Thomas bekend was.



Bij Adnan Kadric.

Met de auto van Thomas vertrokken we richting Göteborg en zodoende kwamen we voorbij Annelund waar Thomas nog een Bosnische duivenvriend wist te wonen. Dus even aanbellen bij Adnan Kadric. We werden meteen binnen geroepen en terwijl wij de duiven bekeken was de vrouw al iets aan het bereiden. We konden er echter geen gebruik van maken daar we om 12.00 uur bij Nino afgesproken hadden. Dus beloofden we op de terugweg nog even langs te komen.
En toen weer verder richting Göteborg.

Maar niemand van ons kende Nino persoonlijk dus we reden op goed geluk het afgesproken plein op. Na wat rondgekeken te hebben toeterde plotseling een grote SUV op ons en gebaarde ons hem te volgen. Het was Nail Basic. In zijn crèmecafé aangekomen verwelkomde hij ons hartelijk en gaf zijn personeel opdracht ons van drank te voorzien terwijl hij nog vlug een afspraak bij de kapper nakwam. Daarna gingen we in een eveneens Bosnisch restaurant eten. Alles wees erop dat Nino er kind aan huis was.
En toen reden we de stad uit naar een complex met volkstuintjes waar zich de duiven bleken te bevinden.

Nino liet een kit Birmingham rollers vliegen en sommeerde Alfons er een stuk of 6 uit te kiezen welke nadat de duiven geland waren in een doos verdwenen. Ondertussen keken Mirsad en ik bij de Smyrna's.  Nino schonk Dieter en Thomas alvast iets te drinken in nam 2 koppels Smyrna's welke in mijn korf verdwenen. Toen mocht ik nog een doffer extra uit zijn jonge duiven kiezen. De beide koppels waren afkomstig van Abdullah Karic uit Sarajevo en de door mij uitgezochte doffer bleek een afstammeling van bij Suad Sokolovic , eveneens uit Sarajevo te zijn.



Voor het duivenhok van Nino.

Op de terugweg, zoals beloofd, nog even bij Adnan Kadric voorbij en toen naar Herrljunga waar Carolain, met de hulp van zoon en dochter, de barbeque al klaar had.  Thomas begon meteen en ik had de indruk dat hij er halve rendieren op roosterde. Ook de wijn vloeide rijkelijk. Het werd een late maar erg gezellige avond.  De volgende dag probeerde Thomas ons nog over te halen om langer te blijven. Maar Mirsad moest maandag werken. Geen probleem zei hij ik regel een vlucht naar Brussel en jullie blijven nog wat. Maar wij zeiden: "samen uit samen thuis"  bedankten Thomas en Carolain hartelijk voor de gastvrijheid en stapten in de auto richting het zuiden. Een geweldige ervaring en enkele duivenvrienden rijker. Moe maar voldaan kwamen we rond middernacht weer thuis.

Voor meerdere foto's <<klik hier>>

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu