Beelden
    Diny Boot  
     

 

 

 

 

 

Diny Boot

Mijn belangstelling voor het beeldhouwen was al langer sluimerend aanwezig, maar pas in 1996 besloot ik een cursus te gaan volgen. Nadat ik de basisvaardigheden onder de knie had, kwam ik er na een periode van zoeken, uitproberen en grenzen verleggen achter dat ik niet alleen mijn creativiteit kwijt kon in het beeldhouwen.
Beeldhouwen geeft me ook energie en die vertaal ik weer in beelden. Tenslotte spelen mijn gevoelens een belangrijke rol bij mijn werk.

Niet alleen gevoelens bepalen het beeld maar ook de steen speelt een grote rol. Ik koop vaak een steen omdat ik hem mooi vind, zonder dat ik dan al weet wat ik ga creëren. Over het algemeen laat ik me verleiden door de steen, de vorm en de kleur.

Mijn voorkeur gaat uit naar albast, serpentijn en speksteen. Ik ben begonnen met speksteen. Deze steensoort bewerk je met vijlen. Hakken doe je in de hardere steensoorten. Albast is een steen waarin je kunt hakken maar ook kan de steen bewerkt worden met een vijl. Naast dat albast een mooie transparante steen is klinkt de steen, als deze geen breuken heeft, heel helder. Hij zingt als het ware, prachtig.

Hardere steensoorten zoals Iers hardsteen en marmer ben ik aan het ontdekken. De tors van Iers hardsteen is daar een voorbeeld van.

Mijn inspiratie komt voort uit wat ik in het dagelijks leven tegenkom.  

 
 
     
  Home  
Beelden
Expositie
contact
Links