DANKWOORD.
      Op deze wijze wil ik Peter Kimenai bedanken voor het redigeren van de tekst van het boek en de website.
       Hij is de schrijver van verschillende artikelen voor de website Go2War2. Als voorbeeld twee van zijn artikelen: 'Lichte kruisers van de Java-klasse' en 'F.A. van Cleemputte: ooggetuige van de Koninklijke Marine in oorlog'.
 
      Ook zou ik Adriaan Kannegieter willen bedanken voor het toezenden van zijn boek met de titel: "ADRIAAN KANNEGIETER maakte in wereldoorlog II een wereldreis met de kruiser Hr. Ms."Sumatra" en werkte als Japans krijgsgevangene aan de aanleg van de Burma Spoorlijn".
Tot mijn spijt is hij inmiddels overleden. Hij had niet de mazzel, net als mijn vader, dat hij Nederlands Oost-IndiŽ kon verlaten voor de Japanse aanvallen. Geruime tijd heeft hij doorgebracht in Japanse krijgsgevangenkampen en gewerkt aan de Burma Spoorlijn. Met veel moeite wist hij te overleven.
 
      En dan nog Leo Dijkmans, hij was ook werkzaam bij ťťn van de kanonnen aan boord van Hr. M.s Flores. Hij kon zich mijn vader niet meer herinneren. Momenteel woont hij in een verzorgingstehuis in Rotterdam en heeft een Keteljenever verdiend!
 
      Telefonisch heeft Andrew Zwakman, hoofdkannonier a/b Hr. Ms. Flores, tijdens de invasie van NormandiŽ, vanuit Engeland antwoord gegeven op een brandende vraag.
Waarschijnlijk was mijn vader een onopvallend persoon. Want ook bij hem deed de naam Wietse de Vries geen belletje rinkelen.
     
 
 
Home.