Bedevaart naar Beauraing NBC Pro Maria

Dagbedevaart

Algemene informatie over de dagbedevaart

De reis naar Beauraing wordt georganiseerd door vereniging Nederlands Beauraing Comité "Pro Maria" Afdeling Bisdom Den Bosch. Beauraing (België) ligt ongeveer 200 km van de grensovergang bij Bergeijk, en 20 km van Dinant. Er zijn diverse opstapplaatsen. Er wordt gereden met een gewone bus en er is geen medische begeleiding aanwezig. Onderweg is een tussenstop van ruim een half uur waar een drankje namens de organisatie wordt aangeboden. Leden van het Beauraing Comité betalen hun reissom zelf.

Programma

In het programma dat u enkele dagen voor de bedevaart ontvangt, staat belangrijke informatie over de reis waaraan u deelneemt. In Beauraing is een Hoogmis in de rozenkranskerk (benedenkerk) om 11.00 uur. Verder is er een lof in de Tuin om 14.45 uur. U kunt in het informatiecentrum vragen of u ter plekke een Nederlandstalige DVD kunt bekijken over Beauraing. Ook kunt u op eigen gelegenheid het Mariaal museum bezoeken met de daarbij behorende winkel met devotionalia, het dorp, en de graven van alle vijf zieners. De bloedreliek van de H. Paus Johannes Paulus II vereren. Stille aanbidding is mogelijk vanaf 14.00 uur in de kapel op de esplanade. Verder kunt u de tentoonstelling over de verschijningen in Beauraing bezoeken in de basiliek. De steun van de medepelgrims, ontroerende kerkelijke plechtigheden in het Heiligdom, de ervaring met Maria, God te mogen vinden, bezorgt de bedevaart ons een heerlijke dag. Laten we dan ook met velen naar Maria gaan.

De dagbedevaart vanuit bisdom Den Bosch is op zaterdag 11 juni 2022 en we sluiten ons aan bij afdeling bisdom Breda. Opstapplaatsen: Nijmegen 5.15 uur, Mill 5.45 uur, Helmond 6.29 uur, Eersel 7.05 uur, grensovergang Bergeijk 7.30 uur. Terugkomst bij de opstapplaatsen na een tussenstop van een uur bij een wegrestaurant: 20.10 uur aankomst Lommel, 20.35 uur Eersel, 21.11 uur Helmond, 21.56 uur Mill, 22.26 uur Nijmegen. Opgave bij het pelgrimssecretariaat dhr H. Kuijs, 06-83255111.

U kunt de reissom overmaken naar ons nummer bij de ING NL24INGB0000197177 t.n.v. Nederlands Beauraing Comité “Pro Maria” te Vlaardingen.


Grotere kaart weergeven

Hoe gaan we om met uw gegevens

Als u inschrijfformulieren ondertekent en opstuurt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van hun gegevens.Pagina afdrukken