Bedevaart naar Beauraing NBC Pro Maria

O.L.V. verscheen in een meidoorn, vandaar een meidoornblad en meidoornbloemen. O.L.V. verscheen aan 5 kinderen, vandaar 5 bloemen. O.L.V. zei: Ik ben de Moeder Gods, de Koningin des Hemels, vandaar een kroon in het logo. De vijf meidoornbloemen omringen een hart, het gouden hart dat OLV aan de kinderen heeft getoond, vandaar dat zij de Moeder met het Gouden Hart wordt genoemd. Bedevaart naar Beauraing met Vereniging Nederlands Beauraing Comité Pro Maria

Afdeling bisdom Den Bosch: dhr H. Kuijs, Westerveldlaan 6, 5345 EM Oss, 06-83255111 Secretariaat
OLV van Beauraing

Beauraing

Beauraing is een bedevaartplaatsje aan de rand van de Belgische Ardennen. In een meidoornstruik verscheen Maria vanaf 29 november 1932, 33 maal aan 5 kinderen. Maria, de moeder met het Gouden Hart, vroeg om gebed en beloofde aan zieken en bedroefden hulp en troost. Beauraing is rust, vrede en zorg voor elkaar. "Dat men hier op bedevaart kome." Het is een uitdrukkelijke wens van de Heilige Maagd met het Gouden Hart. Vergeet niet op de wens van Maria in te gaan! Tot in Beauraing?

Klik op deze link voor een video van het heiligdom in BeauraingProgramma van afdeling bisdom Den Bosch voor 2022

Programma in Nederland op 22 mei 2022 in Liempde om 11.00 uur: openluchtmis buiten bij de Beauraingkapel, de Hezelaar, op de hoek Hezelaarsestraat-Herschseweg te Liempde, Nederland. Bij slecht weer wordt de viering geannuleerd. De viering wordt georganiseerd door de plaatselijke kerk en opgeluisterd door het plaatselijke kerkkoor.

Programma in Nederland op 27 mei 2022 in Mill in samenwerking met KBO Mill van 10.30 - 17.00 uur: 10.30 uur verzamelen in de Sint Willibrorduskerk en 11.00 uur aanvang H. mis met koor en aansluitend lof en persoonlijke zegen, verzorgd door het Beauraing Comité. Na afloop drinken we ter plekke koffie en krijgen we een worstenbroodje aangeboden door KBO Mill. Neem zelf een broodje mee als u nog wat anders wilt eten. Daarna sluiten we ons aan bij een programma van KBO Mill, een Mariaviering met muziek van Annelieke Merx, aanvang 13.30 uur, kosten 8 euro. Oorspronkelijk is deze Mariaviering ontstaan als voorbereiding op de bedevaart naar Beauraing. Maar omdat de belangstelling zo groot was, is het een jaarlijks terugkerend programma geworden, georganiseerd door KBO Mill, en is het los komen te staan van de bedevaart. Kaarten zijn vooraf te verkrijgen bij KBO Mill, bijvoorbeeld mw Marietje van den Elzen, 06-57387038. De kosten voor de voorstelling zijn inclusief 1 kop koffie/thee en cake en een glas frisdrank in de pauze.

Dagbedevaart naar Beauraing met een bus op zaterdag 11 juni 2022 samen met afdeling bisdom Breda. Opstapplaatsen zijn Nijmegen 5.15 uur, Mill 5.45 uur, Helmond 6.29 uur, Eersel 7.05 uur, grensovergang Bergeijk 7.30 uur. Opgave bij het pelgrimssecretariaat dhr H. Kuijs, 06-83255111.

Op zondag 26 juni 2022 jaarlijkse deelname van het Beauraing Comité aan de Maria Ommegang die door de binnenstad trekt van Bergen op Zoom, Nederland, een religieus, cultureel historisch schouwspel. Het is voor de 78e naoorlogse keer dat de Maria Ommegang wordt gehouden. Het Beauraing Comité loopt jaarlijks mee als bidgroep met vlag/vaandel bij het onderdeel Processievaandels en Mariabeelden te gast in de Maria Ommegang. Het jaarthema is: “Maria, onze mantel der liefde” Om 15.00 uur openen de poorten van het Markiezenhof aan de Steenbergsestraat om dit kleurrijk spektakel van start te laten gaan. De stoet is gratis te bekijken. programmaboekje: https://mariaommegang.nl/.../Mariaommegang-boekje-2022.pdf

Dagbedevaart naar Beauraing met auto's op 21 augustus 2022 en 29 november 2022: We sluiten ons aan bij het internationale bedevaartprogramma georganiseerd door het heiligdom in Beauraing.

Tot 2020 ging jaarlijks een dagreis en een verzorgingsreis voor ouderen, zieken, en gezonde pelgrims met bussen naar Beauraing, met medewerking van Rode Kruis Oss, Helmond en Valkenswaard. Er is een goede medische begeleiding bij de verzorgingsreis. Vervoer met rolstoelbus is mogelijk. Voor 2022 is geen verzorgingsreis gepland, wel een dagbedevaart.Het jaarthema in Beauraing is: "Heer, U weet dat ik van U houd" (Johannes 21:15-19).

In Beauraing vraagt Maria : "Bemint U mijn Zoon? Bemint U mij? Offer U dan op voor mij."

Klik hier voor uitleg over het jaarthema door het heiligdomStuur deze pagina naar een vriend

Pagina afdrukken