Adres

  © 2011 webdesign M. Van Druten      

Beval Wijzer met De Keijzer!

Home.
Samen Bevallen.
Doula.
Workshop.
Blije Mama Massage.
In het Nieuws.
Contact.
Folder.
Geboortepraktijk De Keijzer
Doula
Samen Bevallen
Workshop

Welkom op de site van Geboortepraktijk De Keijzer. Hier kun je informatie vinden over mij, Mirjam de Keijzer,

en de verschillende werkzaamheden die ik vanuit de praktijk uitoefen.

Zoals de naam van de praktijk al aangeeft staan zwangerschap en geboorte hierbij centraal.

 

Mijn achtergrond

 

Ik ben Mirjam de Keijzer (1966), getrouwd en moeder van twee kinderen. Bij beide zwangerschappen heb ik samen met mijn partner de cursus Samen Bevallen gevolgd. Dit beviel zo goed, letterlijk én figuurlijk, dat ik de opleiding ben gaan volgen en sinds maart 2001 met veel plezier de cursus Samen Bevallen geef. In deze cursus bereid ik de partners voor op hun taak als ‘coach’ van hun vrouw/vriendin. Toch merk ik dat hier een grens aan zit. De partners zijn emotioneel betrokken bij de vrouw en de geboorte van hun kindje is ook voor hén een indrukwekkend gebeuren. Dan kan extra ondersteuning tijdens de bevalling een uitkomst zijn.

Dat bracht mij er toe mijn begeleidende rol uit te breiden met het werk als doula.

 

In september 2006 ben ik als één van de eersten geslaagd voor de Opleiding tot Doula in Utrecht en heb als doula inmiddels zeer uiteenlopende ervaring opgedaan met thuisbevallingen, verplaatsing naar het ziekenhuis, vroeggeboorte, badbevalling en de keizersnede.

 

Binnen mijn werk als doula gebruikte ik de rebozo (traditionele draagdoek uit Midden-Amerika) en raakte daar zo enthousiast over dat ik samen met collega Thea van Tuyl hier een boek over heb geschreven. De massagetechniek met de rebozo heeft Thea geleerd van Naoli Vinaver, Mexicaanse vroedvrouw, die ons ook heeft geholpen bij het schrijven van het boek. Doordat de engelse vertaling de hele wereld over gaat, worden Thea en ik regelmatig uitgenodigd een workshop over deze techniek te geven en hebben wij al verschillende mooie reizen door Europa kunnen maken. Voor meer informatie zie: www.rebozo.nl.

 

Sinds april 2012 ben ik gecertificeerd om de Blije Mama Massage te geven. Dit is een Thaise massage die aan de kraamvrouw gegeven wordt. De complete behandeling beslaat drie op een volgende afspraken en bestaat uit een kruidenstoombad, een massage met o.a. warme kruidenstempels en een kruidenscrub/pakking. De massage kan gegeven worden vanaf drie dagen na de bevalling. Wanneer er een keizersnede heeft plaatsgevonden kan het vanaf 3 à 4 weken na de bevalling. De behandeling is gericht op een sneller herstel van de kraamvrouw en het voorkomen en/of het verhelpen van mogelijke infecties. Het is een geweldig kraamcadeau! Ook ik wordt een ‘Blije Mama’ van het geven van deze massage.

 

Ik ervaar het als een eer om zo nauw betrokken te mogen zijn bij zo’n bijzondere periode en gebeurtenis en vind mijn werk als zwangerschapsdocent en doula dan ook het mooiste dat er bestaat!

 

 

www.Rebozo.nl