Adres

  © 2011 webdesign M. Van Druten      

Beval Wijzer met De Keijzer!

Home.
Samen Bevallen.
Doula.
Workshop.
Blije Mama Massage.
In het Nieuws.
Contact.
Folder.
Geboortepraktijk De Keijzer
Doula
Samen Bevallen
Workshop

 

Ontspannen bevallen met een Doula

 

Gefeliciteerd! Jullie zijn zwanger en verheugen je nu al op het moment dat jullie kindje is geboren. De zwangerschap is een periode vol verwondering waarin veel nieuwe dingen op jullie afkomen. Het is een periode waarin jullie, naast alle praktische voorbereidingen, mentaal toe kunnen groeien naar de geboorte van jullie kindje. Misschien volgen jullie wel een cursus om extra vertrouwen te krijgen in de bevalling.

Die bevalling kan ondanks alle voorbereidingen spanning oproepen. Heel begrijpelijk!

Jullie weten namelijk niet écht wat jullie te wachten staat, óf jullie weten het maar al te goed door een eerdere ervaring. Het kan ook zo zijn dat je er alleen voor staat of dat je je als partner onzeker voelt of jij wel die steun kunt geven die zíj nodig heeft.

Het zou fijn zijn als er iemand bij kon zijn die uit ervaring weet wat jullie doormaken en die jullie emotioneel en praktisch ondersteunt. Iemand die er is als jullie haar nodig hebben, maar die zich ook bewust is van de momenten waarop jullie alleen willen zijn.

 

Dit is precies wat een doula jullie kan bieden!

 

Wat is een doula?

De term doula komt uit het Grieks en betekent ‘de dienende’. Vanuit haar eigen ervaring met zwangerschap en bevallen biedt de doula praktische en emotionele ondersteuning rondom én tijdens de gehele bevalling. Gedurende de begeleiding van de doula zijn júllie wensen het uitgangspunt. Zij werkt er naar toe dat jullie straks met een goed gevoel terug kunnen kijken op de bevalling en het eerste contact met jullie kindje.

 

Wat is de meerwaarde van een doula?

Uit onderzoek komt duidelijk naar voren dat door de continue begeleiding van de doula de bevalling aanmerkelijk korter duurt en de vrouw minder behoefte heeft aan pijnstillende middelen. Er zijn ook minder medische ingrepen nodig zoals een keizersnede, kunstverlossing en het opwekken of bijstimuleren van de weeën. Samengevat vergroot de aanwezigheid van een doula de kans op een natuurlijke en soepele bevalling. Dit heeft een positieve invloed op de band van de partners onderling én de band met hun kind.

 

Hoe werk ik als doula?

Jullie kunnen mij meteen vanaf het begin van de zwangerschap bellen of mailen, maar zelfs ook tot rond de uitteldatum. We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit (vrijblijvende) gesprek kunnen jullie ervaren of er een klik is met mij en of jullie het vertrouwen voelen dat ik kan bijdragen aan een positief verloop van de bevalling. Wanneer dat het geval is, volgen nog twee gesprekken waarbij ik concreet inga op jullie vragen, verwachtingen en wensen. Deze kunnen jullie verwerken in een ‘geboorteplan’ dat de leidraad zal zijn van mijn begeleiding.

In de periode tot aan de bevalling ben ik 24 uur per dag telefonisch en per mail bereikbaar. Wanneer de bevalling begint en jullie behoefte hebben aan mijn aanwezigheid, kom ik erbij en blijf tot na de geboorte van jullie kindje.

Ook na de bevalling ben ik beschikbaar voor vragen, om na te praten of je te ondersteunen met bijvoorbeeld een massage. Ik schrijf een geboorteverslag voor jullie ter herinnering.

 

 

Samengevat bied ik jullie:

· persoonlijke, vertrouwelijke gesprekken vanuit een warme betrokkenheid;

· uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van zwangerschap en bevallen;

· continue begeleiding thuis en / of in het ziekenhuis;

· begeleiding bij een geplande keizersnede;

· begeleiding bij het draaien (versie) van een kindje in stuitligging;

· praktische ondersteuning:

- ademhalingstechnieken

- ontspanningstechnieken

- massage (traditioneel, Rebozo en voetreflex)

- advies over houdingen

- Reiki

· permanente bereikbaarheid rondom de uitteldatum;

· een geboorteverslag;

· ondersteuning en advies na de bevalling;

· een netwerk van gespecialiseerde ondersteuning.

 

Begeleiding in het Engels en Duits is ook mogelijk.

 

 

 

 

“De keuze om me tijdens de geboorte van mijn tweede kind

te laten begeleiden door een Doula,

is één van de beste en meest bevredigende keuzes geweest

die ik ooit gemaakt heb”.

 

 

Mag ik me even voorstellen?

 

Ik ben Mirjam de Keijzer (1966), getrouwd en moeder van twee kinderen. Bij beide zwangerschappen heb ik samen met mijn partner de cursus Samen Bevallen gevolgd. Dit beviel zo goed, letterlijk én figuurlijk, dat ik de opleiding ben gaan volgen en sinds maart 2001 met veel plezier de cursus Samen Bevallen geef. In deze cursus bereid ik de partners voor op hun taak als ‘coach’ van hun vrouw/vriendin. Toch merk ik dat hier een grens aan zit. De partners zijn emotioneel betrokken bij de vrouw en de geboorte van hun kindje is ook voor hén een indrukwekkend gebeuren. Dan kan extra ondersteuning tijdens de bevalling een uitkomst zijn.

Dat bracht mij er toe mijn begeleidende rol uit te breiden met het werk als doula.

In september 2006 ben ik als één van de eersten geslaagd voor de Opleiding tot Doula in Utrecht en heb als doula inmiddels zeer uiteenlopende ervaring opgedaan met thuisbevallingen, verplaatsing naar het ziekenhuis, vroeggeboorte en de keizersnede.

 

Ik ervaar het als een eer om zo nauw betrokken te mogen zijn bij zo’n bijzondere periode en gebeurtenis en vind mijn werk als zwangerschapsdocent en doula dan ook het mooiste dat er bestaat!

 

 

Willen jullie meer weten over de ondersteuning die ik jullie als doula kan bieden, neem dan gerust contact met me op.

 

Geboortepraktijk De Keijzer

Mirjam de Keijzer

Van Spaenweg 26

6862 XK Oosterbeek

T: 06-44080244

M: info@geboortepraktijk.nl

W: www.geboortepraktijk.nl

 

Kijk ook eens op: www.doula.nl

 

Download folder hier!.