Adres

  © 2011 webdesign M. Van Druten      

Beval Wijzer met De Keijzer!

Home.
Samen Bevallen.
Doula.
Workshop.
Blije Mama Massage.
In het Nieuws.
Contact.
Folder.
Geboortepraktijk De Keijzer
Doula
Samen Bevallen
Workshop

De Blije Mama Massage is een Thaise massage die speciaal is bedoeld voor vrouwen in het kraambed.  In Thailand wordt deze, van origine 10 daagse behandeling, aan iedere pas bevallen vrouw gegeven.
 

 

De ‘massage’ houdt in dat de kraamvrouw, na de bevalling, behandeld wordt door middel van stoombaden, massages en scrubbehandeling/lichaams-

pakking. Bij deze behandelingen wordt gebruik gemaakt van verschillende kruiden met ieder hun eigen werking.

Hij  is er op gericht het herstel van de kraamvrouw te ondersteunen en zo mogelijk te versnellen. In eerste instantie omdat ze dan zo snel mogelijk weer aan het werk kan gaan. In Thailand kennen ze geen zwangerschapsverlof en al helemaal geen uitkering hiervoor. Ten tweede gaat men ervan uit dat als de “pasgeboren moeder” goed in haar vel zit ze beter voor haar kindje kan zorgen.

In Nederland wordt een aangepaste vorm gegeven waarbij de behandeling start vanaf de 3de of 4de dag na de bevalling, bij een keizersnede is dit na 4 tot 5 weken. Het complete pakket wordt verspreid over 3 dagen gegeven, waarbij je steeds 2 behandelingen per dag ondergaat. Op dag één en twee krijg je een stoombad en een algehele lichaamsmassage  o.a. met  warme kruiden stempels. Ook op dag drie begin je met het stoombad, maar dan krijg je ipv de massage een kruidenscrub/lichaams-

pakking van de armen en de benen.

 

Er zijn veel voordelen te benoemen, denk aan sneller herstel van het bekken en de bekkenbodem, vermindering van postnatale pijnen, voorkomen van infecties, ondersteuning van een gezonde lactatie, vermindering van de zwelling/oedeem, betere bloedcirculatie en balancering van de hormonen, verlichting van heup-,rug,-nek en schouderpijnen en natuurlijk nog veel meer.

 

Reacties die we krijgen van vrouwen na de massage zijn : “Ik heb genoten van de massage, ik kon me echt ontspannen en de aandacht voor mijn lichaam was heerlijk.”,”Mijn bekkenbodem voelde na 1x al veel beter aan.”, en een oma schrijft: “Hartelijk bedankt voor de heerlijke behandeling, mijn dochter voelt zich erg goed.”

 

Voor meer informatie of voor het reserveren van de Blije Mama Massage kunt u telefonisch contact met mij opnemen (06-44080244) of een bericht sturen via het contactformulier. Samen kijken we wat qua startdatum en tijd handig uitkomt.

 

www.Rebozo.nl