Adres

  © 2011 webdesign M. Van Druten      

Beval Wijzer met De Keijzer!

Home.
Samen Bevallen.
Doula.
Workshop.
Blije Mama Massage.
In het Nieuws.
Contact.
Folder.
Geboortepraktijk De Keijzer
Doula
Samen Bevallen
Workshop

 

De bekendheid van het fenomeen doula en het aantal mensen dat hier een beroep op doet overtreft de verwachtingen.

Sinds maart 2006 heb ik inmiddels 34 stellen ondersteund tijdens de geboorte van hun kind. Sommigen van hen inmiddels meerdere keren.

Ook begeleid ik stellen tijdens een ivf-traject. Hierbij kan de doula eveneens een waardevolle ondersteuning bieden.

 

De opkomst van de doula in Nederland is gebaseerd op een behoefte aan continuïteit van begeleiding, een vast en vertrouwd aanspreekpunt.

Dat ene gezicht, die ene persoon, die het hele verhaal kent, die bij alle ups en downs aanwezig is. Die ene speciale doula waar men zélf voor kiest.

 

Dat laatste is een zeer belangrijk aspect. Voor een doula wordt bewust gekozen; zij is er nooit zomaar, zonder aanleiding, bij. De redenen die aan deze vraag ten grondslag liggen zijn zeer uiteenlopend. Deze kunnen te maken hebben met eerdere, negatieve of emotionele ervaringen of juist met ónervarenheid. De vraag kan ook komen van een alleenstaande zwangere.

 

De uitdaging voor mij ligt in het naadloos aansluiten bij de vraag van de cliënten en al mijn kennis en ervaring in te zetten om de meest optimale situatie voor hen te creëren. Ik wil er helemaal voor mijn cliënten kunnen zijn.

Dit vraagt flexibiliteit, concentratie en tijd en daarom heb ik besloten een maximum aantal cliënten per jaar te begeleiden.