Adres

  © 2011 webdesign M. Van Druten      

Beval Wijzer met De Keijzer!

Home.
Samen Bevallen.
Doula.
Workshop.
Blije Mama Massage.
In het Nieuws.
Contact.
Folder.
Geboortepraktijk De Keijzer
Doula
Samen Bevallen
Workshop

De Vereniging Samen Bevallen heeft over het hele land cursusleidsters, zodat iedere zwangere en haar partner in hun eigen regio de cursus kunnen volgen.

Per maart 2001 ben ik in Nijmegen gestart als zelfstandig cursusleidster.

Ik gaf toen de cursus in de ruimte van de verloskundigepraktijk Donna.

 

Sinds we in april 2003 in Oosterbeek wonen geef ik  de cursus thuis.

De huiselijkheid, samen rond de eettafel, geeft een ontspannen sfeer waarbinnen ongedwongen geleerd kan worden en vragen en ervaringen uitgewisseld kunnen worden. De groep bestaat uit maximaal zes stellen.

 

De cursus omvat tien avonden van twee uur, waarvan de eerste negen plaatsvinden tijdens de zwangerschap en de tiende na de bevalling.

Hier zijn natuurlijk ook alle baby’s bij aanwezig!

 

Het eerste deel van de avond behandel ik het theoretische deel van de zwangerschap en de bevalling. Het tweede deel van de avond gaan we op matjes op de grond aan de slag met ontspanningsoefeningen, verschillende ademtechnieken, de perstechniek en een rugmassage.

Op de perstechniek na, oefent de partner alles mee en krijgt extra handvatten aangereikt om haar tijdens de zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Hij of zij kan zo tijdens de bevalling makkelijk bijspringen wanneer de zwangere even ‘de weg kwijt is’ of het zo zwaar heeft dat een koel washandje en een hand om in te knijpen niet meer afdoende zijn.