Preview-filmpjes Taptoi choreografie


(vert. Tapdans)

 

TAPTOI

Nederlandse tapdansers naar China

Lees ons tour dagboek op:  www.taptoi.waarbenjij.nu

en bekijk het fotoverslag

 

www.tafel9.nl

e-mail: info@tafel9.nl

tel: 0031 (0) 6 21963 837

Uitfeest Utrecht

10 september 2006

Fragment van het optreden

24 september: de parade in Beijing

 

Het wachten op
de parade

Filmpje, compilatie (4,9 MB)

Integratie tijdens
de parade

Filmpje, compilatie (3,38 MB)

Optreden en
de parade

Filmpje, compilatie (5,5 MB)


20 September vertrekt Tafel 9 met 12 tapdansers naar China om Nederland te vertegenwoordigen op het Beijing International Cultural and Tourism Festival! Dit jaar worden er ter gelegenheid van de negende editie van het festival tapgroepen uit de hele wereld uitgenodigd. Het festival bestaat uit een parade door de stad met onderweg diverse optredens en ’s avonds optredens op binnenpodia. Later in de week staan er nog meer optredens gepland in theaters in en buiten Beijing. 
Het festival wordt door het  gemeentebestuur van Beijing georganiseerd. Het doel is een culturele en toeristische band te smeden tussen China en de deelnemende landen. Tevens heeft het festival een Olympisch tintje met het oog op de Olympische Spelen van 2008. Hier kunt u het volledige programma zien.  

 

Op 23 september is de parade door Beijing. De tappers stappen daar als westerlingen in een traditionele Chinese parade van drakendansers, traditioneel Chinese steltenlopers, Chinese dansers en Chinese muzikanten. Het enige wat niet traditioneel is aan de parade zijn de tapgroepen uit de rest van de wereld.  De parade wordt op de televisie uitgezonden en heeft een televisiepubliek van 10 miljoen kijkers.  

 

In de Taptoi choreografie zit 20 jaar ervaring in het schrijven van meerstemmige percussiepartijen voor tapdansers. Als in een sambaband heeft elk van de tappers zijn of haar eigen partij. Het geheel valt prachtig in elkaar en over iedere tik is nagedacht. Deze choreografie duurt 10 minuten en is gemaakt door Peter Kuit.

 

 TV OPTREDENS IN NEDERLAND

In de week van ons vertrek naar China is op internet een interview (met tapdans en klompen) te vinden dat we hebben gehad met Omroep Best. Ook komen we in het programma Man bijt Hond (datum nog onbekend).

 

WIE GAAN ER MEE?

 

Stichting Tafel 9 organiseert het tapproject in China, dat TAPTOI gedoopt is. Afgezien van Peter Kuit en Marieke van der Ven,  is alleen tapdanseres Marijke de Braal professioneel. De elf anderen zijn zeer goed getrainde amateurs. Zij zijn door Tafel 9 geselecteerd. Dit zijn de tappers: Isabel Berenos, Christien Booij-Steutel, Bart Brolsma, Renée Hanjoel, Saskia Holthuijsen, Frederic Knapczyk, Lisette de Koning, Stefanie Meijer, Suzanna Pezo, Katja Terpstra en Anthe Tervoort.

 

MEER TAPACTIVITEITEN IN CHINA...

 

Naast de uitnodiging voor het festival wil Tafel 9 van de gelegenheid gebruik maken om tapdansworkshops op middelbare scholen en universiteiten te organiseren en wil Tafel 9 proberen Chinese tapdansers en muzikanten te vinden om samen te jammen. Op 25 september geven wij een workshop en treden we op in de Yan Lin Dance school. De Chinese studenten van deze school zullen ook voor ons ooptreden.

 

Bovendien wil Tafel 9 ook buiten het festival optreden. Deze extra optredens behelzen natuurlijk de Taptoi choreografie met de hele groep, maar Tafel 9 heeft zelf ook een spetterende, theatrale en muzikale voorstelling op haar repertoire die je 'The Best Of Tafel 9'  zou kunnen noemen. Deze voorstelling kan in tijd variëren van 2 tot 20 minuten en is samengesteld uit de hoogtepunten van de afgelopen 7 jaar.

 

WAT KUNT U VOOR TAPTOI BETEKENEN?

Kunt u ons aan contacten, workshops en/of optredens helpen in China of ter voorbereiding in Nederland? Neemt u dan contact met Tafel 9 op.

Het landenarrangement in Beijing wordt door de Chinese regering betaald. De reis- en voorbereidingskosten zijn voor de deelnemers.  

Wilt u of uw bedrijf ons sponsoren? Wij bieden verschillende mogelijkheden voor naamsvermelding, zowel in Nederland als in China.

Wilt u als privé persoon bijdragen aan Taptoi? Alle bedragen, van klein tot groot, zijn van harte welkom.  Wilt u ons een bijdrage geven, dan kunt u dat storten op onze girorekening 486 7866, Stichting Tafel 9 te Utrecht, o.v.v. bijdrage Taptoi. Bij voorbaat onze dank!


OP DE HOOGTE BLIJVEN TIJDENS EN NA ONZE REIS?

We organiseren voor iedereen die heeft meegewerkt aan het welslagen van Taptoi, na afloop van de reis een voorstelling met de Taptoi choreografie op 15 oktober om 20:00 uur in Amsterdam (voor locatie mail naar info@tafel9.nl). U kunt daar onze verhalen horen en onze foto's en filmpjes zien. Tijdens de reis houden we een weblog bij, zodat u onze activiteiten kunt volgen. Het adres van het weblog is: www.taptoi.waarbenjij.nu.

Contactgegevens Tafel 9:
E-mail: info@tafel9.nl
Tel: 0031 (0) 6 21 963 837 (Marieke van der Ven)

 

ONZE HUIDIGE SPONSORS:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

   

Het Nederlandse automatiseringsbedrijf gespecialiseerd  in Business Intelligence en Datawarehousing van Bart Brolsma

   koorenhuis centrum voor kunst en cultuur te Den Haag

Parnassos Cultuurcentrum      Het Cultureel Centrum van de Universiteit Utrecht

 

 

 

 School of performing arts

 

MET DANK AAN:

Lianne Baaij van  China Access, Christien Booij-Steutel, Peter Kuit sr, Faith McGirr, Ellen Adriaansen, het SICA, Annemarie Montulet, Bregje van Riel, Uti, Qing Qing, Angel Lin, Jessie Yang, Mike Zhu, Helen Gao, Michelle van Rooijen, Bob van den Berg, Imre Freeve, Annette Duivenvoorden, Hanneke Koolen, Simone Davis, Hein Kroft, Louise Goei, George Coenraad, Edwin Baaij, Mw. Masius, Maaike Koebrugge, Saskia Holthuijsen, Stichting Pan Holland, Anja Nielsen, Raimond de Tempe, Mw. Bellettini, E. van de Putte, Patricia de Jongh, R. Meijer, A. Hanjoel-de Ruiter, Sietske Jonkers, C. Albarda-Hanjoel, Eduard Hoekx, R. Nijholt, J. van den Boogert, Van Dongen en Van Bakel, Saskia Biever, J. van Lubeek, J. van 't Klooster, M. en C. Terpstra, M. van Hapert, Rineke van Rijt, G. Wapenaar, Cor en Marion de Koning, J. en H. Wouters, Onis, mw. Brolsma, Jeroen en Soenita van der Ven, mw. De Haan, Sharon van Marsbergen, Kimmy Rosielle, M. van der Klift en B. Reynders, José Tienhoven, Claudia van Wankum, Miriam van de Haterd,  Monica de Boer, S.E. de Rijk, dhr. E.H. Steutel, M.S. Dekker, S.E. de Rijk, J.A.P. van Haaster, Marlies Wisse, Mari-Ann Koudijs, S.L.E. Oprins, S.G. Bakker, Van Leeuwen-Vermeeren, Meggy van Dijk-Brolsma, Delphine Post, Annemarie Willems, F. and T. Booij-Zwaan, Fé en Lotte Joosten, Anja Gouka, Monique Berkvens, Annette Duivenvoorden, Josje en Kymara Nap Ngie, Jet Smit en Peter van over 't Veld. 

 

www.tafel9.nl  /   e-mail: info@tafel9.nl   /   tel: 0031 (0) 6 21963 837