6 April 2015 – Voorstelling Tap beats the slums!


Op maandagavond 6 april is de benefiet-voorstelling Tap beats the slums!  

Veel tapdans, beetje theater, aardig wat cabaret, bijzondere zang en verrassend moderne dans. Een voorstelling van alle markten thuis.  

Na de voorstelling gaat het nog door: Er is natuurlijk drank, maar ook Keniaans eten, acts, muziek, foto’s, collectebussen en de mogelijkheid om tapsetjes te kopen om van je gewone schoenen tijdelijk tapschoenen te maken.

 Locatie: Theaterhuis De Berenkuil - Biltstraat 166 Utrecht

Aanvang: 20:00 uur, zaal open: 19:30 uur

Entree: 20 euro

Kaarten kunt u bestellen door een mail te sturen naar mail@mariekevanderven.nl
o.v.v. het aantal kaartjes, uw naam, adres en telefoonnummer

Met o.a. Peter Kuit, Marieke van der Ven, Fanny Alofs, Tapgilde Den Paplepel, EDC dans en 2Vallig

De opbrengst van de voorstelling gaat naar het project: Tapdans in Kenia. Tapdanseres Marieke van der Ven reist dit jaar voor de vierde keer af naar de sloppen van Kenia om kansarme jongeren op te leiden tot tapdanser. In de hoofdstad Nairobi geeft ze 6 dagen lang, 6 uur per dag les met op de zevende dag een voorstelling in kunstencentrum Go Down. Met deze benefiet sponsort zij een deel van dit project.


 

Tot nu toe stonden vooral studenten van de opleiding tot professioneel danser van de Nederlandse stichting Ghetto Exposed in de les. Deze dansers zijn ondertussen afgestudeerd en druk bezig met optreden en lesgeven. Zij zijn uitgenodigd om met de leden van hun eigen dance-crews mee te komen doen met deze tap-intensive. Ook andere dansers uit de sloppen zijn van harte welkom. Aangezien tapdans vrijwel onbekend is in Kenia, biedt het tapdansen de deelnemers een extra mogelijkheid tot optreden en lesgeven. Het uiteindelijke doel is om vijf jaar achter elkaar een aantal weken les te geven, zodat de studenten na die periode als ervaren tapdanser aan de slag kunnen. De eerste drie series taplessen van Marieke van der Ven hebben hun vruchten al afgeworpen. Een aantal afgestudeerden geeft taples aan o.a. de eigen dance-crews en kinderen uit de sloppen. Anderen gebruiken tap in hun voorstellingen.

Wilt u naar de benefiet komen, bestel dan uw kaartje door te mailen naar mail@mariekevanderven.nl o.v.v. het aantal kaartjes dat u wilt hebben, uw naam, adres en telefoonnummer. U kunt betalen op rekening: NL03 INGB 0679 8823 75 t.n.v. M. van der Ven. Er is geen restitutie mogelijk. Na betaling bent u van een plekje verzekerd! Houdt u er rekening mee dat op de avond zelf niet gepind kan worden.

De artiesten:

De presentatie is in handen van Cabaretduo 2Vallig: Jolien en Merel Bouwman
Tapdans: Tafel 9 - Peter Kuit en Marieke van der Ven
Taponderzoeksproject van Tafel 9 Den Paplepel: Bart Brolsma, Lisette de Koning, Peter Kuit, Anthe Tervoort, Marieke van der Ven

Zangeres: Fanny Alofs
Gitarist: Abel Splinter

Voordracht: Bena Kyengo
Moderne danser: Sven de Wilde
EDC dans
tappers: Jamie Ayele, Jolien Bouwman, Merel Bouwman, Leonie van Dinten, Anica van der Sluijs, Ilonka van der Sluis, Keith Tannemaat, Debby van de Weerd, Sven de Wilde
EDC 2 danser modern

Met dank aan: Bart Kuijper, Esther Bos, Edwin de Wilde, Karin de Wilde, Hester Adriaans EDC Dans, Stefanie Meijer, fotografen Kenia: Weche Joseph, Steven Ouma, fotograaf NL: Marjolein van Hout, Slogan: Lisette de Koning

 

Sponsors:

Theaterhuis De Berenkuil heeft haar theaterzaal en bar ter beschikking gesteld.
Kuijper Entertainment
verzorgt de catering. De opbrengst gaat naar Tapdans in Kenia.
Fiorens
van Edwin Werner sponsort dit project al vanaf het begin.
Mark Werner
heeft het logo en de tapsetjes ontworpen.

Marieke van der Ven  - Tapdans
Tel: 0031 (0) 6 21963 837

E-mail:
mail@mariekevanderven.nl
Website:
www.mariekevanderven.nl / www.tafel9.nl / www.tapdansinkenia.nl