KLIK HIER VOOR VERNIEUWDE WEBSITE

blauw-paarse eethoekDeze eettafel staat op de lichtste plek van de woonkamer. De blauw/paarstint op de wand geeft de eethoek een koele, maar sfeervolle uitstraling.

terra-oranje wandDeze hoek van de kamer grenst rechts aan oranje-bruin gebeitste betimmering (buiten). De terra-oranje wand zorgt voor eenheid met buiten en voegt binnen extra warmte toe. In een andere hoek komt hetzelfde terra-oranje terug.

goudgele zithoekDeze zithoek was een wat sombere plek, door het kleine raam links. Met het goudgeel (geinspireerd op het schilderij) kwam de zon binnen en werd het aantrekkelijk om er te gaan zitten.

hal in steenblauw en zacht paarsIn deze hal is steenblauw gecombineerd met een zacht paarsgrijs als tweede kleur. Het paars geeft extra sfeer, maar vraagt niet teveel aandacht.

slaapkamer in aubergine en olijfgroenIn deze slaapkamer een sfeervol aubergine voor achter het bed en een tweede wand in zacht olijfgroen voor de (nacht)rust.

zithoek in warm beigeIn deze woonkamer met verspringende wanden kreeg de zithoek accent en knusheid door een lichte, warme kleur in de hoek aan te brengen.

paarse wand voor nis in warm beigeHet paars op de tegenoverliggende wand werd gekozen bij de kleurige gordijnen, maar sluit ook aan bij het grijs van de TV-kast, dat voorheen als te aanwezig werd ervaren. In de ruimte erachter dezelfde warme kleur als in de zithoek.

koffiebruine wand in woonschip.Deze koffiebruine grijstint werd gekozen bij de aanwezige meubels en gordijnen en geeft de lichte woonkamer in dit woonschip warmte.

Drie kleuren komen samen in woonschip.Voor de keuken, werkkamer en trap in hetzelfde woonschip werden drie kleuren gekozen, die op dit punt samen zichtbaar zijn.

klassieke woonkamer met gele eetkamerwand en oranje bibliotheekwandToen dit huis werd verbouwd, mocht er meer kleur komen. Voor de eetkamerwand kozen we een zonnig aarde-geel en voor de bibliotheek met donkerhouten meubels een passend oranje, beide afgestemd op de plavuizen vloer.

Paarsgrijze tint achter rode bank.Deze warme grijstint sluit mooi aan bij de donker houten kastdeurtjes en bij de rode banken met grijze bies.

woonkamer in groenblauwMet twee rode banken is er rood genoeg aanwezig, dus zochten we voor de grote wand naar een contrastkleur. Geinspireerd door het kleurrijke kleed op de vloer, kozen we een groenblauw. Omdat deze wand zoveel licht vangt, kan hij een koelere tint goed aan.

 woonkamer met rozige grijstint en donkerrode haardDeze woonkamer met witte plavuizen onderging een complete metamorfose door het veranderen van de kleuren op de wand, van een te koud paars/blauw naar warme aardekleuren.

 eethoek in donkeroranje en leverVoor de eethoek werden twee andere aardetinten gekozen. Het geheel werd kleurrijk en warm.

 statige gang in blauwtintenIn dit statige pand oogde de gang met de grijze marmeren plavuizen wat grauw. Met drie blauwtinten en een contrasterend helderwit voor het houtwerk, kregen gang, hal en trappenhuis allure.

schouw in geelDit jaren-dertig-huis werd opgefrist met lichte herfstkleuren, afgestemd op de kleuren in de glas-in-lood ramen.

terra-oranje met abrikooskleurige woonkeuken in souterrainDeze woonkeuken ligt in een souterrain. Door de marmeren vloer was de sfeer wat kil. Het warme terra-oranje veranderde dit compleet. Het abrikoos boven het aanrecht accentueert de bijzondere wittint van de raamkozijnen.

woonkamer in zacht grijsblauwDe bank en stoelen waren uitgangspunt bij het kiezen van een kleur voor deze wand. Dit blauw bevat een vleugje groen en dat maakt verbinding met het geel van de stoelen. De bewoners zochten daar gordijnen bij in dezelfde kleuren, waardoor het een bijzonder harmonieus geheel werd.

zacht grijsblauw met natuurtint achter witte trapIn een ander deel van dezelfde woonruimte zochten we bij het blauw en bij de nieuwe keuken een warme natuurtint voor achter de trap. Het zwarte houtwerk werd wit en de sfeer bij binnenkomst in deze kamer werd fris en modern.

zithoek in rood en vergrijsd beigeDeze kleur rood en het licht vergrijsde beige werden afgestemd op de roodbruine keuken die om de hoek ligt.

 lichte woonkamer in zeegroenDit zeegroen sprak beide bewoners erg aan en hun lichte woonkamer kon gemakkelijk een wat koelere kleur gebruiken. Voor tegenoverliggende wandjes kozen we een lichter turquoise en een helderder groen. In combinatie met de vloer toch een warm geheel.

eethoek in helderblaUWDeze woonkamer ademde sterk de klassieke sfeer van de vorige bewoners. Om een eigen stempel te drukken, kozen we voor een helder blauw, dat strak afsteekt tegen het wit van de schoorsteen, de gordijnen en de lamp.

 jaren 30-woonkamer in oud groenOud-groen geeft deze woonkamer een sjieke uitstraling, die past bij het karakter van deze jaren-dertig-woning op het platteland.

zithoek met verticale band in roodbruinIn dit split-levelhuis kwam een natuurstenen vloer om vloer-verwarming te kunnen realiseren. Daarbij zochten we drie aardetinten voor een warmere sfeer. Omdat de hele wand voor deze warme kleur te groot zou zijn, werd op het linkerdeel een roodbruine band geschilderd. Tegelijk accentueert dit de bijzondere hoogte van het zitgedeelte van de kamer.

woonkamerwand in zacht oranjeDe bewoonster van deze woning houdt erg van roodtinten, maar haar man was wat huiverig voor teveel kleur. We kwamen uit op een zacht oranje, en voor de naastgelegen en donkerder eetkamer op een bijpassend zonnig geel. Een klein wandje in de keuken leende zich uitstekend voor haar geliefde diepe rood.

schouw in warm bruinDe bewoners van deze woning waren de creme-kleurige sfeer in hun huis helemaal zat. Het houtwerk en plafond werden helder wit geschilderd en de muur rond de schouw kreeg een bruine kleur voor wat kontrast en warmte.

nis in zacht bruinDezelfde woonkamer heeft een nis, die door alle tinten creme wat rommelig oogde. Door eenzelfde kleur in een lichtere tint dan de 2 naastliggende wanden, is er meer eenheid in de kamer gekomen.

Herenhuis in zachte beigetintDe bewoner van dit statige herenhuis vroeg om zachte tinten. We kozen er vier uit, voor entree, woonkamer, serre en keuken. De serre ligt rechts van deze wand en kreeg een iets zonniger variant van deze kleur, om het buiteneffect te vergroten. De groene spiegel en stoelen staan bijzonder sjiek in het geheel.

modern geel in trappenhuisHetzelfde huis kreeg een pittiger kleur langs de trap naar de kinderkamers. Met de zwart-wit foto's en het witte houtwerk werd de sfeer boven moderner, door de sterkere contrasten.

werkkamer met grasgroene wandVoor deze werkkamer zochten we een lente-groen. De poster maakt de frisse sfeer helemaal af.

werkkamer met paarse WandDe paarstint op de wand van deze werkkamer contrasteert mooi met de zwart-witte stoelen. Het paars loopt door in de eronder liggende woonkamer, waar het bijzonder warm en sfeervol oogt.

woonkamer met keuken in drie kleurenEen leuke klant voor een kleuradviseur; iemand die van alles wit naar veel kleur wilde. Met een voorliefde voor geel, hoe zonniger hoe beter. De wand achter de boekenkast werd echt geel, door de kast ervoor zou het niet te heftig worden. Achter de piano een stemmiger blauw, voor de nodige rust in het geheel, en in de keuken weer een helder oranje. Wat een metamorfose.

woonkamer in evenwichtDe bewoonster van dit huis miste evenwicht in de kleuren in haar woonkamer. We zochten kleuren uit voor de nieuwe eetkamerstoelen en een bijpassende kleur voor een wandje tegenover de eettafel. Het te blauwe vloerkleed verhuisde naar de logeerkamer en het resultaat was boven verwachting: de banken komen mooier uit en het geheel voelt bijzonder prettig aan.

slaapkamer in grijsgroen en dieproodIn hetzelfde huis zochten we bij de veelkleurige gordijnen in de slaapkamer vloerbedekking uit en een zelfde kleur en een kontrastkleur voor op de wanden.

kleedkamer in aardegeelOok voor haar kleedkamer kozen we vloerbedekking en een bij vloer en kastdeuren passende kleur voor op de wand.

lila slaapkamerHoe romantisch kan een slaapkamer worden, met een lila geschilderde wand en mooi kleurende accessoires? En ook de man des huizes kon het waarderen.

logeerkamer in licht terraEen zachte terratint voor in de logeerkamer van hetzelfde huis. Ook hierbij zeer mooi kleurende gordijnen

slaapkamer in paars grijs en grijs beigeDeze slaapstudio kreeg een paars grijze achterwand en een bijpassend grijs beige vloer, die ook mooi aansluit bij het natuursteen in de aanliggende badkamer. Het bed werd antracietgrijs en het geheel kreeg stijl en werd bijzonder sfeervol.

lentegroene slaapkamerwandVoor wie van groen houdt: dit lentegroen maakt deze slaapkamer licht en vrolijk.

geel-beige en helblauwe muur in jongenskamerDe bewoner van deze jongenskamer wilde flitsende, liefst rode muren. In overleg met zijn moeder werd gekozen voor flitsend blauw met geel-beige, dat toch minder onrust brengt dan rood. De geel-beige muur legt verbinding met de vloerbedekking, waarin deze kleur terugkomt. Nu het plaatje compleet is, vindt ook de jonge bewoner het mooi.

jongenskamer in blauw en zwart-witEn deze jonge bewoner is gek op blauw. En op New York. Om de sfeer verder zo rustig mogelijk te houden, kozen we zwart-wit fotobehang.

geel met blauwe kinderkamerIn deze kinderkamer is op twee wanden zonnig geel aangebracht om licht binnen te brengen. Om het smalle kamertje niet benauwd te maken, is boven het verhoogde bed een wit "venster" aangebracht. De tegenoverliggende muur is ook wit gehouden. Aan het hoofdeinde van het bed een mooi bijpassend blauw als contrastkleur.

oranje-blauwe meisjeskamerIn deze meisjesslaapkamer zijn drie wanden zachtoranje en een wand hemelblauw geschilderd (foto hieronder). Met de oranje-gele vloerbedekking en de gordijnen vormt dit een harmonieus en vrolijk geheel.

hemelblauwe wand in meisjeskamerDe hemelblauwe muur neutraliseert het effect van de oranje muren en maakt de totale sfeer weer rustig.

adviesbureau in oesterkleur met zachtgeelBureau Judith van der Kleij - Advies en projectondersteuning - zocht voor haar nieuwe behuizing een sfeervolle, maar zakelijke kleur als aanvulling op het zachtgeel van het bestaande houtwerk. De schoorsteen in een bij het geel passend creme-wit maakt het geheel bijzonder contrastrijk.

blauwgroene wand bij rode vloer in dagopvangruimte de BinnenvestIn de nieuwe behuizing van Stichting de Binnenvest in Leiden domineerde het rood van de vloer de atmosfeer behoorlijk. Gezien de doelgroep van de Maatschappelijke opvang werd rust inbrengen het uitgangspunt van het kleuradvies. Gekozen is voor een blauwgroen, dat met alle grijzen in het gebouw een mooi geheel vormt. De kasten van sloophout in groen- en roodtinten zorgen voor de verbinding. Een gewaagde keuze, die goed heeft gewerkt. De sfeer werd kleurrijk, maar harmonieus en huiselijk.

roodbruine en geelbeige wand in vergaderruimte IdeewinkelDe Ideewinkel - Kenniscentrum voor Duurzame Ontwikkeling en Burgerinitiatieven in Leiden is gevestigd in een oud grachtenpand met een vrij donkere vergaderruimte. Gezocht is naar warme kleuren die toch goed combineren met de zakelijke, blauw/roze vloerbedekking.

Opmerking: Gekleurde wanden komen op beeldscherm indringender over dan in de werkelijkheid. In de werkelijke ruimtes is naast de gekleurde wanden voor voldoende neutrale (lichte of witte) wanden gezorgd. Op foto zijn die minder goed over te brengen.
Maar ook alleen zachte kleuren kunnen veel betekenen voor een ruimte.

(Naar boven)