Welkom op de homepage van mijn

Flatcoated Retriever:

Jet Black Flash of the Ginyard

Deze homepage is gemaakt in 2005 daarna regelmatig aangepast

Eindelijk is het er dan toch van gekomen, ik heb geprobeerd een homepage te maken rondom mijn allesie Flash of meestal liefkozend door mij "Jochie" genoemd.

Flash is geboren op 19 mei 1998 in Hilversum als 5de pup uit een nestje (Branchalwood Strathbeag x Purdey Blackberry of the Ginyard) van 8 in Hilversum waar hij de eerste 8 weken is opgegroeid bij Annette en Hans Schievink.
Een keer per week ging ik vanuit Noord Drenthe naar het midden van het land om het nestje te bewonderen, geen opgave maar toch durenden die weken voor mijn gevoel eindeloos voor ik hem eindelijk mocht ophalen

Die zelfde week zijn we samen naar de puppycursus gegaan en sindsdien zijn we altijd samen (honden-)dingen aan het ondernemen geweest.
Hieronder een opsomming:

* GG1 (voor GG2 hebben we geen examen gedaan)
* Jacht (KNJV-B diploma + 2de plaats)
* Behendigheid (tot aan wedstrijdniveau)
* Show (diverse malen U(itmuntend)en plaatsingen
* VZH
* UV
* Run-Bike-Run
* Triatlon
* BonzOmerspelen
* Reddingshondenwerk
* Speuren
* Heel Work to Music (workshop)
* Frisbeën vooral voor de gein

Maar.... als het goed is is de koek nog lang niet op.
In juni 2005 zijn we begonnen met de jachttraining tot ons beider plezier en dat resulteerde 21 augustus 2005 tot een C-certificaat van de FRC.
Omdat niets doen niets voor ons is gaan we door en kijken we of Flash naast deze proef met dummy's ook een diploma van de KNJV (met koud wild)op B-nveau kan halen, moet gemakkelijk te doen zijn voor 'm, als ie zijn kop er maar bij houdt!
Aan zijn enthousiasme zal het niet liggen.
Uiteindelijk is dat een jaar later in 2006 gelukt.
Op de KNJV proef te Veendam (5 augustus 2006)bracht hij een KNJV-C diploma met 42 punten mee naar huis en een maand later een KNJV-B diploma (Benneveld op 9 september 2006 met 71 punten + 2de plaats), niet gek voor een hond van toen ruim 8 jaar

Verder is Flash bloeddonor en geeft een paar keer per jaar in Ommen in de Kompaan zijn 'donatie' in de hoop dat we er andere honden die het hard nodig hebben kunnen helpen.

Helpen doet Flash graag daarom mag hij ook vaak slachtoffer spelen bij oa vrijwilligers van de DB die met hun cursus DierenEHBO bezig zijn, vol geduld staat hij toe dat ze op hem oefenen hoe ze een oorverband aanleggen een altijd zwiepende staart moeten verbinden, een poot moeten zwachtelen.en een snuitbandje bij een hond om doen, wat niet meevalt als hij je eerst helemaal aflebbert!!

Om bij te blijven in flatcoatland ben ik lid van oa een mailinglist:

http://groups.yahoo.com/group/flatcoat/

Een tijdje terug hebben we daar iets nieuws bedacht en wel geef een karakterbeschrijving van je platjas.
Hier komt die ik van Flash heb gemaakt:
Ga er maar voor zitten, zet de fles wijn en toastjes brie en schaaltje olijven maar klaar want hier komt ie, oja verwacht geen objectief verhaal, onmogelijk mijn beeld is Jet Black gekleurd:
Flash,het pupje met het kakigroene bandje, niet mijn eerste keus toen dat was pup 'blauw' maar nog geen dag spijt gehad want hij is al 7 jaar MIJN JOCHIE!!!

Flash, mijn lang verwachte FR en o zo gewenste eerste eigen hond, aangeschaft als huishond en waarbij alles wat er verder bij is gekomen en gedaan als bonus word beschouwd, nou en dat waren er nogal wat in die jaren, getuige de vele diploma's, getuigschriften, foto's & showuitslagen.

Flash die met zijn komst in dezelfde tijd dat ik in de WAO terecht kwam heeft gezorgd dat ik niet gillend gek werd van het niets doen en kon verpieteren achter de geraniums, dus als pup al therapiehond was.

Flash die als ik zijn puppytest erbij neem geen steek is veranderd of het moet zijn dat hij met 7 weken nog niet in de vrouwtjes was geintereseerd en sinds de pubertijd is dat wel heel belangrijk voor 'm geworden
Puppytest conclusie toen: zachte pup, bekijkt de boel eerst, niet onder de indruk, ondergaat de minder leuke onderdelen als hangen en dominant aaien lijdzaam, vrolijk karakter, flink eigenwijs, eigen willetje, neusgebruik(=spoortje) niet te testen vind andere dingen interesanter.
Zijn neusgebruik blijkt subliem maar hij is ook snel afgeleid als er iets anders in zijn snotkoker komt of als er bv een vlinder voorbij dwarrelt om dan na een paar seconden te bedenken waar was ik ook al weer mee bezig om dan weer met veel enthousiasme verder te gaan, wel een doorzetter maar niet zo vol passie als ik ander flats aan het werk heb gezien die de rest om hen heen vergeten.

meer een dromerig type dus.

Flash die buiten niet meer zo gek is als tot afgelopen najaar, ook bij hem gaat het nu een versnelling lager, maar 'k denk dat menig hond jaloers is op zijn dagelijkse uitjes en enthousiasme waar mee hij snuffelt en speelt
Flash die rustig is in huis, niet geintereseerd in zijn vele speeltjes als ie alleen is, er niet naar taalt, maar zo gauw er (honden)visite is of zelf bij iemand anders met honden is, alle daar liggende speeltjes en botjes inspecteerd en showt.
Flash die het liefst samen met mij speelt door op de grond op zijn rug te draaien terwijl ik hem door elkaar schud en stoei terwijl hij met zijn poten in de lucht aan het spartelen is, dol is op kroelen (heeft ie dan ook een hele fijne lange en zachte vacht voor, dus echt geen opgave!!), mij dagelijks aan het lachen maakt en dan probeert zijn roze lap in mijn mond te stoppen waarbij zijn hele lijf van voor tot achteren kwispeld, wel eens geprobeerd hard te lachen met je mond stijf dicht?

Flash die mij heel goed heeft afgericht en met een blik kan duidelijk maken wat ie wil, kortom we kunnen elkaar lezen, want hij weet ook direct of ik 'm wel of niet zijn zin geef.
Flash die geen uitblinker is alle hondensporten die we hebben gedaan en daarvoor dan ook de perfecte baas heeft want die is het ook niet of kan het door lichamelijk beperking niet, maar wat een enthousiasme en plezier beleven we aan het samen bezig zijn.
Flash die als een burgemeester op de achterbank zit en alle honden die we passeren bekijkt en nakijkt, alle koeien in het land, alle ganzen in de lucht kortom alles in de gaten houd, me een natte neus in de nek duwt als ik een speelterrein/bos voorbij rij, hé Mart hier is het hoor, je gaat te ver.
Flash die zich elke dag weer opnieuw laat foppen als ik FIETS zeg dan naar de achterdeur raced om daarna als ik AUTO zeg in een paar seconden bij de voordeur staat en dat herhaald zich nog een paar keer, hij stuift door het huis als een "Razende Roeland"

Flash die naast teefjes echt dol is op pups die mogen echt alles, jonge honden idem ook al word het spel dan op leeftijd aangepast en wat wildere achtervolgingen en trekspelletjes, zijn de honden in de pubertijd zie je weer zijn voorliefde voor het vrouwelijk schoon, teven mogen alles, reuen worden duidelijk gemaakt dat hij de baas is en welk gedrag wel en niet word getolereerd, waarbij het 'm niet veel uit maakt of ze groter en dikker zijn, zijn ze ook volwassen dan is het aftasten en maakt de lichaamstaal uit wie er de baas is of het nu 2 hardleerse duitse herders zijn of een mastino, Flash staat zijn mannetje, tot een knokpartij komt het zelden, soms slaat de vlam in de pan, vliegen er haren in het rond, soms een gaatje in het nekvel, nou daar word ik niet meer anders van en de bazen van de andere honden ook zelden, op zondag zijn we zelden in het bos dan zijn er andere mensen en honden "een ander slag volk" zoals we dat hier zeggen, meestal "stadjers", genoeg andere mogelijkheden hier op het Drentsche platteland
kanttekening hierbij hij weet niet goed weg met kleine (kefferige) honden, meestal terriers die 'm regelmatig in de haren hangen, hij begroet ze vriendelijk maar deze k*thonden hangen regelmatig in zijn broek of oren en dan kijkt ie mij aan HELP, wat moet ik nu??

Flash is dus zo'n opdringerige reu waar elke teveneigenaar een hekel aan heeft, die teven stalkt, van zijn leven nog nooit een teef heeft beklommen (dat kwartje is nooit gevallen en dat houden we maar zo) maar hij blijft aan d'r muts snuffelen, na een grauw en snauw duikt ie een meter terug om vol bravour en nog groter en macho terug te komen (kan toch niet waar zijn dat ze mij niet wil moet een vergissing zijn), hoe goed ie normaal ook naar me luisterd, nu werkt alleen of aanlijnen of het weggooien van zijn balletje aan een touwtje (dat is zijn 'ding' waar je 'm voor mag wakker maken).

Flash die tig honden en mensen vriendjes heeft maar 't speeltje altijd bij mij brengt hoe hard anderen ook hun best doen om 'm op andere gedachten te brengen.
Flash die Barney, zijn maatje en mentor (golden die afgelopen november overleed) nog steeds mist en sinds dien is veranderd en snel verouderd, waarbij zijn slechte schildklier ook meespeelt.
Flash die mijn 4 poezen aflebbert maar ze af en toe ook met plezier naar boven jaagd, 'vreemde'katten met een belletje om door de hele straat achter na zit, bij mijn 2 baardkonijnen in de ren ligt en ze van een punkkapsel voorziet en ojeetje wat hebben die een heerlijke lange oren om te soppen.
Flash die er van overtuigd is dat ie een gezelschapshond is en daarbij behorende de status op schoot zitten/ liggen claimt.
Flash die nog nooit iets heeft gejat, zelfs niet als ik express worst op de salontafel liet liggen, nog nooit iets heeft vernield.

Flash die altijd opnieuw de pineut is omdat ie als oefenhond fingeert en regelmatig van top tot teen in het verband zit voor de nieuwe vrijwilligers van de dierenbescherming die dieren EHBO moeten doen en dan uren met een oorverband ingezwachtelde poten, snuitje enz mij aan kijkt van vind je dit nu echt nodig, zucht!

Flash een mierenne*ker als het op eten aan komt, maar die nergens zo van geniet als zwemmen en duiken of het moet een mul zandbad nadien zijn en zich daarna uitleeft in gaten graven, zodat we mijn nicht in Australië de groeten kunnen doen, maar dat nooit in thuis in de tuin doet.
Die rollen sowieso het einde vind, maar niet door viezigheid maar daar bij voorkeur sterretjesmos voor uitkiest, maar ook vloerbedekking of tapijt (bv in de showring) een genot vind om over heen te draaien, maar ook over zijn balletje.

Flash die vies is van zijn eigen poep, want terwijl hij een rondje draait voordat gaat poepen altijd de bal laat vallen en die ligt er dan of vlak bij of er zelfs onder, jullie hebben nog nooit een hond gezien die dan met een nek als een giraf heel voorzichtig probeerd het touwtje of knoopje te pakken, hij weet dat ik 'm niet pak, maar als er iemand anders mee gaat, begint ie te blaffen wat meestal wel resulteerd dat hij geholpen word zonder dat ie zelf het vieze kaweitje hoeft te doen.

Flash die op de markt of als we gaan winkelen heen met mijn portomonee in de bek loopt en op de terug weg met boodschappen, daarbij veel bekijks heeft en dat ook weet en daar van geniet (kleine stapjes, flinke kwispel zien jullie het wel!!) en op langere wandelingen zoals tijdens een weekje in de Ardennen zonder problemen zijn rugzak met zijn spullen draagt en alle aaien die dat op de een of andere manier bij mensen losmaakt met een lebber (tot schrik van de mensen meestal) in ontvangst neemt.
Flash die omdat ik het nodig vind bloeddonor is en het daarom ook wel goed vind ondanks dat ze de laatste keer 4 keer moesten prikken.
Flash die me alleen 's nachts uit bed haald door hééél zachtjes te piepen als hij moet overgeven of aan de dunne , en dit net zolang volhoud totdat ik er ben (wat aangezien ik heel licht slaap nooit lang duurd) en 'het' ophoud totdat ie op gemeente grond is, en door dit gedrag zelf zijn leven heeft gered toen hij 2 jaar terug een maagtorsie had.

Flash een partypooper, want hij gaat altijd met mij mee (99 van de 100 keer) waar dan ook naar toe, maar tegen 21.30 uur (je kunt er de klok op gelijk zetten) gaat ie bij de deur staan kijkt me strak aan, krijgt ie geen reactie word er zacht geprutteld, zeg ik dat ie niet moet zeuren, legt ie zich er met een diepe zucht bij neer om dan in een soort van coma te zakken, om na 22.00 uur is zijn dag voorbij en slaapt ie, de knop is om en je moet 'm schudden, kan 'm aan zijn poten over de grond slepen, hij slaapt (totdat ie merkt dat ik écht vertrek, dan sleept ie zich naar de auto en later weer in huis om daar met een plof verder te maffen).

Flash die geen waakhond is of het moet al zijn dat ie schrikt en daarom blaft (maar die dat wel op commando doet als ik het nodig vind), inbrekers zullen eerder over de 'comateuze' hond struikelen waarna hij ze een wasbeurt geeft of hij helpt zoeken naar waardevolle spullen (die kan ik ook al niet vinden) om daarna te helpen het naar buiten te dragen
Flash die alles maar dan ook alles goed vind als ik er maar bij ben, zelfs als het pijnlijk isbv bij de DA waar we een abonement hebben voor alle kleine en grote ongemakken.
Flash die precies weet wanneer ik boos op 'm ben en hoelang dat duurt en dan bij me uit de buurt blijft om daarna me weer aan het lachen maakt door zijn streken.
Flash een echte platjas = clown = Peter Pan.
Flash die......................................

Afijn jullie begrijpen het wel, ik ben verliefd op mijn wereld hond en heb 'm gezegd dat ie de oudste flatcoat ooit moet worden anders vergeef ik 't 'm nooit ;-)

De Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren verklaart dat Flash met goed gevolg de Hond & Kind-gedragstest heeft doorlopen op 7 december 2005 te Warffum
Flash is daarmee bevoegd om met mij het Hond & kind-project uit te voeren op basisscholen.
waarvan acte.

Voorjaar en zomer 2006
Flash bereikt de finale van de verkiezing Leukste hond van Nederland en laat daarmee ruim 1500 andere honden achter zich, uiteindelijk eindigd hij op een 14de plaats, we kwamen samen in de krant met een megagrote kleurenfoto en zelfs op de provinciale tv gedurende een ruim 15 minuten durend item aan het woord.
Je maakt toch wat mee met zo'n flatcoated retriever naast je zijde

Najaar 2006
Ik ben herkeurd voor de WAO en weer voor 80 % arbeidsgeschikt een nieuwe periode breekt vooral voor Flash aan, want zeer regelmatig moet hij nu alleen thuis blijven, met hangende oren en een stilstaande staart maar met een verwachtingvolle blik kijkt hij me aan als ik het huis verlaat "Ik mag zeker wéér niet mee of misschien toch??"
Het nieuwe en vaak onreglmatige ritme valt ons allebei zwaar, want vaak heb ik na het werk niet meer de energie om nog uitgebreid met hem te gaan wandelen zoals hij dat zijn levenlang was gewent.

Deze foto is gemaakt door Angelique Riegman op de Flatcoated Retriever kampioensclubmatch 29/05/2006 in Apeldoorn, het geeft mooi weer hoe leuk en lief maar ook hoe voorzichtig Flash altijd speelt met onze gastpuppy's dit is labradorpup Nella, die nu in Zweden met haar opleiding tot blindengeleidhond is begonnen

Hoera Flash is 19 mei 2007 9 jaar geworden.
Een dag later was hij aanwezig op de FRC-clubmatch in Almere en verliet met een vette U de ring.
Graag had ik 'm in de geplande Veteranenparade in het zonnetje gezet maar helaas liepen de keuringen uit en moest ik ivm werkzaamheden verstek laten gaan.
hieronder zijn verslag van deze keer :

* Balanced dog, good typical head
* Nice eye shape, eye colour could be slightly darker
* Good neck en topline
* Well agulated in front
* Good depth of body, good bone,
* feet could be better
* Good hind (??) agulation
Moved ok, carried his tail slightly high.
EXECELLENT

groetjes van Martha & een kletsnatte lebber van Flash


Voel je vrij in het gastenboek te schrijven wat je van deze homepage vind!

No day is so bad it can not be fixed by a wet kiss from a Flatcoated Retriever

Teller