Fotos radios
Home Radio Verzameling Versterkers Bandrecorders PickUp VERZ. TV'S Apparatuur Transistor Video DivRadio

 

TOP            

EEN SELECTIE VAN DE RADIO COLLECTIE

 *  ZIE MIJN NIEUWE PAGINA RADIO OVERZICHT

     Werkhktvphl.jpg (78363 bytes)     

 

Een blik in mijn hobby kamer waar ik een verwoede poging doe om een oude tv aan de praat te krijgen. Boven op de scoop staat een HF apparaat de GM2886. 

Scoops2.jpg (33644 bytes)

Links een Tektronics 545 met nog twee extra plug-ins. Deze scoop heeft wel geteld 81 buizen aan boord! Midden een Philips GM5662 (1956 ). Daar boven op een Telequipment S51B. Rechts een HP valvo-meter 412A, een zeer nauwkeurige meter

 

vdn1500.jpg (63271 bytes)     

Dit is de eerste home video van Philips de N1500. Een museum stuk. De klok is volledig mechanisch met wijzers. Op een band kun je 1 uur opnemen.  In mijn collectie heb ik ook en stuk of drie N1502's welke de vernieuwde versie hiervan waren. Ook heb ik daarvan weer een longplay verzie N1700. Je kon dan 2 uur opnemen. Bekijk maar eens de video-site hier op deze home-page.

In de verzameling video's heb ik de beroemde en best ooit ontworpen video's de VCC   VR2023 en 2024 (stereo). Dit waren grote zware recorders heel duur maar dan ook goed. 280 beeldlijnen i.p.v. VHS 240 lijnen. Een groot oplossend vermogen per beeldlijn zodat een zeer scherp beeld ontstaat. Auto tracking

Verder een Betamax video recorder. Een WEGA of te wel eigenlijk een Sony C7. Ook dit is een zeer redelijke recorder omdat deze 260 beeld lijnen heeft. Het systeem wordt nog veel gebruikt bij de NOB. Ik gebruik hem nog veel voor de dagelijkse opname en natuurlijk om de nodige films af te spelen.

vdivc.jpg (51907 bytes)        

Een video recorder uit de tijd dat er ook nog band recorders waren een IVC 801PSM (International Video Corporation). Dit is een professionele video recorder met losse spoelen. De band is 3cm hoog. Ook heb ik hierbij de bijbehorende monitor. Eind 60 begin 70.

Net (sept 99) heb ik binnen gekregen een U-matic  VO-5630 van Sony recorder in perfecte staat. Nu alleen nog aan banden zien te komen.

Wat nog volgt is een selectie uit mijn verzameling band-recorders. Aangezien deze ergens achter op zolder opgeborgen staan kan ik er nu niet veel over vertellen en laten zien. In ieder geval zijn er de diverse bekende jaren 60 en 70 bandrecorders van Philips en Grundig. Ook weet ik dat ik een bandrecorder heb uit 1957, deze heeft volgens de vorige eigenaar ooit  één band afgespeeld. Het is een inbouw model en daar was hij nooit aan toe gekomen de afgelopen 40 jaar!.