foto - Mareike van Buuren
Ik, Mareike van Buuren, ben in 1946 in Breda geboren en ging na de M.M.S. {Middelbare Meisjes School} naar een Opleidingschool voor Kleuterleidsters. 
Dit onderwijzersberoep hoorde zo in de familie. Mijn vader was praktiserend onderwijzer en twee van mijn drie zussen en ook mijn broer volgden na de Middelbare School een onderwijzersopleiding.
Na enkele jaren lesgeven aan een school in een minder-sociale wijk in Den Bosch heb ik mijn baan opgezegd; ik voelde me niet op mijn plaats. Ik wilde
in de Kunst en ging naar de "academie voor beeldende kunsten". 

De opdrachten en begeleiding waren voor mij te eng - ik wilde mijn eigen weg.
Dus terug in het onderwijs voor broodwinning en me ontplooien via cursussen, die wl aan mijn verwachtingen en wensen voldeden.
Zodoende heb ik mezelf ontwikkeld als iemand, die naar eigen fantasie haar sieraden kan ontwerpen en ook zelf wil en kan maken. En omdat mijn fantasie op dit gebied heel ruim is maak ik steeds iets anders.
Ik houd er niet van om series te maken; voort te borduren op een idee; nee, steeds weer anders en verder en nieuw, dat is wat mijn sieraden kenmerkt. Vandaar ook dat mijn sieraden "unica" zijn - van elk ontwerp slechts een exemplaar; de reden ook waarom mijn sieraden duurder zijn. 
Prijzen van sieraden, gemaakt van onedele metalen en zilver liggen tussen  45 en 180. De prijs van sieraden in goud, weliswaar alleen op bestelling, variren naargelang het ontwerp, soort sieraad en daarom gewicht.

De mogelijkheid om sieraden te bestellen, en dit geldt niet alleen voor sieraden van goud: zie
het formulier. Meer over het kopen van sieraden leest u in informatie en services.

                                               

Home Sieraden Informatie Services Biografie