Homepage Frans de Krijger


Frans de Krijger
Piet Heinstraat 26 6512 GT Nijmegen
Telefoon 024 322 30 28 / 06 22 177 595
Fax 024 365 61 35

E-mail fransdekrijger@hetnet.nl


Curriculum Vitae


Teller


www.FF.mijnalbums.nl


Ik woon in Nijmegen in de wijk Bottendaal, al sinds 1981. Bottendaal ligt in de eerste schil rond het centrum van Nijmegen. Het is een bijzondere wijk met een gemengde bevolking. Ik ben een betrokken wijkbewoner. Nu nog ben ik secretaris van de Stichting Biotext, die ten doel heeft een kunstwerk te realiseren in de openbare ruimte van de nieuwbouw op het oude Dobbelmanterrein. Voor foto's van (o.a.) Bottendaal zie mijn bovenstaande fotosite. Bottendaal heeft een eigen website en daar is ook informatie te vinden over de Stichting Biotext: kijk onder Nieuws en vervolgens Nieuw op de site: daar staat de stand van zaken met betrekking tot het kunstwerk op het Dobbelmanterrein.

www.bottendaal.nl


Muziek is meer dan een hobby voor mij. Ik speel op toetsen, dus piano, orgel, keyboard, accordeon en lyra, alleen of samen met anderen. Met de Fietsband heb ik al menig leuk optreden gehad en het gaat nog door... Zie de site van de Fietsband, waarop o.a. foto's van de feestelijke heropening van het gerenoveerde Goffertbad in Nijmegen, toen ik voor de eerste keer met hen meespeelde.

home.wanadoo.nl/fietsband/

Sinds midden 2007 ben ik betrokken bij het muziekproject de Ontmoeting van de Stichting Groeten uit Nijmegen (al bekend van het in 2005 uitgevoerde Nina Simone-project met de CD Greetings from Nijmegen). In dit tweede project gaan oude en nieuwe nijmegenaren liedteksten van Frank Boeijen uitvoeren in een eigen versie in vele talen. Op dinsdag 20 mei 2008 wordt het project gepresenteerd in de grote zaal van de Vereeniging in Nijmegen. Komt dat zien en zie ook de volgende websites.

www.groetenuitnijmegen.nl

www.myspace.com/stichtinggroetenuitnijmegen


Wie is je vader, wie is je moeder ?

Op deze homepage wil ik de stambomen van mijn vader en moeder publiceren. Elders is daar al veel over te vinden, maar hier wil ik alle gegevens bij elkaar zetten. Stamboomonderzoek lijkt saai, maar is dat niet: als je het projecteert in de tijd, waarin je voorouders leefden begint de geschiedenis te leven.

Allereerst de stamboom van de familie de Krijger, afkomstig uit Maas en Waal. Ik ben per slot van rekening de stamhouder van die familie (de oudste van de oudste van de oudste met mannelijke kinderen). Dan mag van mij iets dergelijks verwacht worden. Ik heb het geluk, dat al veel voorwerk gedaan is door andere genealogen, o.a. Jo Heisen. Mijn vader is inmiddels meer dan tien jaar geleden overleden. Zijn stamboom is al gepubliceerd op een website over Hatert, waar hij in en na de Tweede Wereldoorlog gewerkt heeft als onderwijzer. Ik ben daar ook geboren. Kennisnemen van de stamboom van de familie de Krijger kan via www.gennet.nl Kies daar genealogie en dan Hatert. Zoek in de namenlijst de Krijger en dan worden alle bekende gegevens weergegeven. Aanvulling met recente gegevens moet nog wel gebeuren.

www.gennet.nl

Heel content ben ik met de zogenaamde Kwartierstaat, die opgesteld is door J. Meulenbelt. In een Kwartierstaat of Kwartierblad worden 5 generaties voorouders weergegeven, zowel van vaders- (de Krijger) als van moederszijde (Rief).

Kwartierstaat vijf generaties de Krijger - Rief

Bovenstaande Kwartierstaat geeft een goede samenvatting van mijn en onze roots van weerszijden. Mijn dank gaat uit naar degenen, die dit monnikkenvoorwerk hebben gedaan. Zelf had ik al eens een overzicht gemaakt van de familie van mijn Oma van moederskant: de familie Brinkhof(f). Ik heb haar niet gekend, want zij is overleden, terwijl mijn moeder zwanger was van mij. De familie Brinkhof heeft in mijn leven belangrijke rol gespeeld. Daarom allereerst dit overzicht.

De familie Brinkhof(f) op de Begraafplaats Daalseweg

De stamboom van mijn moeders familie Rief is (was) nog nooit gepubliceerd. Mijn Tante Cato, zus van mijn moeder verzamelde vele gegevens, die ik heb geverifieerd en met eigen onderzoek heb aangevuld. Oma Brinkhof was getrouwd met Opa Jan Rief en mijn moeder was hun oudste dochter. Tot en met Oom Jan Rief beoefenden de Riefs het vak van kunstzinnig stucadoor en modelleur. Een beroep, waarmee de eerste Riefs in Nijmegen als arbeidsmigranten uit het Oostenrijkse Tirol de kost verdienden. Nog onopgehelderd is de verwantschap met de andere Riefs in Nederland, zoals de Riefs uit Druten met hetzelfde vak, te zien o.a. in een rijkelijk met stucwerk versierde "Witte huis" in het centrum van Druten. En de Riefs in de omgeving van Dordrecht en Rotterdam. Dat is hoofdstuk 0, wat nog geschreven moet worden. De stamboom van de Riefs in Nijmegen is met de overgeleverde gegevens en met behulp van de aktes van geboorte, huwelijk en overlijden goed te reconstrueren.

De familie Rief in Nijmegen I

De familie Rief in Nijmegen II

De familie Rief in Nijmegen III