Techniek

en bouw.

techniek5

            R
            E
            I
           Z
           E
           N   het
                                 
     Ruesterland   

           
D
           O
           O
           R
In zijn huidige vorm werd in 1988 met de bouw van de baan begonnen. Ik liep al snel tegen zaken aan, waarbij  je je als individuele bouwer aan kunt vertillen. Landschap maken is eigenlijk mijn ding. Verschillende gebouwen zijn gemaakt van waardeloos materiaal zoals plastic doosjes, karton en hout. Het middelgebergte van papiermache, oude vitrage en gaas. Bouwdozen van Vollmer, Kibri, Faller. Enkele honderden lampjes kunnen de baan verlichten en zijn aangesloten op een Marklin lichttrafo van 40 va, die in de tunnel is verborgen. (Krap aan voor de verlichting).  

plattegrond Ruesterlandbahn 2017

De treinen rijden analoog op de baan die in drie stroomkringen is verdeeld. De lichtseinen en de wissels en ontkoppelingsrails worden door de bekende blauwe kastjes van Marklin bediend. Verder kunnen delen van de baan stroomloos worden geschakeld. Eenvoudiger kan het niet. Een groot aantal locs zijn ouder dan 30 jaar en kunnen dus niet digitaal. In dertig jaar is er veel veranderd op modelbaangebied, als ik opnieuw zou beginnen zou digitaal wel heel aantrekkelijk zijn. De huidige eenvoudige opzet biedt ook veel plezier en is erg bedrijfszeker. Als je de hobby met de nieuwste snufjes wil uitrusten wordt het een en ander wel erg kostbaar.

 
blauwe trafolichttrafo  
   
Een aantal jaren geleden werd de netspanning 230 volt i.p.v. 220 volt. Marklin startte een actie om de oude trafo's om te ruilen
 voor de nieuwe witte exemplaren. Ben niet in de verkooptruc gestapt. De overgang van 220 volt naar 230 volt is probleemloos verlopen!
 

aandrijfunit                    kabels

Nieuwe wisselaandrijving Marklin, de vorige ging na ruim dertig jaar met pensioen!  Blauwe draden naar de blauwe kastjes, de gele en bruine
verzorgen het licht.   
                                       
 

bergmodule

Om onderhoud te verrichten kunnen delen van het landschap eenvoudig verwijderd worden!
Je moet overal bij kunnen worden en dat

valt niet altijd mee als de baan is volgebouwd!


Kami, Japans restaurant

Pas geopend en heel duurzaam geconstrueerd! Oud plastic en karton! De kok is even naar buiten gelopen!!

 


home