'Steenbok' grèspotterij

 

 


Studio werk

 

Wim Muller

Dorpsstraat 6 9438TC Garminge Gemeente Midden Drenthe.

e-mail:

wimmuller@planet.nl


0593 552490 tel.

0593 552435 fax.

 


Wim Muller vestigde zijn pottenbakkerij in 1982.

Als keramisch ontwerper is hij autodidact. Zijn toewijding tot dit ambacht vormt het tegenwicht met zijn part-time docentschap in design education en research aan de Faculteit van het Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit in Delft.

De Keramiek

 

'High-fired' Steengoedaardewerk en Porcelein

Alle producten zijn hand-gedraaid, vervaardigd uit zogenaamde 'La Borne-grès', een Franse steengoedklei, afkomstig uit de buurt van Henrichemont in de Vallée Noire. De gebruikte porcelein is eveneens uit Frankrijk afkomstig, de zogenaamde 'pate de Limoges'.

Het werk van Wim Muller laat zich plaatsen in de 'Oosterse' traditie, zowel wat betreft de manier van stoken, als de door hem gebruikte glazuren. De Glazuur-brand gaat tot een temperatuur van 1280 Celsius, waarvan gedurende de laatste 200 graden reducerend wordt gestookt. In de door hem gebruikte gas-oven wordt dan een atmosfeer gecreëerd waarbij er net niet voldoende zuurstof voor komplete verbranding van het gas aanwezig is. Onder die omstandigheden wordt bij een dergelijke temperatuur zuurstof onttrokken aan zowel de klei als de glazuurbestanddelen. Deze reductie levert bijzondere effecten op de kleuren die kunnen onstaan, alsook op tactiliteit van de producten.

Wim Muller ontwerpt zijn 'eigen' glazuren, die overigens refereren aan Koreaanse, Chinese en Japanse typen, zoals Chün, Kawai, Shino, Celadon, Kaki and Tenmoku's. Hij gebruikt ook asglazuren en zelfs één op basis van Drentse kei-leem. De oven is een zelfgebouwde, van het 'catenary-arch' type en wordt gestookt met propaangas.
Tentoonstellingen

Tentoonstelling Galerie Freek Berends

zondag 2 maart t/m zondag 27 april 2007

Schilderijen in olieverf - Keramiek

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak. 2e Paasdag geopend van 13.30 tot 17.00 uur Zuidwolderweg 2a, 7932 PP Echten (Dr). Naast 't Huus met de Belle'. Tel. 0528 - 25 13 13 - Mobiel 06 - 50548179.

 

 

Permanent

Dorpsstraat 6 in Garminge, Midden Drenthe; open, van 1 juli tot 1 september on donderdag, vrijdag en zaterdag; van 1 september tot 1 juli, alleen op zaterdag, andere dagen op afspraak.


 

 

 

 


<< Back to Main Page