Muziekvereniging KUNSTZIN Julianadorp  

Start Omhoog

Omhoog           

 

Kunstzin opent inschrijving muziekopleiding.
 
Met nog 2 weken met activiteiten voor de boeg nadert voor Kunstzin de zomervakantie. In het eerste half jaar zijn er al 25 optredens afgewerkt dus de club doet het zeker niet rustig aan.
Afgelopen jaar zijn er weer een aantal leerlingen doorgeschoven naar één van de muziekonderdelen die de club rijk is. Zoals het spreekwoord klinkt “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.
De opleidingen bij Kunstzin zitten nog niet helemaal vol, dus er is zeker nog plek.
 
Lijkt muziek maken je ook erg leuk? Schrijf je dan in voor het nieuwe seizoen. Tijdens de zomervakantie wordt het les-schema voor het nieuwe seizoen voorbereid.
Opleidingen worden gegeven voor alle blaasinstrumenten, zoals oa; Trompet, Klarinet, Dwarsfluit, Bariton, Saxofoon etc....
Bij voldoende aanmeldingen zal er ook weer een leerlingenorkest geformeerd worden.
Ook de slagwerkopleidingen gaan na de zomer weer van start.
De opleidingen worden gegeven volgens het officiële raamleerplan van de Nederlandse Bond van Muziekvereniging en vinden plaats in het eigen clubgebouw.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat of via de website met een van de instructeurs.

Docent Blaasinstrumenten: Aad Kloos        (neem HIER contact op)        Docent Slagwerk: Michel Kloos

De opleidingen worden gegeven door- of onder auspiciën van een docent met een afgeronde conservatoriumopleiding en aantoonbare ervaring in (jeugd)opleidingen in de HaFa sector, danwel een bevoegd instructeur. Deze opleidingen worden georganiseerd volgens- en binnen het raamleerplan van het NIB (Nederlands Instituut voor de Blaasmuziek) en worden afgesloten met een KNFM examen door een commissie, bestaande uit de docent, een externe vakdeskundige en een vertegenwoordiger van de KNFM. Een gemiddelde muziekopleiding, afgesloten met het KNFM examen voor het A-diploma, duurt 3 jaar. Deze periode kan korter worden door b.v. bijzonder talent, uitzonderlijke inzet of muzikale vooropleiding.

De opleidingsperiodes lopen parallel aan een schooljaar, d.w.z. van begin september tot eind juni met inachtneming van de reguliere schoolvakanties. De opleiding is gebaseerd op 1 lesperiode per week, zijnde 30 minuten voor individueel les en 45 minuten voor groepsles, eventueel aangevuld met 1x per maand samenspel practicum met het leerlingenorkest.

De examens zullen doorgaans in juni plaatsvinden.

De minimale leeftijd voor blazers is 10 jaar, voor slagwerkers 8 jaar.

Het lesgeld bedraagt € 100,- per opleidingsperiode. Dit bedrag kan in één keer worden betaald of in 10 maandelijkse termijnen van  € 10,-. Indien meerdere personen uit één gezin gelijktijdig een opleiding volgen, betaalt slechts één persoon € 100,-, voor de overigen geldt een korting van € 30,- per opleidingsperiode Deze kortingsregeling geldt alleen voor de opleiding voor het A-diploma.

De kosten van het theoriewerkboek en praktische leermethode zijn afhankelijk van het gekozen instrument en het niveau (fase A, B, C of D) en dienen contant met de docent/instructeur te worden verrekend. De kosten voor het examen worden apart in rekening gebracht, daar deze moeten worden afgedragen aan de KNFM. De vereniging heeft hier dan ook geen invloed op.

Bovenstaande kosten zijn exclusief lidmaatschap en eventuele instrumentenhuur.

 
    U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan de Webmaster
       Laatste update: 25 juli 2017.