Muziekvereniging KUNSTZIN Julianadorp  

Omhoog

	  	            				  

 Start Omhoog

 

 

 

De eerste uitvoering van het project "Van Toeten en Blazen" was een groot succes.

Een orkest van +/- 130 muzikanten en een zaal met bijna 300 bezoekers was het eindresultaat van een geweldig project.

........................ TOT VOLGEND JAAR !!!!!!

Kunstzin start het project "van Toeten en Blazen in Julianadorp  "NIEUWE FOTO'S"

Op dit moment is het project gestart, het project is in samenwerking met Triade en de Margrietschool in Julianadorp.

Doel

Het doel van dit project is om de blaasmuziek een bredere bekendheid te geven en los te maken van het toch wat stoffige imago van deze muziekbeoefening.

Dit project richt zich in het bijzonder op de jeugd, waarbij het dan niet alleen gaat om zogenaamde populaire muziek maar vooral de waarde en het plezier van samen iets doen en een doel bereiken, naast sociale contacten van muzikanten onderling 

 

Activiteiten binnen het project

Het project bestaat uit:

  1. instuderen van een uitgebreid werk met vele (klassieke) thema’s

  2. een publieke uitvoering van het ingestudeerde werk op donderdag 18 juni 2015

 Samenwerkende partijen.

Triade, het huis van de kunsten in Den Helder geeft muziekles en cursussen in dans, theater, musical, beeldende vakken, multimedia en veel meer.

 Triade heeft in Juliandorp 2 blazersklassen opgezet om kinderen kennis te laten maken met muziek in  het algemeen en blaasinstrumenten in het bijzonder. De blazersklassen bestaan uit de groepen 7 en 8 van de Prinses Margrietschool. De gebruikte instrumenten zijn dwarsluit, klarinet, altsaxofoon, trompet, bariton en trombone, deze  instrumenten worden kosteloos door Triade ter beschikking gesteld. De leerlingen krijgen 1x per week een uur groepsles van een docent, daarnaast krijgen de leerlingen 1x per maand een uur les van een vakdocent voor het betreffende instrument.

De kosten voor deze docenten worden ook gedragen door Triade.

 Prinses Margrietschool

De school geeft alle medewerking aan de blazersklassen en indien nodig ook ondersteuning. Dit project wordt mede gedragen door de school die cultuur hoog in het vaandel heeft staan.

Himalaya Music

Deze uitgeverij van de componist Ivo Kouwenhoven heeft zijn medewerking verleent in de vorm van toestemming tot kopiëren van de benodigde muziek en ter beschikking stellen van aanvullende partituren en bladmuziek.

 Doelgroep.

Actieve participatie: Het project richt zich op beginnende muzikanten zoals de genoemde blazersklassen en de leerlingen van Kunstzin. Dit geheel wordt ondersteund door de overige muzikanten van Kunstzin, waardoor een orkest ontstaat van ca. 120 muzikanten.

 Passieve participatie: Tijdens de uitvoering van de ingestudeerde werken worden veel ouders, verzorgers en leerlingen van de Prinses Margrietschool, naast de vaste aanhang van Kunstzin.

 Locatie.

De lessen vinden plaats in de Prinses Margrietschool, locatie “de Stek”.

De uitvoering en eventuele gezamenlijke repetities vinden plaats in het verenigingsgebouw “De Kunstschuur” van Kunstzin.

Dit gebouw bevindt zich aan de van Foreestweg 85b, heeft goede parkeervoorzieningen en ruimte genoeg voor de repetitie uitvoering

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

 

 

 
    U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan de Webmaster
       Laatste update: 15 maart 2016.