Submenu Expeditions:

 

Passion for Action

 

Op expeditie!

Wat op jonge leeftijd begon met het volgen van de 'Camel Trophy', groeide uit tot het op afstand volgen van de meest spectaculaire expedities. Vanaf 1995 wordt mijn aandacht bij toeval gevestigd op de 'Dutch K2 Expedition', welke onder leiding van Ronald Naar staat. Ik beleef de spanning van deze expeditie mee tijdens de televisie uitzendingen en de gepubliceerde verslagen. In de jaren na de K2 expeditie blijf ik de expeditieleden volgen tijdens nieuw ondernomen expeditieconcepten. Tijdens het zien van de beelden van deze expedities, door het lezen van de verslagen en door het bijwonen van diverse lezingen, werd de drang om ook eens aan een expeditie deel te nemen, regelmatig aangewakkerd.

 

Na een sponsorbijeenkomst, waarin beelden getoond werden van gebieden die voor vrijwel iedereen onbereikbaar blijven, leer ik aan de bar professioneel avonturier Wilco van Rooijen kennen. Wilco maakt me deelgenoot van nog meer indrukwekkende expeditieverhalen èn zijn toekomstige plannen. We belanden in elkaars netwerk en niet veel later belt Wilco me op met de vraag of ik niet wil deelnemen aan een van zijn expedities. Zo werd het deelnemen aan een expeditie een feit.

 

Op "Summit-Experience" worden alle expedities verslagen, welke ik met verschillende teams ondernomen heb of aan het ondernemen ben.

 

 

2006

Mount Elbrus Xpedition 2006

Toppoging: augustus 2006

 

Mount Elbrus is de hoogste piek in Europa en daarmee 'one of the Seven Summits'. Deze summit ligt in Rusland, een paar kilometer verwijderd van de grens met Georgië. De Elbrus, met een hoogte van 5.642 meter, ligt in de Kaukasus en dit gebergte heeft de meest ruige bergen van de wereld. Mount Elbrus is daarbij het minst ruig. In dit verslag mijn gehele voorbereiding en toppoging van de Dutch Mount Elbrus Xpedition 2006.

 

Ga snel naar de Xpeditionpagina van Mount Elbrus!

 

  

  

Deloitte Mont Blanc Expedition 2006

Toppoging: september 2006

 

Zie het verslag op www.expeditienet.nl/MB06Deloitte. Later volgt hier een uitgebreid verslag met foto's.

 

  

  

MeraPeak Xpedition (april) & Mont Blanc Expedition (juni) & Three Peaks (nov)

Toppoging: 2006

 

Zie de verslagen op:

www.expeditienet.nl/merapeak

www.expeditienet.nl/MB06Right2thetop

www.expeditienet.nl/OlympiaMaster

 

Binnenkort wel een uitgebreid verslag hier op Summit-Experience.nl

 

  

  

   

2005

 

 

 

 

 

Three Peaks Challenge 2005

Toppoging: 3 tot en met 6 juni 2005

 

De hoogste toppen van Engeland, Wales en Schotland in zesendertig uur! Ofwel de Scafell Pike, Mount Snowdon en de Ben Nevis staan op de lijst om bedwongen te worden. Samen met de bergondernemers Wilco en Jeroen zal het team de volgende uitdaging aangaan: het beklimmen en afdalen van alle drie de toppen en van de één naar de andere rijden binnen die magische zesendertig uur. 

 

Klein detail: er moeten maar liefst 800 kilometers (afstand tussen de toppen) en bijna 3.000 hoogtemeters worden overbrugd in die 36 uur. Als dat geen Summit-Experience is.....

 

Lees snel verder op de TPC pagina.

 

  

  

Deloitte Mont Blanc Expedition - "Zaken vanuit een ander perspectief bekijken"

Toppoging: 11 tot en met 17 september 2005

 

Gaan we het succes van de eerste Deloitte Mont Blanc Expedition overtreffen? Ook in 2005 is het mogelijk om deel uit te maken van dit unieke expeditieconcept. Nieuw dit jaar is dat we starten vanuit Zwitersland.....

Wederom zal er een team van enkel Deloitte professionals uit verschillende disciplines worden samengesteld. Het (onervaren) team zal vanaf februari starten met de voorbereidingen op de toppoging. 

  

Ga snel verder en lees alles over deze unieke expeditie.

 

Wil jij op de hoogte blijven of zelf eens deelnemen? Stuur dan een mailtje naar: DeloitteMB2005@Summit-Experience.nl. Dan blijf jij als eerste op de hoogte.

 

 

 

 

2004

 

 

 

 

 

 

 

Mont Blanc NexTpedition

Toppoging: 12 tot en met 20 juni 2004

 

In september van 2003 belanden 'de mannen' van Mont Blanc Expedition 2003 in een levensgevaarlijke storm op 4.400 meter. Vierhonderd meter onder de Top. Ondanks indrukwekkende momenten en toch wel een geslaagde expeditie was het jammer dat de Top niet bereikt werd. Tijdens verschillende gezellige bijeenkomsten na de expeditie begon het idee te leven om in 2004 weer een nieuwe poging te gaan ondernemen. 

 

Het idee kreeg steeds meer vorm en in maart 2004 besloten Bert van den Bert, Leo van Eekeren, Mike de Leede, Piet Moorman en Niels Koekkoek het karwei af te maken! NexTpedition 2004 gaat door tot de TOP.

 

Ga snel naar de pagina's van deze expeditie en lees alle indrukwekkende momenten!

  

 

Deloitte Mont Blanc Expedition

Toppoging: 11 tot en met 19 september 2004

 

De top van de 4.807 meter hoge Mont Blanc werd in 1786 voor het eerst bereikt door Jacques Balmat en Michel Paccard. Nu, anno 2004 treden tien enthousiaste Deloitte professionals in de voetsporen van deze twee legendarische helden. De expeditie zal voor de teamleden een onuitwisbare indruk achterlaten. Angsten, ongemakken, successen, tegenslagen en vooral het kennismaken met het onbekende, zullen tijdens het gehele project hand in hand gaan. 

 

Ga snel naar de pagina's van deze expeditie!

 

 

2003

Mont Blanc Expedition 

Toppoging: 7 tot en met 13 september 2003

 

Mei 2003. Wilco van Rooijen, beroepsavonturier en o.a. expeditieklimmer, aan de telefoon. Al snel was een mogelijke deelname aan Mont Blanc Expedition 2003 het onderwerp van gesprek. Wilco organiseerde samen met Jeroen Renes dit project voor managers en ondernemers die de top willen bereiken. De deelnemers werden gedurende het traject professioneel (zowel mentaal als fysiek) voorbereid waarbij bergsport en bedrijfsaspecten hand in hand gingen.

 

Ga snel naar de pagina's van deze expeditie en beleef de spannende momenten mee!

  

 

 

 
© 2003-2006 Niels Koekkoek [Disclaimer] Last update: 02-04-2006 16:02