In den beginne........ 

.......was er een huis met 1 huiskat. In 1983 kochten wij op de vogeltjesmarkt in Antwerpen onze eerste boskat zonder stamboom. De heer des huizes kocht bij een fokker een Pers. Daar deze een stamboom had waren we ook lid geworden van een kattenvereniging.

Onze boskat, Boris gedoopt en inmiddels gecastreerd, hebben we toen maar eens meegenomen naar een kattenshow in de determinatieklasse. Hij werd daar erkend als Noorse Boskat, kreeg zijn eerste CAP en werd Best in Show.

Boris heeft het tot Europees & Groot Internationaal Premior (EP & GIP) gebracht en werd vele malen Beste Noorse Boskat en Best in Show. Hij was ons visitekaartje.

In mei 2000 hebben wij hem helaas in moeten laten slapen.

 

Omdat Boris zo'n lief karakter had wilden wij er toch ook een (echte) Boskat bij en zo werd in 1985 Torv Hede's Jørgen gekocht, een brown tabby met witte kater. Hij zorgde voor vele nakomelingen en ook op shows was hij een succes. Hij bracht het tot Groot Internationaal Kampioen (GIC).
Wij moesten hem in 1994 in laten slapen.

boris.jpg (59238 bytes)

Maar met alleen een kater krijg je nog geen kittens! Dus alvast een catterynaam aangevraagd. Het werd Hjerteknuser (Hartediefje)

De eerste poes Elske Anak Mas werd gekocht, ook een brown tabby met wit in 1985. Zij kreeg 3 nesten en werd Internationaal Kampioen. Op een show in Ahoy werd ze zelfs Best of Best. Elske is overleden in 1999.

elske_am.jpg (26447 bytes)

In hetzelfde nest als Elske zat zo'n mooie kater. Dat was Rasken Anak Mas, die hebben we er toen maar bijgenomen. Rasken was een brown tabby, een succes op shows en een top fokkater. Helaas is Rasken maar 9 jaar geworden.

rasken.jpg (35506 bytes)

Toen hadden we 2 open katers en 1 poes die een volle zus van de ene kater was. Dus een poes erbij kopen in 1986, dat was Torv Hede's Selina, een brown tabby. Helaas moest het bij haar tweede nestje een keizersnede worden en bleef zij in de narcose (1988).

seline.jpg (36285 bytes)

Ons 1e nestje werd geboren in 1987. Om te oordelen of de kittens mooi waren hebben we de fokkers van Elske laten komen. Die wilden wel het poesje uit het nest hebben. We hebben haar geruild voor Asta Anak Mas, een zwart smoke. Zij had altijd grote en mooie nesten, is nu gesteriliseerd en geniet van haar oude dag (geb. 1987)

asta.jpg (29362 bytes)

Op een show zagen we Gelriafelix's Björn, een blauw met witte kater. Die werd gekocht en werd dus onze 3e kater. Een show kat o.a. Best of Best in Ahoy en is Groot Internationaal Kampioen (GIC). Hij heeft voor enorm veel nakomelingen gezorgd. In 2003 is hij overleden.

bjorn.jpg (225251 bytes)

Begin 1989 ontstond het idee om naar Noorwegen te gaan en daar een boskat poes te kopen, maar eerst nog naar een paasshow.
Daar zat Madonna van de Heikat, een brown tabby die mee naar Spijkenisse ging. Madonna is in 1998 overleden.

madonna.jpg (31425 bytes)

De volgende show kwam Chou Chou du Comte Bibi in beeld, ook zij ging mee naar huis, haar jasje is brown tabby. Ze is inmiddels gesteriliseerd en een lief huisgenootje (geb. 1989)

chouchou.jpg (36694 bytes)

Toch naar Noorwegen en op de dag van aankomst al de 1e boskat gekocht, Syvertines Anncelita, wit met blauwe ogen.
Zij heeft voor een aantal prachtige kittens gezorgd, maar vanwege haar leeftijd is zij nu gesteriliseerd (geb. 1989)

anncelita.jpg (27503 bytes)

Eén van de laatste dagen in Noorwegen kwamen we bij een fokker Trollfjell Hulder tegen, zij is zwart smoke. Ook zij zorgde voor heel wat nakomelingen en werd op shows Groot Internationaal Kampioen (GIC) (geb. 1989).

hulder.jpg (17324 bytes)

Bij weer eens een keer in Noorwegen kochten we bij dezelfde fokker van Anncelita, Syvertines Snøprinsen een witte kater. Wij hebben hem laten castreren omdat we zijn zoon gehouden hebben en als je met een witte kater fokt je veel te veel witte krijgt. Snøprinsen is in 2003 overleden.

snoprinsen.jpg (20602 bytes)

In 1992 werd Hjerteknuser's Ovidia geboren, een zwart poesje, en besloten we eindelijk eens een eigen fokje te houden. Zij heeft 7 nesten gehad. Het laatste nestje werd een keizersnede en toen hebben we haar laten steriliseren.
Op shows werd zij Europees & Groot Internationaal Kampioen (EC & GIC) 

ovidia.jpg (21784 bytes)

Vijf dagen later werd Hjerteknuser's Preben geboren, een witte kater. Ook die hebben we zelf gehouden. Eén nestje met hem gefokt en hem daarna laten castreren, omdat we hem als huiskat wilden. Hij is zo groot dat hij aan een hondentuigje mee kan en heel veel weegt.

preben.jpg (23169 bytes)

In 1995 besloten wij Hjerteknuser's Yrja te houden, een brown tabby. Zij kreeg 2 nesten en is nu gesteriliseerd.

yrja.jpg (26647 bytes)

Datzelfde jaar kochten wij bij onze vrienden in Noorwegen Trollfjell's Sølvtiger (geb. 1994), een zilver tabby kater. Wij hebben al ervaren dat hij prachtig vererft.

solvtiger.jpg (33799 bytes)

Een zusje van Yrja werd verruild voor Cedric van Pondiki (geb. 1995), een zwart witte kater. Hij is Kampioen (Ch.) en al vele malen vader van prachtige kittens.

cedric.jpg (25689 bytes)

In 1998 werd Hjerteknuser's Gaia geboren, een zwart smoke met wit poes.
Dit vonden wij een goede aanwinst, zeker voor onze Sølvtiger. Zij heeft nu meerdere  nestjes gehad waarin smokes en prachtige zilver tabby's. 

gaia.jpg (25403 bytes)

Een smoke kater <Hjerteknuser's Modi is naar een fokker gegaan voor wie wij Freya van Niekirs Home terug hebben gekregen, een brown tabby met wit poes (geb.1999)

freija.jpg (34742 bytes)

Omdat we geen wit fokdier meer hadden en gek op wit zijn hebben van Av Chibodi's Elske gekocht (geb. 1999).

elske_ac.jpg (32412 bytes)

 

Terug naar begin pagina