Home
Wicca

Ter nagedachtenis aan Wicca

De vrolijkste, liefste, knuffeligste hond is niet meer…

foto 1.jpg
Wicca, Rough Wroughts Magissa

 

Lief klein Wickje,

13 oktober 2011 waren we dolgelukkig met de geboorte van jou en je broertjes en zusje. Al snel besloten we dat jij bij ons zou blijven. 13 november 2016 hebben we, veel te vroeg, afscheid van je moeten nemen.

Wat was je bijzonder! Zo zelfverzekerd dat je een onbegrensd vertrouwen in mensen had. En die liefde was wederzijds. Je pakte iedereen in met je vrolijke karakter, je kwispels, knuffels en de stralende “lach” die je van je moeder Willow meegekregen had. Met kinderen en andere honden kon je ook geweldig overweg.

Je was heel gevoelig voor iemands stemming. Verdriet, vreugde, pijn, altijd was er een dikke Wicca-knuffel. Je hebt ons door heel wat moeilijke perioden heen geholpen.

We hebben samen heel veel plezier gehad. Vaak naar het strand en dan lekker uitrusten op het terras. Veel wandelen (stappen noemden we dat), veel spelen met balletjes, floss en frisbee, maar vooral ook heel veel knuffelen.


foto 2.jpg

Natuurlijk was je ook ondeugend, anders was je geen Cairn geweest. Speelgoed was geen lang leven beschoren, een Kong was in een dag gesloopt. Vogels in de tuin vond je maar niets. Alles groter dan een merel werd weggejaagd of gevangen. Je blafte altijd als de bibliotheekbus op donderdagavond bij ons voor de deur stopte. Je kende het geluid, maar moest toch even “kwebbelen”.

De eerste jaren van je korte leven hebben we veel samen gereisd. Je vond het altijd geweldig op de plaats van bestemming, en de bijbehorende shows ook, maar dat autorijden hoefde niet voor jou. Terugdenkend is dat het enige waar je echt een hekel aan had.
Op de shows deed je het super. Zelfs nadat er toen je nog puppy was in Dortmund een scorebord bijna boven op je viel bleef je showen leuk vinden. Met leuke resultaten: in Antwerpen als puppy in de erering op het podium, Sloveens jeugdkampioen, in de tussenklasse al Kroatisch kampioen en in no-time drie CACIB’s in twee landen. Het laatste puntje heb je niet meer mogen halen.

Toen je tweeënhalf jaar was wilden we graag een nestje met je fokken. 14 juli 2014 werden de zeven pups van jou en Shadow geboren. Wat was je een supermama. Zoals met alles voelde je precies aan wat er ging gebeuren of nodig was. Je pups hebben daardoor een geweldige start gehad.

foto 3.JPG

Kort na de volgende loopsheid merkten we dat je niet in conditie was. Je liep niet zo vlot en had wat minder zin om dingen te ondernemen. Schijndracht dachten we. Wat hadden we het mis…

20 mei 2015 bleek je haast geen rode bloedlichaampjes meer te hebben. Om een lang verhaal kort te maken, je had een auto-immuunziekte: IHA. Je eigen afweer brak je rode bloedlichaampjes en beenmerg af. Oorzaak onbekend, domme pech…

Bijna anderhalf jaar heb je tegen deze rotziekte gevochten. Ondanks een paar hele diepe dalen en acht bloedtransfusies bleef je vrolijk. Bezoek moest altijd vragen wie nu eigenlijk de zieke hond was. De laatste maanden was je te herkennen aan je geknipte vacht, maar zeker niet aan je gedrag. In Utrecht waar je onder behandeling was was iedereen je grote vriend. Om je ziekte te onderdrukken kreeg je veel prednison en immuunremmers. Uiteindelijk zijn de bijwerkingen van die medicatie je fataal geworden. Een lichaamseigen bacterie is ontspoord, je kreeg een buikvliesontsteking en er was geen redden meer aan. Wat ben je altijd stoer geweest, pijn of ongemak gaf je niet snel aan.

Met vreselijk veel pijn in ons hart hebben we je in moeten laten slapen. Je bleef maar kusjes geven tot de narcose werkte. Wilde je ons troosten of wilde je zeggen dat het na anderhalf jaar nu genoeg was? We zullen het nooit weten.

Lieve Wicca, we weten dat we in de vijf jaar die we je hebben mogen kennen voor vijftien jaar knuffels gehad hebben, maar wat missen we je kusjes en liefde!

foto 4.jpg

See the dog and butterfly
Up in the air he like to fly
Dog and butterfly
Below she had to try
She roll back down to the warm soft ground
Laughing to the sky
She had to try, she had to try…

Uit: Dog And Butterfly – Heart

 

Diana en John Lint & Tyrza, Shaggy, Buffy, Willow, Kendra, Yazu en Whoops