Home
NIEUWS

Op de show in Alkmaar, 8 september 2012, is Kendra (Rough Wroughts Diaskedasi) Nederlands Kampioen geworden.

Way to go KenDraakje! We zijn supertrots op je!

v.l.n.r. BOB Kiokas Handyman (handler W. v. Keimpema), keurmeester mevr. M. Jansen-Kalshoven, BOS Kamp. Rough Wroughts Diaskedasi, NJK, JW'10 (handler J. Lint)

v.l.n.r.: BOB Kiokas Handyman (handler W. v. Keimpema),

keurmeester mevr. M. Jansen-Kalshoven,

BOS Kamp. Rough Wroughts Diaskedasi, NJK, JW'10 (handler J. Lint)

 

Na dit succes nog meer...

Op de show in Sempeter (10-11-'12) is

Kendra (Rough Wroughts Diaskedasi) Internationaal Kampioen geworden en

Wicca (Rough Wroughts Magissa) Sloveens jeugdkampioen!

 

En de klapper van dit jaar:

Op de Winner (24-11-2012) is Shaggy (Rough Wroughts Apollo) niet alleen

Veteranenwinner 2012 geworden,

maar ook Winner 2012 en zelfs beste van het ras!

Winner'12

 

7 januari 2013: De reactie van de Nederlandse Cairn Terrier Club op de onzorgvuldige reportage over "doorgefokte rashonden" van Editie NL:

In de uitzending van RTL EditieNL van vrijdagavond 4 januari 2013 is erg negatief bericht over de Cairn Terrier. Dit heeft ons heel diep geraakt, vooral ook omdat de NCTC niet is gevraagd om informatie en hetgeen in de uitzending en op de website van RTL EditieNL gesteld wordt feitelijk ook niet juist is.
De NCTC zal uiteraard hierop reageren. Als eerste hebben wij onderstaande reactie gestuurd aan de redactie van RTL EditieNL; deze reactie hebben we inmiddels ook op de website van de NCTC gezet. In overleg met de leden/fokkers zullen we ook op andere manieren gaan reageren.
Als het mogelijk is, kunnen jullie deze reactie ook op je eigen website plaatsen (of een verwijzing opnemen naar het stuk op de website van de NCTC)?
Natuurlijk is het ook erg belangrijk om als fokker altijd eerlijke en juiste informatie te geven over ons ras en goed contact te houden met puppykopers.
met vriendelijke groet,
Yvo Veenis, Voorzitter

 

Geachte redactie,
Wij hebben uw item “Hoe doorgefokt is jouw hond?” uitzending van vrijdagavond 4 januari 2013 gezien. In die uitzending en op uw website stelt u dat de Cairn Terrier behoort tot de rassen die zo doorgefokt zijn dat het fokken daarvan per direct gestopt zou moeten worden. U baseert zich op de ‘Stichting Dier en Recht’.
De Nederlandse Cairn Terrier Club stelt zich ten doel de belangen van het ras Cairn Terrier te behartigen.
We betreuren het dan ook zeer dat u voorafgaand aan uw uitzending geen contact met ons heeft opgenomen. We hadden u dan graag geïnformeerd over de gezondheidstoestand van de Cairn Terrier in Nederland en het beleid dat wij al decennia lang, in nauwe samenwerking met de Universiteits Kliniek Gezelschapsdieren van de Rijksuniversiteit te Utrecht, hoogleraar interne geneeskunde van gezelschapsdieren Jan Rothuizen, voeren om die gezondheid te verbeteren. We hebben daar aantoonbaar succes mee. Zie ook het item “DNA-databank tegen erfelijke ziektes rashonden” op de website van ‘Stichting Dier en Recht”.
De stelling dat de Cairn Terrier behoort tot de rassen die zo doorgefokt zijn dat het fokker daarvan per direct gestopt zou moeten worden, staat niet op de website van de Stichting ‘Dier en Recht’ en ook in de ‘Rashondenwijzer’ van die stichting komt de Cairn niet voor bij de rassen met de meeste ‘minpunten’. De afwijkingen die Martin Gaus noemt in uw uitzending komen bij de Cairn Terrier niet voor en ook de raskenmerken van de Cairn zijn niet zodanig dat dergelijke afwijkingen te verwachten zijn (de Cairn Terrier heeft een normaal gevormde kop, met normaal gevormde ogen en oogkassen en een normale schedelinhoud).
Uiteraard zijn we bereid alsnog met u de dialoog aan te gaan over de gezondheid van de Cairn Terrier en wat de rasvereniging heeft bereikt in het verbeteren daarvan.
Wij verzoeken u de onjuiste berichtgeving over ons ras zo spoedig mogelijk te rectificeren.
Met vriendelijke groet,
Yvo Veenis
Voorzitter Nederlandse Cairn Terrier Club

 

30 december 2012:

Buffy is bevallen van haar laatste nestje, 8 pups! Lees erover in het puppydagboek.

 

15 januari 2012:

Buffy is bevallen! Lees mee in het puppydagboek over haar nestje, vernoemd naar de 7 dwergen van Sneeuwwitje.

 

13 oktober 2011:

Willow is vandaag bevallen van haar 2e nestje, 2 reuen en 2 teven. Hopelijk zit er een mooi meisje voor ons bij... Lees mee in het puppydagboek.

 

20 november 2010:

Vandaag is Willow bevallen van haar eerste nest, lees mee in het puppydagboek.

 

25 juni 2010:

Vanochtend om 1.15 uur is het eerstgeboren teefje overleden aan een luchtweginfectie. Rust zacht klein Roosje!

 

20 juni 2010:

Wat een dag! Toen John thuiskwam met Tyrza en Kendra begon Buffy met bevallen, om 10 uur 's avonds waren er 6 roodgestroomde pups geboren. 4 teefjes en 2 reutjes. De trotse ouders: Rough Wroughts Asteia Mi Staseoon en Glenmore's Emotion Pur.

Buffy en pups

 

20 juni 2010:

Op de show in Uden is Tyrza (Rough Wroughts Artemis) Nederlands Veteranenkampioen geworden! Way to go Tyrza! Kendra werd 4e in de jeugdklasse.

 

31 mei 2010:

Verdrietig nieuws; vandaag hebben Diana's ouders hun hond Falco (Yorkshire Terrier) in moeten laten slapen, hij was 15,5 jaar en echt helemaal op. Wij wensen Ma en Pa heel veel sterkte met het verlies van hun "Pieteke".

Falco

 

24 mei 2010:

Pinkstershow in Arnhem, wat een succes! Met 30 inschrijvingen hadden we nergens op gerekend. Kendra (Rough Wroughts Diaskedasi) behaalde haar 2e JeugdCAC in een klasse van 5 en Tyrza (Rough Wroughts Artemis) haar 2e VeteranenCAC! Voor het eerst showde John alle honden en dat is dus prima bevallen. Nog een bedankje aan Christel die Tyrza uitgebracht heeft bij de keuring van beste teef, als Diana dat had gedaan was Kendra erg afgeleid geweest, nu liep ze keurig met John mee.

Links Christel en Tyrza, rechts John en Kendra

 

21 mei 2010:

Vandaag zijn we met Buffy voor een echo geweest. We hebben goed nieuws, Buffy is drachtig! Wschl. van 5, maar misschien zelfs van 6 pupjes. Ze is rond 23 juni uitgerekend, precies de dag dat we naar Denemarken zouden vertrekken voor de wereldshow. Nu gaat één van ons en blijft de ander thuis "puppysitten".

 

25 april 2010:

Op de clubmatch van de NCTC hebben de Rough Wroughts het goed gedaan. Shaggy (Rough Wroughts Apollo) was 1e in de fokkersklasse reuen, Willow (Rough Wroughts Mauri Mageia) 2e in de fokkersklasse teven, Xanthe (Cent Pour-Cent of Only Ladies) 2e in de veteranenklasse teven, dochter Tyrza (Rough Wroughts Artemis) 3e in de veteranenklasse teven en Kendra (Rough Wroughts Diaskedasi) 4e in de jeugdklasse teven.Tyrza en Shaggy werden beste koppel, de fokkerijgroep werd 3e. Daarin liepen ook 3 Rough Wroughts mee die niet bij ons wonen: Charlie (Rough Wroughts Oribasos) en Scooter (Rough Wroughts Aisthisi) van Bianca en Jacquôt en Irvine (Rough Wroughts Kagkouro) van Adriana.Ook hebben de Rough Wroughts die Emil (Glenmore's Emotion Pur) als vader hebben meegelopen in de nakomelingenklasse.

 

21 april 2010:

Buffy is vandaag gedekt door Emil en zal hopelijk in de 3e week van juni pups krijgen.

 

18 april 2010:

Op onze thuisshow in Goes heeft Kendra (Rough Wroughts Diaskedasi) op de leeftijd van 9,5 maand haar eerste JeugdCAC behaald. We zijn erg trots op onze kleine meid. Halfzus Willow ( Rough Wroughts Mauri Mageia) behaalde het resCAC en resCACIB.

 

5 april 2010:

Op de show in Leeuwarden werd Kendra 3e in de jeugdklasse teven van 7 stuks. Erg knap voor een hond van net 9 maanden oud, die ook nog eens op die dag loops is geworden.

 

20 maart 2010:

Op de show in Leiden heeft Tyrza (Rough Wroughts Artemis) haar eerste veteranenCAC behaald. Willow (Rough Wroughts Mauri Mageia) behaalde het resCACIB.

 

29 juni 2009:

Vandaag is Buffy bevallen van 6 gezonde pups, 4 reuen en 2 teven. Lees er meer over in het puppydagboek.

 

4 juni 2009:

Buffy verwacht begin juli puppy's. Afgelopen dinsdag zijn we voor een echo geweest en als alles goed gaat komt er een groot nest van minstens 7 pups. Vader van de pups: Glenmore's Emotion Pur (Emil). Binnenkort komt er een nieuw puppydagboek op de site.

 

26 april 2009:

Op de show in Genk vandaag hebben de Rough Wroughts het goed gedaan:

Shaggy (Rough Wroughts Apollo) is beste van het ras geworden, zijn dochter Willow (Rough Wroughts Mauri Mageia) is beste teef geworden. Shaggy werd ook nog bij de laatste 9 geselecteerd in de Terriergroep in de erering. We zijn trots op onze kanjers!

 

17 september 2008:

Vandaag is Tyrza bevallen van 5 gezonde puppy's, 3 reuen en 2 teven. Moeder en pups maken het goed. Vader: Kamp. Non Stop Fun of Glanalladale, Moeder: Rough Wroughts Artemis.

 

27 juli 2008:

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van onze geliefde Dingo. Hij is rond 13.30 uur in de tuin overleden. Maandag wordt hij gecremeerd en op zijn verjaardag zullen we zijn as uitstrooien op zijn favoriete plaats: het strand. Het verlies valt ons erg zwaar, ondanks dat hij lichamelijk hard achteruit ging en we er rekening mee hielden dat we hem niet lang meer bij ons zouden hebben. Maar we hebben een heleboel prachtige herinneringen aan Dingo en hopen dat die uiteindelijk het verdriet wat verzachten. Rust zacht maatje!

Dingo

 

29 maart 2008:

Vandaag heeft Diana examen Exterieur & Beweging gedaan en vanavond kreeg ze een verlossend telefoontje: ze is geslaagd!

22 maart 2008:

Vandaag was de ledenvergadering van de Nederlandse Cairn Terrier Club. De NCTC heeft de leuke gewoonte om alle Cairns die een bijzondere prestatie geleverd hebben in het zonnetje te zetten. Dus alle kampioenen, of het exterieur, gedrag en gehoorzaamheid, agility of uithoudingsvermogen betreft, krijgen een handbeschilderd bord met hun eigen afbeelding. Hieronder het bord dat Xanthe heeft gekregen:

Mooi!

Natuurlijk heeft Xanthe daar zelf niets aan, maar die heeft wat lekkers gehad. Wij geven dit bord een ereplaatsje in de woonkamer!

24 februari 2008:

Willow is vandaag naar haar eerste show geweest in Gent. Ze kreeg een veelbelovend in de babyklasse teven en mocht als beste Cairnbaby later de erering in. Ze liep heel mooi, maar de tuintafel met rood tapijt die vermomd was als showtafel was geen succes...

19 november 2007:

Buffy is vandaag moeder geworden van een puppyteefje. Vader: Rough Wroughts Apollo, Moeder: Rough Wroughts Asteia Mi Staseoon.

Buffy & Willow

25 augustus 2007:

Xanthe (Cent Pour-Cent of Only Ladies) heeft op de Internationale Rashondententoonstelling te Rotterdam haar derde VeteraanCAC behaald en is nu officieel Nederlands Veteraankampioen! Wij zijn erg trots op ons veteraantje!

John, Xanthe en Diana

Haar keurverslag: Leuke veteraanteef van 9 jaar die nog in prima conditie wordt gepresenteerd. Prima maat, zag graag een tikkeltje meer beenlengte. Vrouwelijk hoofd. Donker oog, prima pigment, iets meer opvulling onder de ogen had niet misstaan. Voldoende voorborst. Prima lichaamsontwikkeling. Goede vachtkwaliteit. Gangwerk is voldoende. Prima presentatie en ringgedrag. 1 Uitmuntend.

Prima temperament!

Dat van dat ringgedrag is geschreven voordat Xanthe met de andere teven die hun klasse gewonnen hadden voor beste Cairnteef mocht lopen, nou ja, springen dus! Toch leuk als je oudje nog zo'n temperament heeft.

7e plaats!

Bij de eindkeuringen werd Xanthe 7e beste veteraan in show. Ze was alleen het staan nu wel beu. Tijdens het ererondje moest ze haar temperament ook nog even laten zien. Het publiek zal wel gedacht hebben dat die springende pup in de verkeerde klasse stond...

30 juli 2007

Tyrza is vanmiddag moeder geworden van 3 puppyreuen. Vader: Cobby Body Limited Edition, Moeder: Rough Wroughts Artemis.

27 mei 2007

Tyrza (Rough Wroughts Artemis) is 24 en 26 mei gedekt door LiMo (Cobby Body Limited Edition). We hopen dat er rond 26 juli pups uit deze combinatie geboren worden.

21 april 2007

Xanthe (Cent Pour-Cent of Only Ladies) heeft op de Int. hondententoonstelling in Goes haar 2e veteraanCAC behaald. Keurmeester: Mevr. Bode-v.d. Meeberg.

Haar keurverslag: 8,5 jaar. Temperamentvol teefje van goede maat en mooi type. Goed hoofd, prima oog en oor. Iets onregelmatig gebit. Goed gehoekt. Kon iets meer beenlengte hebben. Goede conditie. Prima beharing. Voldoende gangwerk. 1 Uitmuntend.

24 maart 2007

Xanthe (Cent Pour-Cent of Only Ladies) is op de Int. Rashondententoonstelling in Leiden 1e geworden in de veteranenklasse teven met een Uitmuntend. Zij heeft een veteraanCAC behaald. Keurmeester: Mevr. Jansen-Kalshoven uit Nederland.

Haar keurverslag: 8,5 jaar. Temperamentvol. Vrouwelijke teef. Prima totaalbeeld: mooi hoofdje, prima oortje, donker oog. Nog net scharend gebit*. Prima front, iets zwaar in lichaam. Prima achterhand, uitmuntende staartaanzet en -dracht. Vacht op dit moment iets kort, maar van uitmuntende kwaliteit. Ze gaat met allure door de ring. Prima conditie en temperament.

*Natuurlijk hadden we een opmerking over Xanthe's gebit verwacht. Ze is enkele jaren geleden op behendigheidstraining van de kattenloop afgedoken, recht op haar voorsnuit. Door die klap zijn haar tanden los komen staan, en wonder boven wonder heeft het haar maar één snijtand gekost. De rest staat sindsdien schots en scheef, vooral onder, maar wel weer redelijk vast.

25 november 2006

Buffy (Rough Wroughts Asteia Mi Staseoon) is op de Winner in Amsterdam 4e geworden in de Jonge Hondenklasse teven met een Uitmuntend. Keurmeester: Dhr. Croeser uit Zuid-Afrika.

Haar keurverslag: She needs more coat for me. Forever nice head and expression. Good topline. Excellent tailset. Good mover. 4 Excellent.

12 november 2006

Buffy (Rough Wroughts Asteia Mi Staseoon) is op de clubmatch van de N.C.T.C. 2e geworden in de Jonge Hondenklasse teven met een Uitmuntend. Keurmeester: Mevr. Korte uit Duitsland.

Haar keurverslag: Vorzügliche Gesamterscheinung. Korrekt proportionierter Kopf, vorzügliche Augen und Ohren. Sehr schöne obere Linie, gerade Front. Vorzüglich gewinkelte Vor- und Hinterhand. Korrekt angesetzte Rute. In der Bewegung hinten und vorne pfoteneng. 2 Vorzüglich.

Tyrza (Rough Wroughts Artemis) is 4e geworden in de fokkersklasse teven, ook met een Uitmuntend.

Haar keurverslag: Sehr schöne typvolle Hündin. Ausdrucksvoller Kopf. Dunkle Augen, korrekte Ohren. Hals etwas steil aufgesetzt, gerade Front. Korrektes Gebäude; sehr gut angesetzte Rute. Vorzüglich gewinkelte Hinterhand. Vorzüglicher Bewegungsablauf. 4 Vorzüglich.

Xanthe (Cent Pour-Cent of Only Ladies) kreeg Zeer Goed in de veteranenklasse.

Haar keurverslag: 8-jährige sehr schöne Hündin. Ausdrucksvoller Kopf, dunkle Augen, korrekte Ohren. Hals etwas kurz. Front etwas breit lesen. Rücken nicht ganz fest. Sehr gut angesetzte Rute. In der Bewegung in den Sprungselenken leicht ausdrehend. Sehr Gut.

Shaggy (Rough Wroughts Apollo) is 3e geworden in de fokkersklasse reuen met een Uitmuntend. Keurmeester: Dhr. Bosch uit Nederland.

Zijn keurverslag: Mooi type. Aantrekkelijk silhouet. Hoofd passend in totaalbeeld. Fraaie uitdrukking van oren en ogen. Goede stop. Voldoende krachtig schaargebit. Behoorlijk krachtige snuit. Behoorlijke hals. Hoekingen voor- en achterhand in balans. Passend bone. Voldoende sterke voeten. Wat meer voorborst gewenst. Prima rug en lendenen. Typische ribben. Fraaie staartaanzet en dracht. Beste vachtstructuur. Typische goede vacht. Vlotte beweging, behoorlijk uitgrijpend. 3 Uitmuntend.

In de koppelklasse werden Shaggy en Tyrza eerste!

In de fokkerijklasse werden Shaggy, Tyrza en Buffy ook eerste, met als compliment van de keurmeester dat je maar zelden ziet dat als een derde hond bij een mooi koppel komt de kwaliteit van de groep zelfs nog beter is.

7 november 2006

Het is wel geen echt hondennieuws, maar we willen dit toch graag vermelden. Diana heeft 25 oktober examen kynologische kennis 2 gedaan en kreeg vandaag de uitslag: geslaagd!

30 september 2006

Shaggy (Rough Wroughts Apollo) is eerste geworden in de Open Klasse reuen op de internationale rashondententoonstelling in Maastricht. Keurmeester: Mevr. Jansen-Kalshoven uit Nederland.

Zijn keurverslag: Reu van 3,5 jaar. Zeer fraai reuenhoofd. Prima oortje, expressievol oog. Goede voorsnuit. Schaargebit. Uitmuntende hals. Prima voorborst. Mooi bone. Uitmuntend lichaam. Prima staartaanzet. Iets hellend bekken waardoor de achterhand teveel onder het lichaam blijft. Uitmuntende harde beharing. Achterhand niet in zijn voordeel getrimd. Toch een mooie jongen. 1 Uitmuntend.

Ook Buffy (Rough Wroughts Asteia Mi Staseoon) is in Maastricht eerste geworden in haar klasse, de Jonge Hondenklasse teven.

Haar keurverslag: 19 maanden. Flinke teef maar in goede verhoudingen. Mooi hoofdje, prima oor en oog. Schaargebit. Goede hals-ruglijn. Prima front. Goed lichaam. Uitmuntende achterhand met wat lange hak. Prima staart. Mooie beharing. Loopt vlot, achter tikje nauw. Prima temperament. 1 Uitmuntend.

 

15 mei 2006

Vanochtend zijn er 5 puppy's geboren: 3 reutjes en 2 teefjes uit de combinatie Non Stop Fun of Glanalladale en Rough Wroughts Artemis.

Tyrza en puppy's 15 mei

19 maart 2006

Buffy (Rough Wroughts Asteia Mi Staseoon) is derde geworden in de jeugdklasse teven op Dogshow Goes. Keurmeester: Dhr. Wellens uit Nederland

Haar keurverslag: 13 maanden. Donker gestroomd, aantrekkelijk teefje. Toont nog wat hoog op de benen.Aantrekkelijk hoofd met een mooie attente expressie. Mooie puntige oortjes. Scharend gebit. Voldoende hals en voor leeftijd goede ribben. Correcte hoekingen en goede vachtstructuur. Gaat vlot, maar is in alles nog wat los. 3 Zeer Goed.

 

12 maart 2006

Tyrza is 10 en 12 maart gedekt en we hopen dat er rond 12 mei puppy's geboren worden uit de combinatie Non Stop Fun of Glanalladale en Rough Wroughts Artemis.

13 november 2005

Shaggy (Rough Wroughts Apollo) is op de clubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club als 2e in de fokkersklasse reuen geëindigd met een uitmuntend. Keurmeester: Dhr. de Wilde uit België.

Shaggy 2e!

foto: José Laumen

Ook de Rough Wroughts groep bestaande uit Tyrza, Shaggy en Buffy is op de tweede plaats geëindigd.