Home
Over ons

Wij zijn Diana en John Lint. In 2002 is onze kennelnaam "Rough Wroughts" geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland. Deze naam betekent vrij vertaald:"ruwharige creaties" en als je hem snel uitspreekt klinkt het als blaffen.

Diana is altijd een echte hondenliefhebber geweest en is als dierenartsassistente werkzaam geweest in onze vorige woonplaats Breda. Ook heeft zij het diploma kynologische kennis 1 in 1997 behaald en in 2006 het diploma kynologische kennis 2. In 2007 wil ze de cursus exterieur en beweging gaan volgen. Diana heeft geen betaalde baan meer, zodat ze voldoende aandacht aan de honden kan schenken. John werkt bij Stork, voorheen Fokker Aerostructures en in zijn vrije tijd geniet hij van de honden. Diana is met de honden actief bezig in behendigheid en doggydance.

Diana kocht haar eerste Cairn, Dingo, in 1994. In 1998 kwam Xanthe er bij. John en Diana hebben elkaar in 1999 op Valentijndag ontmoet en zijn in juni 2002 getrouwd en naar Geersdijk in Zeeland verhuisd. In januari 2002 is het eerste nestje van Xanthe geboren waar we Tyrza uit gehouden hebben, zij heeft als 5 maanden oud pupje op het gemeentehuis de ringen mogen brengen en natuurlijk waren Dingo en Xanthe er ook bij.

bruiloft foto:Anneke Moerenhout

In 2003 hebben we van Xanthe's tweede nestje Shaggy aangehouden en in 2005 van Tyrza's eerste nestje Buffy. Zo komen wij dus aan een gezellig druk huishouden waar bijna alles om honden draait.

We hopen nog vele jaren met plezier Cairns te fokken en mensen gelukkig te maken met zo´n donderstraaltje. Want uiteindelijk is dat ons doel: anderen ook laten genieten van een prachthond als de Cairn Terrier.

alle 5

P.S. Diana is een expert in het ontlopen van camera's, er zijn dus ook weinig foto's van ons samen. Vandaar dat we een foto van onze huwelijksdag op deze pagina hebben gezet. Op die dag moest ze wel op de foto!