Home
Puppy's

PUPPYDAGBOEK

28 februari zijn de pups geboren. 2 reutjes en 1 teefje!

De trotse ouders:

Nacho

Nacho (Caledonian Dutch Penny of Wolfpit) & Whoops (Rough Wroughts Kitrinos)

De pups zijn naar hun nieuwe thuis.

 

2 mei 2019:

Wat later dan gepland dan toch nog de afsluiting van dit dagboekje. Het waren een paar rare laatste dagen voor ons en de pups. 26 april is Guusje naar haar nieuwe thuis gegaan, 27 april ging Foxy en 28 april vertrok Bowie. Inmiddels hebben we van alle drie pups al bericht gekregen dat het goed gaat en ze zoals verwacht heerlijk ondeugend en vrolijk zijn. We hadden de laatste week gelukkig mooi weer, zodat de pups nog lekker in de tuin hebben kunnen spelen en het lopen aan het riempje op straat hebben kunnen oefenen. Yazu was 24 april uitgerekend, maar besloot dat de nacht van 25 op 26 april leuker was om te bevallen, daarnaast is Phoenix de 26e aan een bultje onder haar voet geopereerd, dus het was een hele hectische dag. Maar wat hebben we de laatste dagen nog genoten van ons drietal! Heel veel gespeeld en geknuffeld met onze lieverds. Ook de baasjes van papa Nacho zijn in het Paasweekend komen knuffelen en hadden leuke speeltjes mee. Whoops bleef totdat Guusje weg ging supermama met hele lekkere melk voor na de brokjes, de pups wogen dan ook 2563, 2576, 2280 gram bij vertrek. Hieronder de laatste portretjes en foto's van het buitenspelen, drinken bij Whoops en de dagelijkse weegbeurt.

Geen puppynieuws, maar we willen het toch even kwijt: Phoenix is op Paaszondag op de internationale hondententoonstelling in Goes Nederlands Jeugdkampioen geworden! Daarnaast was ze beste teef, dus ze heeft 2 CAC's op 1 dag behaald. We zijn heel trots op ons FientjeX.

19 april 2019:

De puppy's hebben een drukke week achter de rug. Vorige vrijdagmiddag zijn ze gechipt, dat vond reutje rood niet zo leuk, de andere pups protesteerden niet. Zondag kwamen nichtjes Yara en Ziva met hun baasjes op bezoek, met leuke kadootjes voor de pups. Maandag zijn de pups voor het eerst op de arm mee naar buiten geweest om wat eerste indrukken op te doen. Inmiddels is het iedere dag uitgebreid in de woonkamer spelen en vandaag zelfs een half uurtje in de tuin. Paardenbloemen zijn heel lekker! Dinsdag zijn we naar de dierenarts geweest voor de titerbepaling. Bloed afnemen vonden de pupjes eigenlijk niet zo nodig, maar dierenarts Elsbeth heeft veel geduld, dus ze moesten er toch aan geloven. Ze bleken allemaal nog heel veel antistoffen van mama Whoops bij zich te dragen en hoeven pas over 3 weken weer getest te worden. De pupjes zijn natuurlijk ook vreselijk geknuffeld door de dierenarts en assistentes, en kregen als troost een lekker hapje. Dinsdag ook nog visite die kwam knuffelen en donderdag voor het eerst aan de riem mee gaan wandelen. Guusje mocht samen met reutje rood op stap, en reutje blauw ging samen met Whoops wandelen. Wel raar, zo'n bandje om je nek, maar ook heel leuk om eens wat nieuwe dingen te ontdekken. Oké, de graafmachine was een klein beetje eng... Maar auto's, fietsen en de dieren van de boerderij verderop waren alleen maar interessant. We zijn erg blij met het mooie weer deze week, dan kunnen we lekker naar buiten met de puppy's. De gewichten beginnen nu wel wat uit elkaar te lopen: 2285, 2188, 2062. Maar voor zeven weken zijn het flinke pups! Hieronder foto's van week 7:

12 april 2019:

Gisteren zijn de pups van Whoops en Nacho 6 weken geworden. Vandaag worden ze gechipt. De pups groeien als kool (1932, 1874, 1859), eten inmiddels hele brokjes en drinken daarna nog even een toetje bij mama Whoops. We hebben weer wat nieuwe speeltjes geïntroduceerd in de ren: de piano, vooral favoriet van Dakos (reutje rood), de muziekbal en een gigantische octopus om aan te trekken, die vinden ze alle drie heel erg leuk. De pupjes hebben ook al in de kamer mogen spelen, de speelmatten waren leuk, maar de flostouwen van de volwassen honden nog net iets leuker. Dit weekend hangen we de puppyschommel op, eens zien hoe ze dat vinden. Het zijn heerlijke pups, vrolijk, speels en knuffelig. En ondeugend natuurlijk, het zijn wel Cairns!

6 april 2019:

Vandaag een korte update, de webmaster/fotograaf is ziek, maar zet toch even wat foto's op de site. De pups van Whoops en Nacho maken het heel goed, zijn al lekker ondeugend, eten inmiddels gemalen brokjes (vies plakspul!) met daarna een toetje van Whoopsmelk. Ze groeien daardoor flink: 1705, 1620, 1623.Whoops is ook begonnen om met de pups te spelen. Zo mooi om te zien!

28 maart 2019:

De puppy's van Whoops en Nacho worden nu echt leuk! Ze stappen vrolijk rond in de ren, reageren als ze onze stem horen en spelen met elkaar, mama Whoops en de speeltjes. Eergisteren zijn we begonnen het eerste vaste voedsel aan te bieden, een beetje tartaar. Eerst vonden ze het maar heel gek spul, maar inmiddels is dat bolletje zo weggesmikkeld. Ze hebben de waterbak ook ontdekt, de eerste keer hadden ze natte pootjes, ze probeerden er doorheen te lopen, maar nu gaan ze er netjes uit drinken. Nu maar hopen dat ze het principe van de puppy-wc ook snel door hebben, die hebben we vandaag geïntroduceerd. De pups komen al heel mooi de werpkist uit om te plassen en poepen, nu nog graag op het wc-tje. Het zijn slimme pupjes, dus dat zullen ze snel door hebben. Ze zijn ook weer ontwormd, die vieze pasta wordt een stuk minder gewaardeerd dan tartaar... Hieronder de "portretjes" en foto's van de allereerste keer tartaar:

Rough Wroughts Dakos, 1279 gram

Rough Wroughts Bouyiourdi, 1217 gram

Rough Wroughts Peinirli (Guusje), 1315 gram

Inmiddels is ook de laatste roepnaam bekend: Foxy! We weten alleen nog niet welk reutje Bowie of Foxy wordt, nog even geduld hebben...

Hmmm, ligt die mama-melkfabriek op een kussen. Hoe komen we daar op? Hé, we zijn Cairns, gewoon klimmen dus!

De pups liggen heel vaak met de snoetjes tegen elkaar. Zo lief!

Het blauwe hondje is een favoriet slaapvriendje.

21 maart 2019:

3 weken alweer. Wat gaat het snel! Inmiddels stappen de pups al een beetje rond in de ren, tot groot vermaak van Phoenix en Whyzz, Die vinden het maar wat leuk om door de tralies heen aan de pupjes te snuffelen. De pups beginnen wat met elkaar en mama Whoops te spelen, maar slapen natuurlijk ook nog heel veel. We weten ook al hoe één van de reutjes gaat heten: Bowie! Hij blijft net als zus Guusje bij ons in de buurt wonen. De puppy's zijn weer flink gegroeid en wegen nu: 1018, 1000, 1020 gram. Hieronder weer foto's van afgelopen week:

14 maart 2019:

Eerst maar even de "portretjes", foto's van de pups afzonderlijk:

Reutje rood (Rough Wroughts Dakos) vandaag 774 gram, heeft ontdekt dat er uit een olifantenslurf geen melk komt...

Reutje blauw (Rough Wroughts Bouyiourdi) vandaag 708 gram, vindt poseren saai!

Teefje roze (Rough Wroughts Peinirli, roepnaam Guusje) vandaag 725 gram, poseert al als een volleerd model

Vanavond worden de pups 2 weken oud. Ze groeien heel goed, kruipen de kist al vlot rond en de oogjes zijn open! Nog even en ze kunnen lopen en zullen dan ook de ren in willen. Whoops is nog steeds een geweldige moeder, we hoeven eigenlijk niets voor haar pups te doen. Natuurlijk worden de pups iedere dag geknuffeld, gewogen en nagekeken, maar voeden en schoonhouden doet Whoops perfect. We hebben de nageltjes al een keer geknipt en vandaag hebben de pups hun eerste ontwormingspasta gekregen. We genieten volop van ons leuke drietal.

Even lekker uitbuiken...

8 maart 2019:

Gisteravond zijn de pups van Nacho en Whoops 1 week oud geworden en hadden ze alle drie hun geboortegewicht ruim verdubbeld! Ongelooflijk, het waren bij de geboorte al flinke pups, nu lijken ze wel een week ouder dan ze zijn. Ze kruipen de kist al regelmatig rond, ergens in de komende week zullen de oortjes en oogjes open gaan. Whoops is nog steeds supermama, wel neemt ze af en toe al Whoopstijd: even lekker knuffelen, in het zonnetje liggen of op een bot knagen. Maar als de pups wakker worden en willen eten is ze er meteen weer.

De stamboomnamen zijn nu ook bekend, we hebben de pups naar papa Nacho vernoemd; Griekse gerechtjes met lekkere toppings, net als nacho's.

Rough Wroughts Dakos, vandaag 517 gram

Rough Wroughts Bouyiourdi, vandaag 489 gram

Rough Wroughts Peinirli, vandaag 502 gram

Hierboven v.l.n.r.: rood, blauw, roze

4 maart 2019:

John is vandaag vrij en kan dus mooi op de pups passen terwijl ik dit puppydagboekje online zet. De pups doen het super! Ze groeien als kool, zijn tevreden en mama Whoops is de beste moeder die ze zich kunnen wensen. Inmiddels wegen de pups al 395, 325, 333 gram. Hieronder wat foto's van de eerste paar dagen.

De reden waarom het gisteren niet gelukt is om het dagboek op te starten: ik had puppywatch. John was met Kendra en Phoenix naar de tentoonstelling in Groningen. Kendra is nu BeneluxVeteranenKampioen! Phoenix haalde een vierde plaats Uitmuntend met een heel mooi keurverslag.

28 februari 2019:

De pups zijn vanavond geboren! Om 19.13 uur kreeg Whoops een eerste perswee, en het duurde tot 19.55 tot de eerste pup geboren werd. Niet zo verwonderlijk dat het even duurde, want het was een flink reutje (herkenningskleur rood) van 254 gram, dat in stuitligging kwam. Hij is roodgestroomd. Daarna werd om 20.52 een tweede reutje (herkenningskleur blauw) van 216 gram geboren, een donkergestroomde. Daarna om 21.30 uur nog een teefje van 218 gram (herkenningskleur roze). Zij is roodgestroomd. De pups gingen snel op zoek naar de melkfabriek om te drinken, en Whoops poetste de puppy's ook meteen al heel goed. Hieronder de eerste foto's.

25 februari 2019:

Whoops is 8 weken drachtig, we voelen de pups al regelmatig bewegen in de buik. Dat is zo mooi! Hieronder een foto van 5 februari en daarnaast van vandaag. Wat een verschil! Zoals jullie zien is Whoops ook al aan het "proefliggen" in de werpkist.

29 januari 2019:

Vandaag zijn we met Whoops naar dierenarts Jacqueline geweest voor een drachtecho. Er waren meerdere pupjes te zien, die voor 30 dagen al best flink waren. Dit ondanks dat Whoops flink last heeft gehad van de "driewekendip": rond de drie weken dracht bijna niets willen eten...

Whoops is 30 december en 1 januari gedekt door Nacho. Wat fijn dat we zelfs op nieuwjaarsdag bij Marijke en Yvo terecht konden voor een dekking van Nacho! Nu maar afwachten of Whoops drachtig is, dan zou ze rond 3 maart pups mogen verwachten.