Home
Puppy's

PUPPYDAGBOEK

28 februari zijn de pups geboren. 2 reutjes en 1 teefje!

De trotse ouders:

Nacho

Nacho (Caledonian Dutch Penny of Wolfpit) & Whoops (Rough Wroughts Kitrinos)

Er zijn geen pups meer beschikbaar.

 

21 maart 2019:

3 weken alweer. Wat gaat het snel! Inmiddels stappen de pups al een beetje rond in de ren, tot groot vermaak van Phoenix en Whyzz, Die vinden het maar wat leuk om door de tralies heen aan de pupjes te snuffelen. De pups beginnen wat met elkaar en mama Whoops te spelen, maar slapen natuurlijk ook nog heel veel. We weten ook al hoe één van de reutjes gaat heten: Bowie! Hij blijft net als zus Guusje bij ons in de buurt wonen. De puppy's zijn weer flink gegroeid en wegen nu: 1018, 1000, 1020 gram. Hieronder weer foto's van afgelopen week:

14 maart 2019:

Eerst maar even de "portretjes", foto's van de pups afzonderlijk:

Reutje rood (Rough Wroughts Dakos) vandaag 774 gram, heeft ontdekt dat er uit een olifantenslurf geen melk komt...

Reutje blauw (Rough Wroughts Bouyiourdi) vandaag 708 gram, vindt poseren saai!

Teefje roze (Rough Wroughts Peinirli, roepnaam Guusje) vandaag 725 gram, poseert al als een volleerd model

Vanavond worden de pups 2 weken oud. Ze groeien heel goed, kruipen de kist al vlot rond en de oogjes zijn open! Nog even en ze kunnen lopen en zullen dan ook de ren in willen. Whoops is nog steeds een geweldige moeder, we hoeven eigenlijk niets voor haar pups te doen. Natuurlijk worden de pups iedere dag geknuffeld, gewogen en nagekeken, maar voeden en schoonhouden doet Whoops perfect. We hebben de nageltjes al een keer geknipt en vandaag hebben de pups hun eerste ontwormingspasta gekregen. We genieten volop van ons leuke drietal.

Even lekker uitbuiken...

8 maart 2019:

Gisteravond zijn de pups van Nacho en Whoops 1 week oud geworden en hadden ze alle drie hun geboortegewicht ruim verdubbeld! Ongelooflijk, het waren bij de geboorte al flinke pups, nu lijken ze wel een week ouder dan ze zijn. Ze kruipen de kist al regelmatig rond, ergens in de komende week zullen de oortjes en oogjes open gaan. Whoops is nog steeds supermama, wel neemt ze af en toe al Whoopstijd: even lekker knuffelen, in het zonnetje liggen of op een bot knagen. Maar als de pups wakker worden en willen eten is ze er meteen weer.

De stamboomnamen zijn nu ook bekend, we hebben de pups naar papa Nacho vernoemd; Griekse gerechtjes met lekkere toppings, net als nacho's.

Rough Wroughts Dakos, vandaag 517 gram

Rough Wroughts Bouyiourdi, vandaag 489 gram

Rough Wroughts Peinirli, vandaag 502 gram

Hierboven v.l.n.r.: rood, blauw, roze

4 maart 2019:

John is vandaag vrij en kan dus mooi op de pups passen terwijl ik dit puppydagboekje online zet. De pups doen het super! Ze groeien als kool, zijn tevreden en mama Whoops is de beste moeder die ze zich kunnen wensen. Inmiddels wegen de pups al 395, 325, 333 gram. Hieronder wat foto's van de eerste paar dagen.

De reden waarom het gisteren niet gelukt is om het dagboek op te starten: ik had puppywatch. John was met Kendra en Phoenix naar de tentoonstelling in Groningen. Kendra is nu BeneluxVeteranenKampioen! Phoenix haalde een vierde plaats Uitmuntend met een heel mooi keurverslag.

28 februari 2019:

De pups zijn vanavond geboren! Om 19.13 uur kreeg Whoops een eerste perswee, en het duurde tot 19.55 tot de eerste pup geboren werd. Niet zo verwonderlijk dat het even duurde, want het was een flink reutje (herkenningskleur rood) van 254 gram, dat in stuitligging kwam. Hij is roodgestroomd. Daarna werd om 20.52 een tweede reutje (herkenningskleur blauw) van 216 gram geboren, een donkergestroomde. Daarna om 21.30 uur nog een teefje van 218 gram (herkenningskleur roze). Zij is roodgestroomd. De pups gingen snel op zoek naar de melkfabriek om te drinken, en Whoops poetste de puppy's ook meteen al heel goed. Hieronder de eerste foto's.

25 februari 2019:

Whoops is 8 weken drachtig, we voelen de pups al regelmatig bewegen in de buik. Dat is zo mooi! Hieronder een foto van 5 februari en daarnaast van vandaag. Wat een verschil! Zoals jullie zien is Whoops ook al aan het "proefliggen" in de werpkist.

29 januari 2019:

Vandaag zijn we met Whoops naar dierenarts Jacqueline geweest voor een drachtecho. Er waren meerdere pupjes te zien, die voor 30 dagen al best flink waren. Dit ondanks dat Whoops flink last heeft gehad van de "driewekendip": rond de drie weken dracht bijna niets willen eten...

Whoops is 30 december en 1 januari gedekt door Nacho. Wat fijn dat we zelfs op nieuwjaarsdag bij Marijke en Yvo terecht konden voor een dekking van Nacho! Nu maar afwachten of Whoops drachtig is, dan zou ze rond 3 maart pups mogen verwachten.