Home
Puppy's

PUPPYDAGBOEK

26 april 2019 zijn er puppy's geboren. De trotse ouders:

Nacho (Caledonian Dutch Penny of Wolfpit) & Yazu (Rough Wroughts Kori Tou Drakou)

Er zijn geen pups meer beschikbaar

19 mei 2019:

Het is een druk weekend geweest voor de pupjes en onze andere Cairns. Volop bezoek dat de pups kwam bewonderen en knuffelen, en natuurlijk wilden de volwassen Cairns ook geknuffeld worden, dus de visite had hun handen vol. Remzy (zoon van Whoops) kwam ook mee om met zijn nieuwe huisgenootje kennis te maken. Hij vond het geweldig om hier weer even te zijn en met zus Whyzz te spelen. De pups hebben al een paar dagen tartaar gekregen, dat vinden ze heel lekker. Inmiddels kunnen ze ook de ren in om rond te stappen en wat te spelen, en we staan versteld hoe goed de puppy's al kunnen lopen. Als Yazu op het kussen aan het eind van de ren ligt zijn ze zo bij haar op het kussen geklommen om te drinken. De eerste roepnamen zijn al bekend: Mykha en Sjeffie voor teefjes, en het reutje gaat Nash heten. Hieronder weer foto's van afgelopen week:

Kalamatianos, 929 gram

Syrtaki, 919 gram

Pentozali (Nash), 1005 gram

Tsamikos, 974 gram

Ikariotikos, 904 gram

Hasapikos, 906 gram

Twee teams van drie...........................................................................................Pupje paars bewaakt de speeltjes

Hangen aan de mama-melkfabriek...................................................................Zo moeder, zo dochter: relax, take it easy!

Wat een toetjes

12 mei 2019:

Gisteren hebben we weer even foto's gemaakt van de pups afzonderlijk. Onze andere Cairns vinden dat altijd heel interessant en staan te wachten tot ze heel even aan een pupje mogen snuffelen. Gelukkig vindt Yazu dat allemaal prima. We hebben de pups voor de eerste keer ontwormd. straks gaan we weer even de nageltjes knippen, anders krabben ze Yazu zo tijdens het melktrappelen. De pups worden al een stuk beweeglijker, ergens volgende week zullen ze de ren willen gaan verkennen. Mama Zu vindt blijkbaar dat als de pups al zo goed rond kunnen kruipen/stappen, dat ze ook maar omhoog moeten komen om te drinken en zoogt de pups al regelmatig staande. Dat is echt fitness voor die kleintjes; happen naar de melkfabriek. Yazu houdt alles nog keurig schoon, maar dat verandert wel als de pups de werpkist uit kunnen om te plassen en poepen, dan mogen wij poetsen ;-) Hieronder foto's van afgelopen week:

Kalamatianos, 677 gram.....................................................................................Syrtaki, 704 gram

Pentozali, 715 gram.............................................................................................Tsamikos, 728 gram

Ikariotikos, 660 gram........................................................................................Hasapikos, 702 gram

Zo mooi, die kleine voetzooltjes...

8 mei 2019:

We hadden deze foto's van afgelopen zaterdag eerder willen posten, maar beter laat dan nooit. De stamboomnamen zijn inmiddels goedgekeurd, dus vol trots stellen we voor:

Rough Wroughts Kalamatianos, teefje roze, zaterdag 471 gram...............Rough Wroughts Syrtaki, teefje zilver, zaterdag 482 gram

Rough Wroughts Pentozali, reutje rood, zaterdag 514 gram......................Rough Wroughts Tsamikos, teefje blauw, zaterdag 504 gram

Rough Wroughts Ikariotikos, teefje goud, zaterdag 460 gram.................Rough Wroughts Hasapikos, teefje paars, zaterdag 459 gram

Yazu zorgt goed voor haar pupjes, inmiddels zijn de eerste oogjes open. We hadden al geschreven dat de stamboomnamen een actief thema hebben, en misschien zien jullie het al aan de naam van teefje zilver; het thema voor dit nestje is Griekse dans. En dansen proberen Yazu's puppy's al... De pups kruipen heel de kist rond en drukken zich al vanaf dag 2 af en toe op de pootjes op alsof ze willen lopen. Dat is heel snel en belooft wat aan actie voor de komende weken! Hieronder nog twee foto's van de eerste week:

Vandaag heeft "oma" Diana de pups van Brikje bewonderd. Die waren in Utrecht voor de levershunttest en gelukkig allemaal gezond! Wat een leuke, vrolijke pups heeft Brikje gemaakt. Annet is met recht trots op haar eerste nestje!

3 mei 2019:

Zo, vandaag even de tijd genomen om dit puppydagboekje online te zetten. Yazu en pups doen het super! Het was een hectische tijd rond de bevalling, dus het duurde even voor dit leuke, maar ook tijdrovende werk gedaan kon worden. Yazu is de nacht van 25 op 26 april bevallen, de ochtend van de 26e moest Phoenix naar de dierenarts om een bultje onder haar voetje te laten verwijderen, en Guusje uit het nest van Whoops werd die ochtend opgehaald door haar nieuwe baasjes. De 27e en 28e gingen Foxy en Bowie naar hun nieuwe thuis. Na het afscheid van de pups van Whoops hebben we alles voor Yazu in de puppyhoek in orde gemaakt en haar en de pupjes daar naartoe verhuisd. Dat vond Yazu erg prettig. We hebben zelden twee nestjes die overlappen, dus Yazu vond het heel vreemd dat haar pups de eerste dagen aan de andere kant van de woonkamer waren dan gewoonlijk. De pups groeien als kool, de stamboomnamen zijn aangevraagd, vanwege sportieve ouders (zie de foto's hierboven) hebben we gekozen voor een actief thema, als de namen goedgekeurd zijn maken we ze bekend. Hieronder foto's van de eerste week:

26 april 2019:

Yazu is gisteravond en vannacht bevallen van haar pupjes. De temperatuur was gedaald en Yazu werd wat onrustig, dus we wisten dat ze snel zou bevallen. Om 21.21 uur kreeg Yazu een eerste serieuze wee en om 22.55 is pupje roze geboren, een teefje van 233 gram. Om 23.22 kwam er weer een teefje, zilver, van 242 gram. Daarna kwam om 23.58 uur een reutje, rood, 260 gram. Een uur later, om 00.58 kwam er een dood geboren teefje van 229 gram. Ze had al blauwe lippen, neusje en voetzooltjes toen ze geboren werd, maar zag er verder perfect uit, dus we hebben nog geprobeerd haar te reanimeren. Helaas is het niet gelukt. Yazu heeft haar nog een paar likjes gegeven en ging daarna meteen verder met de pups die daarvoor al geboren waren, ze voelde aan dat dit pupje niet leefde. Om 1.13, terwijl we nog bezig waren met het overleden pupje kwam er alweer een teefje, blauw, 251 gram. Om 1.29 kwam er nog een teefje van 236 gram, goud, en om 1.56 nog een teefje, paars, 227 gram.

De pups zijn op twee verschillende data geboren, maar wij kunnen voor de stambomen maar één datum opgeven. Omdat wij Griekenlandfan zijn en Griekenland de bakermat is van de democratie, kiezen we dan voor de datum waarop de meeste pups geboren zijn. Dat zou gelijk spel zijn als we naar de levend geboren pupjes kijken, maar als eerbetoon aan het doodgeboren meisje hebben we als geboortedatum 26 april gekozen.

25 april 2019:

Wat duurt wachten soms lang... Yazu heeft eerder pups gehad, en is steeds eerder bevallen dan de uitgerekende datum, zelfs met Phoebe, een eenling. Nu verwacht ze meerdere pups, is ruim drieënhalve kilo aangekomen en al een dag over tijd. We hadden stiekem gehoopt op Paaspupjes, dan hadden we meteen een thema voor dit nestje gehad. Zou Yazu willen wachten tot de pups van Whoops weg zijn? Die hebben de puppyhoek in de woonkamer nog in gebruik. Voor Yazu staat de houten werpkist op een rustig plekje in de woonkamer klaar, maar daar heeft ze nog geen interesse in. We kunnen niet meer doen dan afwachten.

Links een foto van vandaag (25 april) van Yazu in haar favoriete houding met dikke buik. Rechts een foto van de echo (22 maart) waarop een vruchtblaas met pupje te zien is.

22 maart 2019:

Vandaag zijn we met Yazu naar de dierenarts geweest voor een drachtecho. Er waren duidelijk meerdere pups te zien waarvan de hartjes ook klopten, dus we mogen rond 24 april pups verwachten!

Yazu is 20 en 22 februari gedekt door Nacho. John is beide keren alleen met Yazu naar Nacho gegaan voor de dekkingen, omdat Diana Whoops, die 8 weken drachtig is, niet meer alleen wilde laten.