42 BLJ -83-4.
Derde Peloton.

Limburgse Jagers

83-4

Veghel, augustus 2010,

 

Vier juli 1983. Volgens mij was het een vrij zonnige dag. Het was die dag waarop velen gehoor gaven aan de oproep om hun dienstplicht te voldoen.

 

Met mijn tweede vv’tje, de eerste was voor de keuring in Delft, was ik al vroeg richting Oirschot gegaan om mij te melden aan de poort van de Generaal-Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne. Onderdeel 42ste Schoolcie.

 

Ik weet nog veel van die tijd, veel ben ik ook vergeten. Wat foto's gemaakt en verzameld en zoals bij velen denk ik, uiteindelijk in een doos op zolder terecht gekomen.

 

Waarom deze site? Ik weet het niet zeker. Twee jaar geleden was er het jubileum van het Regiment der Limburgse Jagers en daar zag ik voor het eerst na een lange tijd vier van mijn dienst maatjes terug. Het was schitterend om ze weer te zien en te spreken en het gevoel was weer helemaal terug.

 

Maar we hebben ook over ons huidig leven gehad. Sommige hebben al veel meegemaakt, mooie dingen maar ook veel verdriet. En dan lijkt die 14 maanden dienst zo zorgen vrij en verlang je er even naar om die tijd weer zorgeloos te her voelen, te herleven.

 

We beginnen er maar mee. Een site waar we onze, in herinnering steeds mooier wordende, diensttijd kunnen her beleven. Vooral voor ons zelf, maar ook door ons zelf.

 

Alea iacta est………………….die heb ik geleend uit Asterix en Obelix.

 

13RO

E-mailadres: nurse@planet.nl