Kleurentherapie Middelburg

 

 

 

Voor informatie en afspraken kunt u contact opnemen via: 06-18537144 of stuur een email

   


Inhoudsopgave

 

 

Wat is kleurentherapie?

De therapie is een geneeswijze die gebaseerd is op natuurwetenschap en niet op chemie. Kleurentherapie gaat uit van het feit dat schadelijke virussen, bacteriën, schimmels en parasieten bestreden worden met een bepaalde frequentie.

Je kunt het zien als een sopraan die een glas laat springen door op een bepaalde toon te zingen. Door die bepaalde frequentie kan men het glas uiteen te laten vallen.

Door virussen, bacillen of bacteriën te confronteren met een vooraf bepaalde frequentie is het mogelijk ze te vernietigen. Hierdoor komt het ziekteproces tot stilstand. Het resultaat en het tijdsbestek waarin dit behaald wordt hangt af van de bloedsomloop, leeftijd, vitaliteit, grootte, gewicht van de patiënt en de duur en aard van de ziekte. De kleurentherapie heeft bewezen bij vele aandoeningen een positieve verandering teweeg te brengen. De methode is onder andere geschikt voor virale, bacteriële, schimmel- en parasitaire aandoeningen. Als de aandoening veroorzaakt wordt door een (micro-)organisme dat door resonantie vernietigd kan worden en door het lichaam circuleert, kan de methode effectief worden ingezet. De  micro-organisme hebben ieder hun eigen specifieke frequentie. Deze frequentie correspondeert met die van gekleurde draden wol of katoen. Deze frequentie wordt naar het lichaam gestuurd via een oscillator, die de trillingen opwekt. Met behulp van een polsbandje worden de micro-organismen in het doorstromende bloed vernietigd.

Door de methode is de bestrijding van infecties in de bloedwegen het meest efficiënt. Infecties in andere delen van het lichaam (organen e.d.) bestrijden eist wat langere tijd omdat de circulatie van de ziektekiemen door het lichaam aanzienlijk trager verloopt. Hiermee de vernietiging van die ziektekiemen, het genezingsproces dus ook.

Ook kan de kleurentherapie worden gebruikt om ondersteuning te bieden bij andere geneeswijzen. Helaas zijn niet alle aandoeningen te behandelen. Wanneer er sprake is van onherstelbare schade, door bijvoorbeeld breuken of beschadigingen aan de zenuwen, kan kleurentherapie dit niet herstellen. Wel is het vaak mogelijk om de hierbij optredende pijn weg te nemen.

Het blijkt uit ervaring dat de therapie niet bij iedereen meteen een verbetering geeft. De klachten kunnen na de eerste behandeling eerst even verergeren, dit is een teken dat het lichaam bezig is te herstellen. Schrik hier dus niet van en gun het even de tijd.

Kleurentherapie vernietigt micro-organismen, maar is niet in staat om lichaamsbehoeften aan te vullen die het te kort komt. Een gezonde, evenwichtige levenswijze is van groot belang om u optimaal te voelen.

Goede resultaten worden onder andere behaald bij: verschillende vormen van griep, posttraumatische aandoeningen, migraine, bot en spieraandoeningen, problemen met de hormoonhuishouding en huidaandoeningen.

 

Terug naar boven

Waar komt de kleurentherapie vandaan?

De ontwikkeling van de kleurentherapie in zijn huidige vorm is begonnen bij de Nieuw-Zeelandse arts dr Liley. Begin vorige eeuw kwam dr. Liley in contact met de Maori en bestudeerde hun gebruik van kleuren.

Al sinds mensenheugenis maakt dit volk gebruik van kleuren en trillingen om hun zieken te genezen. Dr. Liley ontdekte dat een aantal ziektes, met name infecties en virale ziektebeelden, vaak met succes werden behandeld met de kleurentherapie. De theorie van dr. Liley, dat de kleurentherapie van de Maori gebaseerd was op elektromagnetische straling en radiogolven werd door Don Brooker verder uitgewerkt en praktisch toepasbaar gemaakt.

Vanaf dat moment was de kleurentherapie beschikbaar voor de moderne westerling. Het nadeel was dat voor behandeling een reis naar Nieuw Zeeland gemaakt moest worden, vele Nederlanders gingen naar Nieuw-Zeeland voor behandeling. Het ging vaak om patiënten die Post Traumatische Dystrofie, reuma of Multiple Sclerose  hadden.

Begin jaren ‘90 is de kleurentherapie naar Nederland gehaald. In 1998 zijn Monique Nieuwkamer en Christel Kocx gestart met de kleurentherapie in Ulvenhout. In 2007 heb ik in Ulvenhout de praktijkopleiding voor kleurentherapie gedaan.

 

Terug naar boven

Hoe gaat kleurentherapie Middelburg te werk?

Nadat u telefonisch of via de email contact heeft gehad over een eerste afspraak, kunt u 2 me zwart-wit pasfoto’s toesturen. Beide voorzien van naam en woonplaats in blauwe of zwarte pen (géén rood!) In een begeleidend schrijven graag geboortedatum, adres en telefoonnummer vermelden. Deze dienen ruim voor de eerste afspraak opgestuurd te worden.

Ik test uw pasfoto met de kleuren om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw klachten. Dit doe ik voordat u op de eerste afspraak verschijnt.

 

De eerste behandeling

 

De eerste behandeling duurt ongeveer 4 uur. U wordt gelijk aangesloten op het kleuren oscillator apparaat. Gedurende de behandeling worden de kleuren in de machine op bepaalde tijden gewisseld. Behandeling gaat met één of twee kleuren tegelijk, zodat een maximaal effect wordt bereikt.

In de loop van de eerste behandeling neem ik u apart en geef u uitleg over wat ik tijdens het testen heb gevonden.

Mocht u diabetespatiënt zijn, meld dit van tevoren, zodat daar rekening mee gehouden kan worden.

Tijdens de behandeling is het mogelijk dat u het koud krijgt, deze kou komt van binnenuit en is een reactie op de behandeling. Als u bij thuiskomst een warme douche neemt en een half uurtje op bed gaat liggen is dit over.

Wij adviseren u om naar de eerste behandeling niet zelf te rijden omdat het mogelijk is dat u na de behandeling niet in staat bent om zelf terug te rijden. Houdt u hier alstublieft rekening mee!

Verwacht geen wonderen na de eerste behandeling, uw lichaam heeft tijd nodig om de afvalstoffen op te ruimen.

De controlebehandelingen duren ca. 30-45 minuten en zijn, afhankelijk van uw klachten, ongeveer 1x per maand. Deze controlebehandelingen zijn belangrijk omdat uw lichaam pas kan genezen als het schoon is van binnen.

 

Een aantal algemene zaken ten aanzien van de behandeling:

 

·        Probeer niet in slaap te vallen tijdens de behandeling. Dit vertraagt uw vitale functies inclusief uw bloedsomloop en beïnvloedt het effect van de behandeling.

·        Het is beter niet met de benen over elkaar te gaan zitten, dit blokkeert de behandeling. Mocht u zich tijdens de behandeling misselijk, duizelig of anderszins niet goed gaan voelen, laat dit direct weten.

·        Er kan dan tijdig in gegrepen worden en de behandeling kan eventueel worden aangepast.

·        Gelieve géén rode nagellak te gebruiken als u voor behandeling komt, omdat die kleur het testen kan beïnvloeden.

·        Wij vragen u uw mobiele telefoon in de behandelruimte uit te zetten.

·        Het is aan te bevelen om gedurende de periode dat u onder behandeling bent geen sinaasappels en chocolade te gebruiken. Dit overbelast het lichaam. Wij adviseren u veel te drinken, ca. 3 liter per dag (inclusief yoghurt en soep) zodat afvalstoffen het lichaam gemakkelijk kunnen verlaten.

·        U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw ziekte aan een ander zal overbrengen of van een ander zal oplopen tijdens de behandeling. Dit is nog nooit iemand overkomen.

·        Het kan zo zijn dat wij u adviseren om een arts te raad plegen, aangezien wij geen medische diensten leveren.

·        Stoppen of afbouwen van door huisarts of specialist voorgeschreven medicijnen dient altijd te gebeuren in overleg met de desbetreffende arts!

 

 

Fotobehandeling

 

Tijdens de eerste behandeling wordt u gevraagd of u met uw foto aan de machine wil. Het is namelijk mogelijk om u tussen de controle behandelingen door voor acute klachten via uw foto te behandelen. Mocht u klachten hebben, kunt u contact opnemen. Ook wanneer u er tijdens de eerste behandeling niet voor kiest om met uw foto aan de machine te gaan kunt u op een later tijdstip hier alsnog voor kiezen. Uw foto gaat dan voor een maand aan de machine. Wanneer u wil stoppen met de fotobehandeling kunt u hierover contact opnemen.

Inspreken voor fotobehandeling kan op werkdagen tussen 8.45 – 13.45 uur op nummer 06-18537144. Uw foto wordt dan nog dezelfde dag behandeld. U kunt ook een email sturen met uw klachten. Berichten die later zijn ingesproken of verstuurt worden de volgende dag pas behandeld!

Naar aanleiding van uw bericht test ik uw foto en die gaat dan aan de machine met de des betreffende kleur. Dit heeft hetzelfde effect als tijdens een controlebehandeling. Op deze manier behandelen we ook mensen die niet in staat zijn om persoonlijk langs te komen.

Een fotobehandeling gebeurt alleen in overleg met u zelf!

 

Terug naar boven

Kleurentherapie bij dieren

De werkwijze bij dieren is iets anders dan bij mensen. Dieren komen niet naar de praktijk voor behandeling.

U stuurt ons een foto van uw (huis)dier op met daarop uw naam en de naam van uw huisdier. Zet in begeleidend briefje uw adres en woonplaats.

Na overleg met u gaan wij aan de hand van de foto uw dier testen. Nadat wij de testresultaten op een rijtje hebben gezet beginnen wij met de eerste behandeling.

Zowel lichamelijk als in gedrag kunt u merken dat de behandeling van uw huisdier bezig is. In het begin kunnen zijn ontlasting en het eet en drink patroon veranderen. Het is belangrijk dat er voldoende drinkwater beschikbaar is, uw dier kan meer gaan drinken om de afvalstoffen kwijt te raken. Bij honden is het belangrijk dat u in de gaten houd dat ze dien ten gevolge vaker moeten plassen. Ook kan het de eerste paar dagen lijken of de klachten verergeren.

De eerste weken is het erg belangrijk dat u ons dagelijks op de hoogte houdt van de verandering die u bij uw huisdier waarneemt. Dit mag via de email of kan ingesproken worden.

 

Terug naar boven

Tarieven:

Volwassenen*             1ste  behandeling            € 58,00

Controles                     per keer                         € 22,00

Fotobehandeling**       per maand                      € 22,00

Kinderen t/m 12           1ste  behandeling            € 45,00

en dieren*

Controles                     per keer                         € 15,00

Fotobehandeling**       per maand                      € 15,00

 

Een maal per jaar krijgt u van ons een rekening voor het foto testwerk van het hele jaar van € 33,00 per persoon.

 

*    Dit bedrag is inclusief de uitgebreide test

**  Fotobehandeling alleen in overleg.

 

Terug naar boven

Praktijkadres:

Koudekerkseweg 161a

4335 SN Middelburg

tel: 06-18537144

 

klik hier om een email te versturen

 

Behandeling gebeurt uitsluitend op afspraak!

Aangezien ik alleen op afspraak op de praktijklocatie aanwezig ben heeft het geen zin om zonder afspraak langs te komen.

 

.Telefonisch spreekuur:

U kunt op werkdagen tussen 8.45 – 13.45 uur een boodschap voor de fotobehandeling inspreken. Uw foto wordt diezelfde dag nog behandeld. Mocht u informatie willen, kunt u uw naam en telefoonnummer achterlaten, u wordt dan terug gebeld

In de weekenden en op feestdagen zijn wij altijd gesloten en worden antwoordapparaat en email niet gecontroleerd.

 

 

Kleurentherapie Ulvenhout

Kleurentherapie Middelburg is een franchiseonderneming van Kleurentherapie Ulvenhout.

Kijk voor meer informatie over de methode, het ontstaan en andere vestigingen die op dezelfde wijze werken op de website van Kleurentherapie Ulvenhout

 

Terug naar boven

 

 

Laatst bijgewerkt op: 10 april 2009