Onze liefde voor Maine Coons begon op een kattenshow in Utrecht. We liepen al enige tijd met de gedachte om een kat als huisdier te nemen, maar we wisten nog niet of dat een huis-tuin-keuken kat zou worden of een raskat. Vrienden van ons hadden hun Mandarin ingeschreven voor de show in Utrecht en uit nieuwsgierigheid zijn we bij hun gaan kijken.In Utrecht kwam de beslissing dat het een raskat werd, maar toen de vraag wat voor een raskat.

We wilden allebei een grote en stevige kat. De keuze werd beperkt tussen de rassen Ragdol, Noorse boskat en de Maine Coon. Na de show in Utrecht zijn we informatie gaan zoeken op internet, en toen is onze keuze op de Maine Coon te gaan. Na wat zoeken kwamen we op de website van Charming Coon
. Op de site stond dat de Cattery zeer binnenkort een nestje verwachte, en we hebben toen gelijk gereageerd dat we geïnteresseerd waren in een kitten. Na een bezoek en het aanzicht van de kittens waren we verloren. Hier hebben we onze kater gekocht (Charming Coon’s Walk of Life). Op uitnodiging van Tonja de Waardt zijn we toen op de kittenshow in Nieuwegein gaan kijken en daar hebben we Jacqueline Koopmans van Cattery Cats of Destiny ontmoet.
Bij haar hebben we ons poesje gekocht (Luna Cats of Destiny).
Helemaal gek met onze Maine Coons, kwamen we op het idee dat het wel leuk zou zijn om een keer een nestje van ze te krijgen. Dus wij bij onze vereniging het formulier aangevraagd om een catterynaam in te dienen.Na lang nadenken, één afwijzing en nog een keer lang nadenken en zoeken op internet bij namensites werd onze catterynaam goedgekeurd.
Omdat de Maine Coon oorspronkelijk uit Amerika komt, vonden we het wel leuk om een Indiaanse naam voor de Cattery te gebruiken. Op een bepaalde namensite vonden we een hele lijst met Native American namen met de betekenissen erachter. Van de namen die we mooi vonden hebben we Aiyana gekozen omdat het makkelijk uit te spreken is en we vonden het mooi klinken. Aiyana betekent “Eternal Blossom”.

We hebben op dit moment 4 Maine Coons rondlopen, onze kater Andor en onze poezen Luna, Angel en onze laatste aanwinst Kyara. Ze komt van Cattery van het Seanhoff.