kapitein tje's 

zeeuws blog

 

mariël otten © 2020-'22 id img txt

     
 
     

linda van rijn signeert ... in zoutelande

© 2022-05-27 mariël otten [txt] addy melis [img]

Of Linda van Rijn de echte naam was van de auteur van de succesvolle reeks vakantiethrillers was tot voor kort een goed bewaard geheim. Nu ze "uit de kast" is gekomen, kan de schrijfster achter het pseudoniem eindelijk haar lezers ontmoeten. Op 27 mei was ze in 't Boekenhuisje in Zoutelande.

Linda van Rijn (Harmelen, 1974) schrijft vakantieboeken en wel in een moordend tempo. "Zoutelande" verscheen in september 2019 - daarna volgden nog "Strandslag" (Texel), "Bloedkoraal" (Samos), "Familiediner", "Zandvoort aan zee", "Province", "Sneeuwblind" (Oostenrijk) en, januari 2022, "Ciao bella" (Gardameer). Ze is er in 2011 mee begonnen. De teller staat inmiddels op 29. Op de vraag van een lezer "Hoelang doe jij gemiddeld over een boek?" komt het verrassende antwoord: zo'n drie maanden.

De lijst met boeken gepubliceerd onder de naam Linda van Rijn.

De naam Linda van Rijn, zo bleek onlangs, is een schrijverspseudoniem. En die naam is verbonden met het fenomeen vakantiethriller. De auteur schrijft ook boeken onder haar eigen naam, Mariëtte Middelbeek. En, alsof dat nog niet genoeg is, schreef Linda van Rijn onder de naam Sandrine Jolie ook nog drie erotische misdaadromans - in 2018 uitgekomen als "Zomeromnibus".

Na al het schrijven volgt nu het signeren. Dat kan sinds afgelopen april omdat "Linda van Rijn" als het ware uit de kast is gekomen en onder haar echte naam herkenbaar in beeld. Ze kan nu, zegt ze zelf, eindelijk haar lezers ontmoeten.

De signeertournee bracht haar natuurlijk ook naar Zoutelande. Ze had in 2019 voor haar nieuwe boek de locatie Zoutelande gekozen "onder andere door het nummer van Bløf over deze plaats", mailde ze indertijd naar journalist Mario Molegraaf en "Een oud strandhuis was zeker een geweldige setting voor een thriller geweest, maar ik heb gekozen voor een strandpaviljoen." [PZC, 2019-10-14]
Van "Zoutelande" werden meer dan 40.000 exemplaren verkocht, het boek stond zestien weken in de "Bestseller 60" en bereikte van al haar vakantiethrillers de hoogste positie (6). Het werd ook in het Duits vertaald - herkenbaar aan Kriminalroman op de omslag.
Hieronder: Linda van Rijn in 't Boekenhuisje in de Langstraat in Zoutelande. Foto: Addy Melis

Zie lindavanrijn.nl