kapitein tje

& & & cas

 

mariël otten © maart-april 2018

     
 
BLØF & OTJE & ZOUTELANDE
ZOUTELANDE & BLØF
HIER AAN DE KUST
20 JAAR FAN INGELIJST
ZOUTELANDE NAAR CONCERT @ SEA
BLØF & CONCERT @ SEA

LINKS

Bløf & Geike Arnaert & het Zeeuws Orkest: Zoutelande (live @ CAS)
Over de dam (videoclip)
Concert @ SEA
 

kapitein otje met zoutelande naar @ concert at sea

mariël otten © 28 juni 2018 [txt;img]

De eerste in 2006, de tweede in 2007 ... er gingen twaalf edities van Concert @ SEA voorbij zónder de kapitein. Dit jaar, dankzij de monsterhit "Zoutelande", stapt de kapitein met de rest van het dorp op een van de zeven bussen richting Brouwersdam. Een dorpsgenoot: "'t Is dat het mooi weer is. Als het had geregend dan was ik niet gegaan. Maar nu wil ik zo'n festival wel eens beleven."

Dit, de foto hierboven, is het ongeveer. Een droom komt uit. Ik ben op Concert @ SEA!
Ik loop een paar keer weg van het grote podium om van een afstandje "dit" te laten binnenkomen: de locatie van het festival is inderdaad magistraal.
Ik ken de foto's. Ik heb ze al die jaren voorbij zien komen. Maar nu sta ik hier zelf. Dat is toch different koekies - wat zeg ik: dit is the real thing!
De nabijheid van de zee, de wind in je haren, de naderende zonsondergang, Racoon.
Alles is perfect, het is magisch.
Ik ga hier niet over Concert at sea schrijven want dat hebben zovelen vóór mij al gedaan. Iedereen die meer wil weten, moet er gewoon heen. Het is een sprookje!
Hieronder het beeld-verhaal van een dorp dat naar een muziekfestival ging.

 
 

Vanwege het onverwacht grote succes van "Zoutelande" is een extra avond aan CAS toegevoegd. Deze donderdag is de eerste "Zeeuwse avond" op CAS ooit met uitsluitend acts van eigen bodem. Bløf speelt met het Zeeuws Orkest (en later op de avond vanzelfsprekend met Geike) en er is naast Zeeuwse wijn ook Zoutelande Blond te koop. Alle 1631 inwoners van het dorp zijn uitgenodigd om op deze avond met Bløf het succes te vieren. De mannen worden benoemd tot ereburgers en commissaris van de Koning Han Polman noemt ze "de beste ambassadeurs van Zeeland".

  
 
 

Op de andere twee dagen twee grote acts: Alanis Morissette en Sting. Daarnaast veel hiphop: Ronnie Flex, Broederliefde en Bas de Meijer (ook van eigen bodem).

Het is de zonnigste editie ooit.

Hier de hoogtepunten CAS 2018 Omroep Zeeland, 2018-07-01 [28 mins]

en hier live @ CAS 2018 Bløf en Geike Arnaert met het Zeeuws Orkest: Zoutelande

Ga voor meer verhalen over kapitein Otje & Bløf & Zoutelande naar My Bløf pages

 
Concert @ sea