kapitein tje's

zeeuws blog

 

mariël otten © 2020-'22 id img txt

     
 
     

1999 de niro @ café brooklyn middelburg

mariël otten © 1999-07-04 [txt;img]

De videoclip-presentatie in Café Brooklyn aan de Markt in Middelburg [kapiteinotje © 1999-07-04]

"Flushing Boulevard" - de boulevard van Vlissingen. Het is eeuwen geleden. Ik zag de clip bij TMF - de zender met de koeienleerbank waar gasten werden geïnterviewd door Sylvana Simons. Dat was toen. Ik wil maar zeggen: de Sardijn torende nog niet boven zijn eigen bouwkraan uit.
En: Bløf was nog niet groot. In het stukje in de PZC [1999] over De Niro - door niemand minder dan Ernst Jan Rozendaal - wordt Bløf nog in êén adem genoemd met ... de Stormtroepers! Daar heb ik ook een cd van in de kast staan!! "Originele Zeeuwse Babbelaars 225 kg".
"Flushing Boulevard" is na "Picture this" de tweede cd van De Niro. Het mini-album met vijf tracks: "Buccaneers & Pirates", "Flushing Boulevard", "Nothing's Gonna Hurt You", "7 Inches" en "Brooklyn" (idd over de kroeg en Belgian beer) heb ik waarschijnlijk die middag aangeschaft. Maar de clip bij TMF heb ik dus later gezien, want de heren vertellen in het krantenartikel heel bescheiden dat de clip te zien is bij Omroep Zeeland en later aangeboden wordt aan TMF.

Wat ik daar deed in de kroeg? Tja, dat vragen die andere twintig gasten zich ook nog steeds af. Zelfs Lex de Meester had kennelijk iets anders omhanden. Is dat meisje een talent-spotter van een grote platenmaatschappij? In ieder geval was iedereen erg vrolijk en vriendelijk. Dit verhaal over die middag in Brooklyn is vooral de moeite waard vanwege de clip. Je hoeft alleen maar op de foto hieronder te klikken. Het is een mooie ode aan de arbeidersstad - "from Panta Rhei to Michael the Horseman everybody feels fine" - hoe kom je erop?

Café Brooklyn anno nu [kapiteinotje © 2020-07-18]

Zie De Niro videoclip Flushing Boulevard

Zie JP DeKlerk video Fragile Paradise

Zie Peter Toussiant video Home

Zie Brooklyn Grand Café

 

INGEZONDEN @ kapiteinotje.nl

Iemand wees me erop dat de zanger van De Niro nog steeds actief is en regelmatig nieuwe muziek uitbrengt. Voor de videoclip van "Fragile Paradise" (2019) ging hij met achtergrondzangeres, dochter Lonneke, en band in de zee staan. Het is dan ook een song over plastic soup.
In januari 2016 trad De Niro voor het eerst in vijftien jaar (!) weer op in de originele bezetting @ strandpaviljoen Panta Rhei Vlissingen. (Heeft iemand hier foto's van?) Leadgitarist Peter Toussaint woont al heel lang in Zuid-Afrika en kwam speciaal voor deze reünie terug.
Komt nog een tip binnen: Jan Piet de Klerk speelde ook negen jaar (!) in, de naam zegt het al, de JP Seeger Session Band.

Heeft u leuke herinneringen vertel het kapiteinotje.