kapitein tje's 

zeeuws blog

 

mariël otten © 2020-'22 id img txt

     
 
     

bløf fanclubdag arsenaal vlissingen

© 2000-01-16 mariël otten [txt;img]

Luister, kijk en geniet mee van het optreden van de Fanclubband: Op handen met Chris op drums en Bas op tamboerijn, Welkom thuis met Paskal op drums en Chris op tamboerijn, Boven idem plus Bas op bas, Anders met Chris op bas en Bas op gitaar en Een dag op de grens met Paskal op drums. Zo gezellig was het dus.

 Ik drum een beetje. Dat vind ik erg leuk om te doen, maar ik kan het niet goed en oefen ook eigenlijk nooit, het is erg 'hobbymatig'. Maar het is altijd wel zo'n stille wens geweest van mij, ik wilde vroeger eigenlijk stiekem altijd als drummer in een bandje, maar kon dan toch beter zingen dan drummen, en dan willen ze je niet als drummer. 'Ga alsjeblieft van dat drumstel af!' is mij heel vaak gezegd. 
Paskal Jakobsen in: Bløf Magazine mei 2000.

Onthaald met een welkomst-gebakje met Bløf-logo. Er is een kleurhoek, een schminkhoek en een computerhoek. Er is een fotosessie die héél veel tijd in beslag neemt (met Els en Godelieve Kranendonk i.s.m. Sprint Photo). Er is een Bløf quiz en een vraag-het-Bløf-ronde. Er is de veiling waarbij onder andere de bank uit de theatertour (gesigneerd, 250 gld) van eigenaar wisselt - maar niet voordat ze in de Meervaart hebben gespeeld (zie hieronder). De opbrengst, 2000 gulden, gaat naar Amnesty. Er is, eerder op de dag, een jamsessie en de dag wordt afgesloten met een speciaal optreden van Bløf.

Er gebeurt van alles op zo'n fanclubdag. 't Leukst vind ik het afsluitende concert omdat er nummers worden gespeeld die je niet al te vaak hoort. Vandaag zijn dat Droomkoningin, Verkeerd gedeeld, Laatste ronde, Altijd vanavond, Doe maar net alsof (Doe Maar), Dansen aan zee, Round here (Counting Crows), Buiten en Wachten op jou. Zoals je kunt zien aan de foto's hierboven stond ik er weer eens met m'n neus bovenop. Bofkont!
Ook de band realiseert zich dat het liedjes zijn die ze niet vaak spelen en dat wel duidelijk is waarom, maar dat het evengoed leuk is. Het zijn natuurlijk ook vooral oude liedjes ("zo zijn we ooit begonnen") en omdat de fans die "als enigen in Nederland allemaal uit het hoofd kennen", mogen we dit keer wel meezingen.
Dat zegt Paskal op de cd die we mee naar huis krijgen na afloop van de vierde en laatste fanclubdag in 2006. Op de cd opnames van die dag: Zeven nachten, Kauwgom, thee en wierook, Welkom thuis, Monsters slapen nooit, deze hebben we voor het laatst op de vorige Fanclubdag gespeeld: Duizend keer, Lieveling, Diamant, Rijden door de nacht, Streep mijn naam maar weg, deze hebben we nog nooit gespeeld alleen op de plaat: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder (cover van Ramses Shaffy), Aan de kust (gezongen door Norman), Laatste ronde, we hadden ons voorgenomen deze nooit meer te spelen, maar we doen het toch: Wat zou je doen.

M'n nichtje Merel (rechts op de foto hieronder met Chris) die al haar hele leven in de vakantie(s) naar Zeeland komt, zit vandaag voor het eerst in een Zeeuwse bus!

Zie 2018 My BLØF pages met onder meer "20 jaar fan ingelijst"