kapitein tje's 

zeeuws blog

 

mariël otten © 2020-'22 id img txt

     
 
     

popfestival zeeland abdijplein middelburg

© 2000-06-12 mariël otten [txt;img]

Tweede Pinksterdag. Op het Abdijplein vindt het eerste popfestival van Zeeland plaats. De programmering is op één Vlaamse act na geheel Zeeuws. Eigenlijk wil de politie dat het festival niet doorgaat. Er mogen tijdens het EK voetbal geen grootschalige evenementen georganiseerd worden. Uiteindelijk besluit burgemeester van Middelburg dat het festival gewoon doorgaat.
En dan ... komt er geen hond kijken. Er is meer politie dan publiek op de been.
Als de Grandpa Nick Sessie Band met Marjon van Iwaarden (!) opent, staan er dertig toeschouwers op het plein. 's Middags bij Nuff Said is het aantal opgelopen tot driehonderd. Halverwege de avond bij Racoon staat de teller op achthonderd.
Tja, jammer en een beetje onbegrijpelijk. Organisator Cor de Jonge (van Scoop) vindt het toch "een heel goed festival" en "het moet ook absoluut een vervolg krijgen" [PZC, 2000-06-13].
We weten allemaal hoe het verder ging. Bløf gaat het zelf organiseren en het heet Concert at Sea. En, o ja, en Scoop is weg - ook jammer.

Van later datum is POPAANZEE, een samenwerkigsproject va ZB Plabureau en Bibliotheek van Zeeland en de Zeeuwse poppodia. Het project is in het leven geroepen om bands die in Zeeland uitontwikkeld zijn, te helpen om zichzelf de provincie uit te lanceren. Tegenwoordig staat POPAANZEE voor "platform voor talentotwikkeling in popmuziek". Zie popaanzee.nl

Onder de toeschouwers een oude bekende ... Henk Tjoonk.

Zie 2018 My BLØF pages met onder meer "20 jaar fan ingelijst"