kapitein tje

nie alleên dunen en strange

 

mariël otten © 2020-'22 id img txt

     
 
     

meneer frans

mariël otten © 2021 [txt] unia melis [img]

 As mensen de naeme Zoetelande ore, dan dienke ze 't eerste an 't strange en de dunen, an de meulen of de kèreke, misschien wè an de kustmarathon of an de Meêuwen. Toch is t'r in Zoetelande ies te zien wi naebie iedereên achteloôs an vôbie loopt. Ik vinde't mien taâk die kleine bezienswaerdigheid toch wereldkundig te maken. 't Is een geschiedenis vol drâma. 
Frans van der Heijde in: PZC Streektaal 2014-03-15

Het was een indrukwekkend staaltje timing. Voorjaar 2020. Een nieuwe rubriek starten om te laten zien wat je in en om Zoutelande kunt doen als je niet de hele dag op het strand wilt liggen. En dat midden in coronatijd. Alle festivals en evenementen afgelast, geen ringrijder te bekennen, rommelmarkten en folkloristische dagen uitgesteld, musea dicht. De vakantiegids 2020 kon zo de prullenbak in.
De naam van de rubriek, Nie alleên dunen en strange was snel gevonden. Het was, in 2014, de kop van een column van Frans van der Heijde.

Hier komt tekst.

Aan het einde van onze zomervakantie 2020 in Valkenisse/Zoutelande mocht ik persoonlijk kennis maken met meneer Frans [unia melis © 2020-08-20]

WORDT VERVOLGD