kapitein tje

op zoek naar zeeland

mariël otten 2008-2019 © id img txt

 
 

OVER DE BOOMDIJK NAAR ARNEMUIDEN

 

NIEUW ZEEUWS MEISJE

 

DRACHT & DESIGN

dichterbij zeeuws meisje

2017 © mariël otten [txt;img]

Ik ben geen Zeeuws meisje maar voel me thuis in Zeeland.

K. Cijsouw schreef: "Als Zeeuwen in Zeeland wonen, willen ze niet weg - en als Zeeuwen buiten Zeeland wonen, willen ze terug."

Daarom denk ik dat ik misschien toch 'n beetje Zeeuws ben.

Ik kan mijn geluk niet op als ik zo'n echt Zeeuws meisje kan fotograferen. Ze lijkt ontsnapt van de deksel van een babbelaarblikje. Morgen mag ze weer haar gewone kloffie aan.

Foto rechts: zie Folkloristische dag @ Middelburg 170708

... en dan word ik zelf omgekleed en wandel als Zeeuws meisje door Arnemuiden. "Je bent nep", roept een man terwijl hij me op zijn scootmobiel passeert. Ja, ik weet het, maar dichterbij kan ik niet komen

Het is een onvergetelijke dag geworden, 26 juni 2013 in Arnemuiden. Ik ben Corrie van de Ketterij-Maljaars en Annet van de Ketterij-Melis eeuwig dankbaar! Annet en Yvette, bedankt voor de foto's van die mooie dag.

naar OVER DE BOOMDIJK NAAR ARNEMUIDEN.
hier naar ZEEUWS MEISJE of DRACHT & DESIGN

De tekst gaat verder onder de foto.

  

Ze zeggen wel dat klederdracht belangrijk is voor de identiteit, maar ik vond mezelf behoorlijk onherkenbaar in de spiegel. Alsof er steeds een stukje van mij verdween.
Tijdens mijn wandeling door Arnemuiden als meisje-in-dracht overkomt me ook het omgekeerde: ik word aangesproken door Janny die ik eigenlijk alleen in dracht heb gezien, nooit op d'r burgers. Ze moet zich eerst aan me voorstellen! Het is een hilarische ontmoeting.
In Museum Arnemuiden is juist een rondleiding gaande en als wij binnen komen, schiet de gids onbedaarlijk in de lach. Ze geeft een toelichting op de rouwdracht van de modelpop op de tentoonstelling en ik moet me omdraaien om te laten zien hoe niet-rouw er van de achterkant eruit ziet.
En dan op straat ... Toeristen die me vragen of ze een foto mogen nemen, anderen die dat vanaf de overkant stiekem proberen. Inderdaad ... heel curieus!
Gelukkig was er ook 'n Armuidenaar op scootmobiel die roept: "Ik zie heus wel dat 't niet echt is. Je bent nep!"