Naar routebeschrijving voor treinreizigers
Naar routebeschrijving voor buspassagiers

Routebeschrijving voor Thierensweg 15, 1411 EW Naarden
in de wijk Oranje Nassaupark-noord

GPS-coördinaten: 52,2887 ° NB; 5,1597 ° OL

Thierensweg 15 van boven, met dank aan Google


Routebeschrijving voor automobilisten

Vanaf de A10 ringweg om Amsterdam:

Verlaat de A10-oost bij knooppunt Watergraafsmeer en volg de A1 richting Amersfoort. Passeer achtereenvolgens de afritten 1 (Diemen-Noord) en 2 (industriegebied Diemen), knooppunt Diemen (kruising A9/A1). Direct na de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal (de Muiderbrug) komt links de toegang tot de wisselstrook, die (met name in de avondspits) kan zijn opengesteld. Het is raadzaam om van de wisselstrook gebruik te maken.
U verlaat de A1 bij afrit 5 (Naarden-West) - Bij de tweede stoplichten gaat u linksaf, dat is de Thierensweg. Nummer 15 is aan de linkerkant van de straat, iets na de eeste zijstraat.

Vanuit Flevoland:

Vanaf de A6 neem de A1 richting Hilversum, Amersfoort. Verlaat de A1 op de eerstvolgende afrit: nr. 5 Naarden-West. Verder als hierboven vermeld.

Vanaf het Gooi:

Volg de A1 richting Amsterdam. Passeer achtereenvolgens knooppunt Eemnes (A27/A1) en de afritten 9 (Laren, Hilversum-Noord, Mediapark) en 8 (Blaricum, Huizen). Verlaat de A1 bij afrit 7 (Bussum, Naarden, Naarden Vesting). Via een viaduct over de A1 voert deze afrit naar de bebouwde kom van Naarden; ga bij de stoplichten rechtdoor (Amersfoortse Straatweg). Direct na die stoplichten ligt NH-hotel Jan Tabak aan de linkerkant van de weg. Een kilometer verderop is een rotonde voor een driesprong: neem tweederde en rij dus de Godelindeweg in. Bij de volgende stoplichten rechtsaf: de Thierensweg.
foto De linkerfoto toont Naarden-Vesting gezien richting Amsterdam.

Midden op de rechterfoto loopt de Thierensweg van onder (zuid, richting Bussum) naar boven (noord, richting Naarden-Vesting). De rode beuken staan aan de kant van de even huisnummers.
foto

Routebeschrijving voor treinreizigers

foto
Klik op de foto hierboven voor meer details.
foto

 • Het stationsgebouw
  Naarden en Bussum hebben al sinds 1874 gezamenlijk een station – weliswaar op Bussums grondgebied maar het eilandperron loopt door tot aan de Comeniuslaan/Zwarteweg, waar de as van die weg de voormalige gemeentegrens met Naarden vormde (in de nieuwe gemeente Gooise Meren is dit de bebouwde-komgrens tussen de twee plaatsen Naarden en Bussum); vandaar de naam Naarden-Bussum. Er is een eilandperron (uit 1917), voor de sporen 2 en 3. Het huidige stationsgebouw aan spoor 1 is al het derde station voor deze halte en dateert uit 1926. Dit karakteristieke, in blokkendoosstijl opgetrokken gebouw werd ontworpen door ir. H.G.J. Schelling (1888–1978), die in dienst (1916–1954) van de Hollandse IJzeren Spoorweg Maatschappij, respectievelijk van de Nederlandse Spoorwegen in de jaren dertig ook het Amstelstation en het Muiderpoortstation in Amsterdam heeft ontworpen.
foto

 • Laatste trein vanuit Naarden-Bussum
  - naar Weesp en verder naar Amsterdam Centraal vertrekt om 0.23 uur (vrijdags en zaterdags door naar Schiphol/Hoofddorp). - naar Weesp en verder naar Duivendrecht/Amsterdam Zuid vertrekt om 20.10 uur. Latere verbindingen (ook tot 0.23 uur) richting Duivendrecht via overstappen in Weesp op sprinter uit Almere Centrum.
  - naar Almere Centrum is om 0.19 uur (vrijdags en zaterdags om 1.19 uur)
  - naar Hilversum/Amersfoort is om 1.06 (sprinter op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag), 01.12 (NS-bus op zondag) of 01.17 uur (NS-bus op maandag en dinsdag), om 1.36 en ook om 2.06 uur (sprinter op vrijdag en zaterdag)
  - naar Utrecht is om 23.41 uur (op vrijdag en zaterdag om 1.06 uur met overstap in Hilversum).
 • Wandelroute naar de Thierensweg
  Verlaat het station bij de hoofduitgang (dus neem de trap onder de sporen door naar de hal en kies dan de uitgang met de gebrandschilderde ramen - zie foto) en ga buiten linksaf (Albrechtlaan). Loop langs de autoshowroom en ga bij de viersprong (waar de Albrechtlaan uitkomt op de Comeniuslaan) rechtdoor, en ga vervolgens direct weer rechtsaf de Julianalaan in. Die weg komt uit op de drukkere Lambertus Hortensiuslaan, daar linksaf, langs de flat Ravelijn, en bij stoplichten (kruising met de Rijksweg / Godelindeweg) diezelfde weg voortzetten, die dan Thierensweg heet. Wij wonen er aan de linkerkant op huisnummer 15. Dit is een wandeling van 12 minuten.
  Vanaf NS-station Naarden-Bussum rijden taxi's en een treintaxi; reserveren treintaxi: tel. 0900-873468294. Buslijnen 110 en 151 doen de halte Thierensweg aan, maar dat is de wachttijd amper waard.

Vijf buslijnen per 10-12-2017 op de haltes Thierensweg en Godelindeweg in Naarden

Dienstregeling Connexxion 2018: vertrektijden vanaf de halte Thierensweg (feitelijk op de Lambertus Hortensiuslaan) en de halte Godelindeweg in Naarden


Terug naar de beginpagina.