Salvage Halifax 1944 Foundation

Activiteiten

Informatieavond Kurenpolder

Voor recreanten en bewoners van de Kurenpolder wordt op 13 juli '05 een informatieavond georganiseerd. Er wordt uitleg gegeven over de komende berging van de Halifax LV905 bommenwerper.

Informatieavond Hank

Voor de bevolking van Hank en belangstellende wordt op 24 augustus '05 in 't Uivernest aan de Kerkstraat in Hank een informatieavond georganiseerd. Ook hier is het onderwerp de komende berging van de Halifax LV905 bommenwerper.

Informatiemiddag op de Bolderik

Op verzoek van juf Angela heb ik op 4 maart voor groep 4 en 5 van Basisschool de Bolderik in Hank verteld over de Tweede Wereldoorlog.

Concert op DVD

Het adembenemende benefiet concert dat in mei '04 werd gegeven door fanfare st. Caecilia uit Hank is verkrijgen op DVD.

Overhandiging 25.000 aan gemeente

Met het overhandigen van de € 25.000 aan de burgemeester van Werkendam zijn de voorbereidingen voor de daadwerkelijke berging begonnen.

Fonsen werving voor berging Halifax

De Halifax bemanning wordt geborgen indien onze Stichting eerst 25.000 euro op tafel legt, als bijdrage in de kosten.

Halifax concert

Fanfare Sint Caecilia organiseerd een benefiet concert ter ondersteuning van de activiteiten van de St. Berging Halifax 1944. plaats af en begint met opruimen.

Informatieavond St. Berging Halifax

De Stichting Berging Halifax 1944 organiseert een informatie avond voor belangstellende. De avond vindt plaats op woensdag 3 september a.s. van 20.00 tot 22.00 uur in 't Uivernest aan de Kerkstraat in Hank (Nr B).

Onthulling Herdenkingsbord crash Halifax LV905

Burgermeester Hellegers van Werkendam en Norma Morris- Henderson onthulden een herdenkingsbord ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanning van de Halifax LV905.

Pers berichten
Jaren 80, de eerste persberichten.
 

Documentation
OfficiŽle doc.