Stichting Berging Halifax 1944

Pilot Officer Eric Benjamin Wilson

Eric Wilson was de piloot van de LV905. Er is relatief weinig over hem bekend, dit komt mede doordat zijn zus heeft aangegeven dat ze niet meer herinnerd wil worden aan de Tweede Wereldoorlog. “Er zijn te veel vervelende dingen gebeurt”, op haar hoge leeftijd kan ze de emotie niet meer aan. Uiteraard respecteren wij haar standpunt.

Pilot Officer Eric Benjamin Wilson

Piloot van de Halifax LV905. "Tug" zoals hij genoemd werd was afkomstig uit Salisbury, Southern Rhodesia (tegenwoordig Harare, Zimbabwe).

Ondanks zijn volwassen uiterlijk was Wilson pas 21 jaar. Hij kwam uit een ontwikkeld gezin en was de middelste broer van 3, verder had hij nog een zus. Hij zat op school “at Chaplin Hight School” in Gwelo, Southern Rhodesia. Hij meldde zich als vrijwilliger aan bij de R.A.F. in Salisbury. Zijn basis opleiding volgde hij in Throvenhill Air Station vlak bij Gwelo. Na zijn opleiding ging hij naar de U.K. en werd ingedeeld bij het 78e squadron valk bij Leeds. Uit correspondentie blijkt dat hij het vertrouwen genoot van zijn kameraden en een vriendelijk karakter had, “a very nice chap” zoals Lloyd LeBlanc hem eens beschreef.