Startpagina

 

 

 

Laatste wijziging:
1 maart 2011

   
 

Onze website is sinds 1 maart 2011 vernieuwd. Klik hier                          

 

Protestantse Gemeente te Hellendoorn.

De Protestantse Gemeente te Hellendoorn is op 1 mei 2004 ontstaan uit de Nederlands Hervormde Gemeente in Hellendoorn, de Gereformeerde Kerk van Hellendoorn en de Hervormd-Gereformeerde Wijkgemeente 'Hulsen-de Kruidenwijk' te Nijverdal (die binnen de kerkelijke grenzen van Hellendoorn lag).

De gemeente bestaat uit 4 wijken: wijk Oost, wijk West, wijk Zuid en de Kruidenwijk. De wijken Oost, West en Zuid horen bij de dorpskerk, de Kruidenwijk maakt gebruik van een eigen kerk- / schoolgebouw 'De Schaapskooi'.

De Protestantse Gemeente te Hellendoorn maakt deel uit van de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn.

Kerkelijk Bureau.

Het Kerkelijk Bureau is gevestigd aan de Jacob Kapteijnstraat 2, 7447 HM Hellendoorn, telefoon: 0548 65 44 24, mailadres: pgh@hetnet.nl . Het is geopend op maandag van 9.00 12.00 uur en donderdagavond van 19.00-20.00 uur.
Het Kerkelijk Bureau verzorgt de ledenregistratie van de Protestantse Gemeente en is het centrale adres voor informatie en administratie. U kunt hier terecht voor collectebonnen, voor het aanvragen en inleveren van attestaties, voor het melden van huwelijk, geboorte en overlijden. Ook voor het aanvragen van doopsbediening en huwelijksinzegening kunt u bij het Kerkelijk Bureau terecht.