Groene Taille Comité

Correspondentieadres:
Oude Rijksweg Zuid 7a
6114 RC Susteren
Tel: 0641513486

 

Persberichten

Dagblad de Limburger:

 

Comité: illegale kap bedrijf aanpakken
 


                 VAN ONZE VERSLAGGEVER

DIETEREN
Het Groene Taille Comité heeft bij de gemeente Echt-Susteren en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een verzoek ingediend om op te treden tegen het containerbedrijf De Boer in Dieteren. Het bedrijf wordt verdacht van illegale bomenkap.

Dat bomen zijn gekapt op het terrein van het containerbedrijf staat buiten kijf. Volgens De Boer waren de bomen rot en niet meer te redden. Of dat zo is of niet, maakt voor het comité niet uit. Het is tegen het zere been dat de containers na het kappen van ongeveer honderd meter boomwal, nog nadrukke-
 
lijker het landschap domineren. Bovendien zou de geluidsoverlast van het bedrijf hierdoor zijn toegenomen.
De gemeente onderzoekt de zaak momenteel al. Indien daadwerkelijk sprake is van illegale kap, krijgt het bedrijf de opdracht nieuwe bomen te planten. Maar het planten van jonge boompjes is voor de leden van het comité niet goed genoeg. Zij willen er volwassen bomen voor in de plaats omdat anders het probleem van aanzicht en geluidsoverlast nog niet verholpen is.
Wat het ministerie gaat ondernemen is nog niet bekend. Het Groene Taille Comité verzet zich ook hevig tegen het voornemen om de plas bij het bedrijf dicht te storten.


zaterdag 2 september


Bron: http://mgl.digi-dition.nl/daily/2006/9/2/MGL/ST/13/articles/artikel_DDL_1DA_20060902_96_1201.php
 

Copyright © Groene Taille Comité | Home | Contact