Groene Taille Comité

Correspondentieadres:
Oude Rijksweg Zuid 7a
6114 RC Susteren
Tel: 0641513486

 

Persberichten

Dagblad de Limburger:

 

Minister zorgt voor onrust over sluiting

overweg Nieuwstadt
 

                 VAN ONZE VERSLAGGEVER

                NIEUWSTADT/ECHT-SUSTEREN
Echt-Susteren moet snel in Den Haag aan de bel trekken om sluiting van de spoorwegovergang aan de Neerveldsweg te voorkomen. Dat stellen de gemeenteraadsfracties van GroenLinks, PvdA en VVD. Ook de milieu- en bewonersgroepen De Groene Sporenwolf en het Groene Taille Comité slaan alarm, nadat minister Karla Peijs (CDA) van Verkeer en Waterstaat in antwoorden aan de Tweede Kamerfractie van GroenLinks de sluiting van de overweg verdedigt.
       ProRail wil de overgang sluiten. De gemeenteraad van Echt-Susteren is daar tegen. De sluiting zou voor veel inwoners van Nieuwstadt lastig zijn: ze moeten dan kilometers omlopen of –rijden om naar Susteren of het bos te komen. Het fietspad aan de overkant zou tot Susteren doorgetrokken moeten worden. Volgens Peijs is de gemeente daarmee akkoord. Wethouder Jac Janssen (Algemeen Belang) is verbaasd over de reactie van minister Peijs en gaat de situatie vandaag bespreken met het bestuurscollege. Hij kreeg in een gesprek met ProRail in juli nog de indruk dat de overweg open kon blijven. Intussen is de overgang tussen Nieuwstadt en Susteren echter al afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen nog door. „De minister redeneert dat er sprake is van een nieuwe overweg als we hem weer willen openstellen. We komen in een vreemde situatie; wij moeten nu aantonen dat de overweg open moet blijven”, zegt Janssen.
 
      Eerder was er sprake van een risicoanalyse over de overweg, maar volgens Janssen gaf het ministerie aan dat de uitkomst al duidelijk was: openhouden van de overweg zou veiliger zijn dan sluiting.
     De overweg is volgens Peijs gevaarlijk omdat die een bocht maakt, gebruikt wordt door schoolgaande jeugd en in een bosrijke omgeving ligt. Bovendien zou de gemeente veel spoorwegovergangen tellen.

 


maandag 30 oktober 2006


Bron: http://mgl.digi-dition.nl/daily/2006/10/30/MGL/ST/9/articles/artikel_DDL_1DA_20061030_33_344.php
 

Copyright © Groene Taille Comité | Home | Contact