Groene Taille Comité

Correspondentieadres:
Oude Rijksweg Zuid 7a
6114 RC Susteren
Tel: 0641513486

 

Persberichten

Dagblad de Limburger:

 

‘Overweg Nieuwstadt blijft open’


                 VAN ONZE VERSLAGGEVER

                                      NIEUWSTADT/ECHT
  De spoorwegovergang op de Neerveldseweg in Echt-Susteren blijft toch open. Dat heeft minster Karla Peijs (CDA, Verkeer en Waterstaat) de Tweede Kamer gisteravond verzekerd.

       In de regio was grote onrust ontstaan, omdat de NS de nu onbeveiligde overweg zou willen sluiten. De overweg wordt veel gebruikt door fietsers en wandelaars. Peijs heeft nu met de NS afgesproken dat er een zogenaamde AHOB komt, een automatische beveiliging met halve spoorbomen. Dat is volgens haar ‘veilig genoeg’ voor wandelaars en fietsers.
      Eerder had de minister de sluiting van de overweg nog verdedigd. Voor de milieu- en bewonersgroepen De Groene Sporenwolf en het Groene Taille Comité reden om alarm te slaan.ge ontwikkeling worden bedreigd.
 
       ProRail wilde de overgang sluiten. De gemeenteraad van Echt-Susteren was daar tegen. De sluiting zou voor veel inwoners van Nieuwstadt lastig zijn: ze zouden dan kilometers om moeten lopen of -rijden om in Susteren of het bos te komen. Het fietspad aan de overkant zou tot Susteren doorgetrokken moeten worden.
       Intussen is de overgang tussen Nieuwstadt en Susteren al afgesloten voor autoverkeer.


dinsdag 31 oktober 2006


Bron: http://mgl.digi-dition.nl/daily/2006/10/31/MGL/RO/13/articles/artikel_DDL_1DA_20061031_48_191.php
 

Copyright © Groene Taille Comité | Home | Contact