Groene Taille Comité

Correspondentieadres:
Oude Rijksweg Zuid 7a
6114 RC Susteren
Tel: 0641513486

 

Persberichten

Dagblad de Limburger:

 

Plaatsing reeraster bij N297
 
Nieuwstadt van de baan
 
 
NIEUWSTADT - De plaatsing van een 1,80 meter hoog reeraster langs de N297 bij Nieuwstadt is van de baan. Na overleg met het Groene Taille Comité, dat fel tegen de komst van het hek heeft geprotesteerd, heeft de provincie besloten het raster te schappen.

Wel komt er kort stuk reeraster bij natuurgebied de Rollen bij NedCar omdat daar aan de overkant van de N297 een bosje ligt. En er komt nog een klein deel van het hek bij restaurant Op de Vos. Maar daar kan het Groene Taille Comité mee leven „Dit is voor ons een heel belangrijke opsteker", zegt Har Pluijmakers van het comité over het schrappen van het hek, dat oorspronkelijk gepland was langs de hele N297 van NedCar tot aan de Duitse grens bij Nieuwstadt.

Volgens het Groene Taille Comité zijn er tal van alternatieven om wild bij wegen weg te houden zonder dat natuurgebieden hiervoor met een hoog hekwerk voor mens en dier worden afgesloten. „In een tijd waarin we juist streven naar het aan elkaar koppelen van natuurgebieden, zou je met zo'n hekwerk juist voor meer versnippering zorgen", verklaart Pluijmakers. Met name voor de migratie van allerhande wild van het ene gebied naar het andere, zou zo'n reeraster volgens het Groene Taille Comité een slechte zaak zijn. „We zijn daarover heel vasthoudend geweest tegenover de provincie", zegt Pluijmakers. Maar dat heeft zich dus geloond.

Wat wel blijft is het geplande dassenraster langs de N297. Maar daar heeft het Groene Taille Comité geen moeite mee. „Dat raster is maar zo'n 70 centimeter hoog", zegt Pluijmakers. „Dat vormt voor de meeste dieren buiten de das geen belemmering. Bovendien geeft dat ook niet zo'n opgesloten gevoel."

De provincie wil binnenkort onder andere met het Groene Taille Comité rond de tafel om duidelijke regels op te stellen over hoe in Limburg moet worden omgegaan met het plaatsen van hekken langs wegen of alternatieven tegen wild zoals bijvoorbeeld bewegende spiegeltjes. Afhankelijk van de uitkomst daarvan, wordt ook bekeken of langs de N297 nog (alternatieve) maatregelen nodig zijn om overstekend wild af te schrikken.


donderdag 10 mei 2007


Bron: http://www.limburger.nl/nieuws/limburg/sittardgeleen/article1861371.ece
 

Copyright © Groene Taille Comité | Home | Contact