Groene Taille Comité

Correspondentieadres:
Oude Rijksweg Zuid 7a
6114 RC Susteren
Tel: 0641513486

 

Persberichten

Dagblad de Limburger:

 

Verzet milieugroep

tegen windmolens

 
Nieuwstadt/Sittard-Geleen
Van onze verlaggever

Windmolens in het gebied tus-sen Sittard en Susteren zijn uit den boze. Dat stelt milieugroep het Groene Taille Comité.

Volgens het comité vormt het smalste stukje van Nederland nu een groene buffer tussen de stedelijke gebieden. Het gebied is aantrekkelijk voor recrean-ten en toeristen door het uitge-strekte groene landschap, maar dat dreigt door windmolens
 

ernstig te worden aangetast, stelt het comité. Volgens de or-ganisatie zijn de grenzen van landschapsaantasting bereikt door onder meer de uitbreiding van nedcar en de aanleg van nieuwe wegen. Het comité pleit voor andere manieren om scho-ne energie op te wekken, zoals zonnecollectoren en grondwa-terenergie.
Deze week werd duidelijk dat NedCar denkt over plaatsing van twee windmolens op eigen terrein, die tot 120 meter hoog zouden reiken. Sittard-Geleen studeert op plaatsing van vier windmolens in Holtum-Noord. Leefbaarheidsorganisatie Stich-ting De Groene Sporenwolf vindt dat bewoners van kernen mee moeten kunnen praten over de plannen. Maar in de meeste kernen is geen dorps-raad of inspraakorgaan actief. Verder zou Nedcar moeten kij-ken naar zonne-energie of zui-nig stroomgebruik.


vrijdag 29 juni 2007


Bron: Dagblad de Limburger
 

Copyright © Groene Taille Comité | Home | Contact