Groene Taille Comité

Correspondentieadres:
Oude Rijksweg Zuid 7a
6114 RC Susteren
Tel: 0641513486

 

Persberichten

De Trompetter:

Groen, groener, groenst

Sinds enkele maanden heeft Echt-Susteren een Groene Taille Comité en enkele weken kwamen deze groepering met een plan van aanpak om de natuur te behouden en te versterken. Volgens het comité is het mogelijk om natuur en landschap in evenwicht te brengen met de leefbaarheid. De doelstellingen wil men bereiken door gesprekspartner te zijn voor lokale en provinciale overheden, samen met andere belangenorganisaties. Meedenken en zelfs vooruitdenken met de plannenmakers van gemeente en provincie, maar ook de aangrenzende natuurgebieden over de grenzen heen hierin betrekken. De flora en fauna houden zich namelijk niet aan landsgrenzen. Uit de media blijkt dat dit comité absoluut géén politieke groepering wil zijn en dat klinkt als muziek in de oren.

De beleidsvisie die het comité heeft uitgewerkt baseert zich o.a. op een structuurvisie van de voormalige gemeente Susteren uit 1998. Ver voor de fusie met Echt en vastgesteld door de gemeenteraad van Susteren. Alleen is er dus blijkbaar na de vaststelling in 1998 nauwelijks of weinig meegedaan, want anders was er anno 2006 geen nieuwe groepering opgestaan om opnieuw aan de slag te gaan. Dat moet de zittende wethouders en raadsleden uit Susteren toch het schaamrood op de kaken bezorgen. In 1998 een plan vaststellen en er vervolgens niks meer mee doen. Typisch Susterense politiek.

De visie van het Groen Taille comité is duidelijk, helder en vooruitstrevend. De comitéleden zijn enthousiast, gemotiveerd en gedreven. Toch zullen alle plannen niet zonder slag of stoot worden gerealiseerd, maar ieder stukje natuur dat kan worden behouden of uitgebreid is de moeite waard. Alleen het terugbrengen van bijvoorbeeld everzwijnen in de bossen zal een grensoverschrijdende discussie teweegbrengen. Mocht dit bijvoorbeeld gerealiseerd worden, houdt dan wel rekening met het feit dat er in Echt-Susteren een jagende burgemeester aan het roer staat! Succes gewenst Groene Taille Comité en laat jullie horen!


woensdag 1 februari 2006
 

Copyright © Groene Taille Comité | Home | Contact